Ahoj, jsem tu s další prosbou o rady. Mám 11GS, rok 97 a najeto 144000 km.
Jsou na ní originální asi původní pružiny a tlumiče.
1)
Pokud podvozek nastavím dle všeobecného doporučení, tzn. při zatížení pouze mnou 85kg na 30% poklesu tlumičů, tak je přední tlumič na druhém zářezu od zdola - to odpovídá i návodu. Na zadním tlumiči těch 30% poklesu dosáhnu už čtvrtým kliknutí nastavení hydroštelu, což je kousek za pozicí low a není to zdaleka na STD, kde by to podle návodu mělo být. S celkovým tlumením celé motorky také nemám problémy, nebo to spíše nemám s čím srovnat...
OTÁZKA: má pro mne cenu řešit nový podvozek? Pokukuju po Hyperpro streetbox.
Terén vůbec nejezdím, maximálně polňačky.
2) V příručce k motorce je udávané že pro silnici se podvozek nastavuje na měko
a pro jízdu terénem na tvrdo. Většinou to přeci bývá naopak ne? Na silnici bývá lepší tvrdší podvozek... nebo se pletu?
Další věc je, když má být motorka sednutá na 30%, proč se to má přenastavovat silnice X terén?
Vycházím z tohoto - 30 minuta https://www.youtube.com/v/LlIbU-GKaMs
Díky předem za odpovědi.
Upravil jerabek-jakub dne 29.12.2017 22:58
To tam mas po 20-ti letech misto oleje gel ne? pak si moto nechce ani sednout...
Minimalne vymenu oleje bych resil, idealne si nekde pujc stejny moto s jinyma tlumicema, nebo po repasi a uvidis hned.
Jinak, ze se do terenu nastavuje tuzsi je normalni sel by jsi jinak rychle na dorazy.
Upravil xavier dne 29.12.2017 23:21
Aktualne 1250 GSA HP
xavier napsal:
To tam mas po 20-ti letech misto oleje gel ne? pak si moto nechce ani sednout...
Minimalne vymenu oleje bych resil, idealne si nekde pujc stejny moto s jinyma tlumicema, nebo po repasi a uvidis hned.
Jinak, ze se do terenu nastavuje tuzsi je normalni sel by jsi jinak rychle na dorazy.
Pokud se pletu tak mi prosim opravte
Olej by na pokles na pruzine prece nemel mit zadny vliv. Kliky na hydrostelu by se mely pocitat od uplneho povoleni (cervena ryska,doraz), tam predpokladam ze pokud nastavoval az od low bude ještě nejaky klik navíc. Spis hadam ze na zadku bud bude mit novy tlumic nebo minimalne pruzinu. Eventuelne bych zkusil povolit odskok na minimum a vydel by jsi jestli moto klesne vic nez ted.
Ja mam tlumice nastavene od Milana Holeho. Predek na druhem zarezu a zadek asi na 13 kliku od nuly. Odskok mam asi otáčku a ctvrt od nejtvrdšího. Mam 80 kilo. Motorka je pocitove velice tuha, ne tvrda ale prijemne tuha, nekope ani se "nezvejka".
Upravil zdenekkkkk dne 30.12.2017 10:06