ztratil jsem stan a tak potrebuji novy. mel jsem od Jurka Dome 3, byl super jen mel dve nevyhody. Jednak kdyz se stavfel v desti tak zmokl vnitrek a druhak nemel predsinku takze kdyz se lezlo dovnitr a ven v desti tak bylo za chvili uvnitr mokro. Takze je to velke dilema, bral bych nejaky s predsinkou kdyz par dni chcije aby se v tom dalo zit, celkove samonosny aby se nemuseli napinat spagaty, se slusnym vodnim sloupcem. nejlepe prostornesi pro 2-3 nebo 3 osoby aby se vesla bagaz. tak do 4-4.5kg. a ne a ne si vybrat
nema nekdo nejaky tip?
BMW R1150GS ('02), BMW F650 GS Dakar ('01), Honda CB600F Hornet ('00), KTM 250 EXCF ('07) a ted uz i LR Defender 110 '97 momentalne v restauraci
no jeden z adeptu: http://www.gamisport.cz/xVP-pinguin-gemini-210-stan
BMW R1150GS ('02), BMW F650 GS Dakar ('01), Honda CB600F Hornet ('00), KTM 250 EXCF ('07) a ted uz i LR Defender 110 '97 momentalne v restauraci
Tak tak - předsíňku pěkně velkou aby se tam dalo v poho vlézt - já mám šikmo nataženou od vrchu stanu a od paty vnitřního stanu je tak 1,2 m daleko a když leje tak jsem mokrej od otevírání resp. zavírání. Jinak stan na moto kvůli věcem a nějaké bagáži opravdu pro 3 osoby - ať se tam dá slušně vegetit.
Upravil rusak dne 17.03.2009 12:08
R 1100 GS
dalsi adept: http://www.gamisport.cz/xVP-trimm-largo-d-stan
ale tyhle maji vnitrni konstrukci, takze do nich bude pri stavbe stejne chcat...
tohle uz se blizi pozadavkum: http://www.scoutdoor.cz/husky-fighter/
low napsal:
resim podobny problem, jeste bych mel pozadavek aby se tam dalo pres tu predsinku vlezt jako clovek a ne se jen proplazit
Coleman Mackenzie X4
cena: 8990 Kč bez DPH: 7555 Kč
výrobce: Coleman
Velký a pohodlný kempový stan, který se díky tunelové koncepci staví rychleji, než by odhadoval i ten největší optimista. Hala má komfortní výšku 215 cm a hodně vysoko si mohou vyskakovat obyvatelé i v obou ložnicích. Plně integrovaná podlážka přináší dokonalou ochranu před nepohodou zvenčí. Kontakt se světem zajišťují panoramatická okna, která lze v případě potřeby naopak zcela zatemnit. Za horka je dobrý každý kousek vzdušného stínu a právě takový přístřešek vznikne buď zdvižením hlavního vchodu na dvě přiložené tyče nebo ještě lépe zvětšením stanu o speciální vzdušný přístavek (k hlavnímu stanu se lehce připne zipem a nese ho další tunelový prut).
Počet osob 4
Hmotnost 20000 g
Videoukázka ne
Vnější stan polyester, 4000 mm, PU zátěr, přelepené švy
Vnitřní stan prodyšný polyester a neprůhledná síťovina
Podlážka PE 140 g/m2
Konstrukce Wraplex
Název Coleman Mackenzie X4
Výrobce Coleman Standa
Moby
podle recenze: http://www.svetoutdooru.cz/clanek/?107304-stan-%3Cstrong%3Ehusky-fighter%3C/strong%3E
ma ale desne tenkou podlazku coz je spatne...
turby napsal:
ztratil jsem stan a tak potrebuji novy. mel jsem od Jurka Dome 3, byl super jen mel dve nevyhody. Jednak kdyz se stavfel v desti tak zmokl vnitrek a druhak nemel predsinku takze kdyz se lezlo dovnitr a ven v desti tak bylo za chvili uvnitr mokro. Takze je to velke dilema, bral bych nejaky s predsinkou kdyz par dni chcije aby se v tom dalo zit, celkove samonosny aby se nemuseli napinat spagaty, se slusnym vodnim sloupcem. nejlepe prostornesi pro 2-3 nebo 3 osoby aby se vesla bagaz. tak do 4-4.5kg. a ne a ne si vybrat
Mimořádně odolný a pohledný stan pro trojici, která míří do náročné akce, ale nechce slevit z komfortu. Phad je založením horský stan, ale pohodlím se blíží stanům kempovým. Je vyroben z nejlepších materiálů a semigeodetická konstrukce s optimálně naklopeným bočním prutem zaručuje vysokou stabilitu ve větru. Tropiko má dva vchody a okno, které je nejen praktické, ale má magické kouzlo pro děti. Podlážka v předsíňce je odpojitelná. Celý stan se staví najednou, protože vnitřní stan je zavěšen na olivkách, což ocení ti, kdož staví v dešti. Pro 2 osoby je určen menší stan PhadX2
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Letos bych taky rád pořídil nový stan, mám Jurek pro 3osoby se dvěma přesíněmi, pro 2 s bagáží prima, ale chtěl bych něco menšího, když jedu sám.
