Pořídil jsem 1150GS 2002, byla padená ,ted jsem ji zprovoznil a zajímalo by mne proč mně střídavě bliká ABS přední se zadním, když zmáčknu tlačítko ABS,tak svítí kontrolka zadní ABS,po pár minutách jízdy se kontrolky opět rozkmitají a blikají na přeskáčku, ABS nejde . CO S TÍM!!!
GUMAR napsal:
Pořídil jsem 1150GS 2002, byla padená ,ted jsem ji zprovoznil a zajímalo by mne proč mně střídavě bliká ABS přední se zadním, když zmáčknu tlačítko ABS,tak svítí kontrolka zadní ABS,po pár minutách jízdy se kontrolky opět rozkmitají a blikají na přeskáčku, ABS nejde . CO S TÍM!!!
Ahoj, mel jsem ten stejny problem. Po dovozu, kdy byla lehce padla mi to taky delalo. Tak jsem vymezil vzdalenosti cidel a pak vyresetoval a ABS normalne funguje.
CHlapci dekuji vá m za rady,upravil jsem vzdalenost čidla,vyresetoval ABS a vše je O.K.Kontrolky zhasli, Ještě nevím jestli je normánlní to podivné zarachocení předního ABS při každém rozjezdu.
Zarachocení jako když něco upadne je normální. Neboj na to si zvykneš. Jen furt nevim co mysliš tim Předním ABS??? ABS je jen jedno na obě kola.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Takovej menší dotázek - ráno, jak je teď poslední dobou už docela zima, když jedu z práce a motorku mám celou noc jen v takový plechový boudě na dvorku, nastartuju uplně v pohodě, ale rozbliká se mi nefunkčnost ABS. Respektive, když zapnu klíček tak to svítí OK, ale po startování se to rozbliká jakože ABS nejede. Stačí to nechat chvilku vrčet a pak ABSko jakoby vypnu tlačítkem na řidítkách, zhasnu motor a znovu nastartuju a kontrolky hlási vše OK.
Pokud mi motorka stojí doma v garáži, kde je určitě tepleji než v tý boudě, kde parkuju v práci, tak se nic takovýho neděje. Doufám, že jsem to vyvoslil dost polopaticky
Vysvětluju si to tim, že jak je zima tak je asi zima i baterce a klasne kapacita - při startování velkej odběr a ABS neanskočí, tudíž baterka se se mnou loučí. Nebo?
Když jedu, tak jedu.
Problém s ABS při studených startech - často pomůže vyčistit startér - je zasranej od uhlíkovýho prachu a bordelu od spojkový lamely a má pak větší odběr. Další věc je ta, že už může být slabší baterka a při startu si šáhne na dno sil a nemá už potřebné napětí na naskočení ABS.
Stav se za Cyrilem ať ti udělá diagnostiku. Na 99.9% tam budeš mít nějaký záznam v chybovém logu. To může být třeba i malinko nižší hladina kapaliny v brzdovém systému nebo fakt špatný čidlo ABS, který nesnímá správně apod. Podle mě to jen tak sám neodstraníš a pokud ano, beztak to neodmažeš z logu. resetovat to bez zjištění, co chybu způsobilo je podle mě nesprávné. Pak se ti to může vymstít někde na dovolené apod. Nevím kdo ještě má nějakou diagnostiku poblíž ale stačí na to i ta cestovatelská.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...