Docela mě zaujal tento výrobce. Nemáte někdo nějakou zkušenost? http://www.nemoeq...orpho-tent http://www.nemoeq...-nano-tent
coleman-exponent-phad--x3: no na ten jsem taky koukal... je fakt ze je to dobry kompromis. ale jen me trochu odrazuje pomerne nizky vodni sloupec na podlazce. ja mel zatim vzdy >10000 a tak nedokazu posoudit jestli by to mohl byt problem. aby pak clovek po dvou dnech ve vode nepromackaval vodu pres podlazku.
Upravil turby dne 17.03.2009 12:26
máme onen zmiňovaný - HUSKY FIGHTER - a maximální spokojenost...požadavkem byla hlavně maximální stabilita ve větru, velký vodní sloupe, dost místa pro dva a motooblečení - ve větru není nejmenší problém, to jsme si už v několika bouřích vyzkoušeli, pro dva a motověci je to tak akorát...
Vjetrniku, a co tenka podlazka?
Upravil turby dne 17.03.2009 12:33
turby napsal:
nema nekdo nejaky tip?
Stan Pinguin Summit 3
Hmotnost položky: 4.1 kg
Běžná cena v obchodech: 5 290.00 Kč (vč. DPH)
Naše cena: 4 867.00 Kč (vč. DPH)
DPH: 19%
Barevná kombinace
zelená
Stan Pinguin Summit 3 - Popis
Prostorný a lehký semigeodetický stan s velmi dobrou stabilitou ve větru.Vhodný pro horolezectví,turistiku a pro každého kdo ocení jeho tuhou konstrukci se třemi pruty a čtyřmi body křížení.
vyjímečně prostorná předsíň
nízká váha
silikonizován
3 pruty
přelepené švy
Určení expediční , extremní
Počet osob 2-3
Počet vchodů 1
Počet tyček 3
Počet křížení tyčí 4
Materiál tyček dural 70001 T6 8,5 mm
Rozměry d,š,v 220(+130) x 175/130 x 125 cm
Nepromokavost podlážka 10000mm, vnější stan 4000 mm
Barva zelená
Podlepené švy ano
Záruka 24 měsíců
Stan Pinguin Summit 3 - diskuse k položce
Standa
Moby
turby napsal:
coleman-exponent-phad--x3: no na ten jsem taky koukal... je fakt ze je to dobry kompromis. ale jen me trochu odrazuje pomerne nizky vodni sloupec na podlazce. ja mel zatim vzdy >10000 a tak nedokazu posoudit jestli by to mohl byt problem. aby pak clovek po dvou dnech ve vode nepromackaval vodu pres podlazku.
ja jsem zatim v extremu nevyzkousel.. mam k tomu nafukovaci dvoumadracku (taky Coleman) s kompresorem
Kdyz jedu autem na zavody, beru si dve deky a muj polstarek... pohodli musi byt ... a ono je.
17 cm
hicks: no jenze o to mi nejde, jde mi o to aby kdyz to postavis na vode aby ti neprosakovala voda. ono takove koleno zaborene do podlazky udela slusny tlak a podlazky s malym vodnim sloupcem to nevydrzi a provlhnou.
turby napsal:
hicks: no jenze o to mi nejde, jde mi o to aby kdyz to postavis na vode aby ti neprosakovala voda. ono takove koleno zaborene do podlazky udela slusny tlak a podlazky s malym vodnim sloupcem to nevydrzi a provlhnou.
ja ti rozumim... uprimne receno bych tomu Colemanu uplne neveril, dokazal bych si predstavit silnejsi podlazku.
17 cm
Vjetrnik: v recenzi ale pisou, ze je ta podlazka dost tenka a ze se musi davat pozor na podlozi aby se neprotrhla. myslis ze kdyz to postavis na sterku, betonu ci asfaltu tak se neprodre?