Při "šmejdění" na Aliexpressu jsem narazil na mezikus do originálního držáku navi, který umožňuje uchytit a napájet některé typy mobilních telefonů https://www.aliex...0.0.iRGVs7. Třeba by se to mohlo hodit někomu, kdo si koupil motorku s tímto držákem a orig. navigaci nemá / nechce.
Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka - i když rodina tvrdí něco jiného... https://www.motor...&scr=0
mio napsal:
chcem sa opytat,
ci si niekto ten drziak navigace uz odsranil z vyhladu ?
je ten kabel ktory ide do neho niekde rozpojitelny ?
ja jo.. vyfotim konecne,
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Ahoj, mám ho objednaný cca před 14 ti dny a je na cestě. Až to dorazí, dám vědět jak to vypadá s napájením, jak moc v tom telefon drží, atd, ...... no uvidíme.
Držák je dělaný pro připojeníjako navigace, tzn. že se normálně nacvakne a zamkne jako běžný navigátor. Napájení z motocyklu je stejné jako u navi přes zadní stěnu držáku dále do boku mezikusu, kde jsou na výstupu dvě klasické velké USB pro připojení napájecího kabelu telefonu (je součástí dodávky a to se dvěma nástavci - klasika a iphone). Pokud máte USB "C" je třeba dát buď přechodku (můj případ), nebo nový krátký kabel.
Já jsem pro testování použil Samsung S8 v silikonovém pouzdře, které je absolutně dostačující pro ochranu mobilu.
Telefon v tomto pouzdře se v držáku ani nepohne a drží opravdu pevně. Celá sestava působí opravdu bytelně a i když není nejmenší důvod jí nedůvěřovat, dá se mezikus (jen tak pro jistotu)v pravém horním rohu připnout např. k hrazdě na které je orig navi. Konektory nemají žádnou snahu se klepat, či vylamovat (kabel je krátký a lehký) a dobíjení probíhá absolutně v pohodě. Testovací jízda byla 3 hodiny po rozbitých asfaltových cestách bez jakýchkoliv problémů.
Navigačních aplikací pro telefon jsou mraky, ale pro případné plánování tras v PC a následnou synchronizaci bych doporučil používat v PC "TomTom My Drive" kde se trasy přes účet synchronizují s telefonní app: "TomTom GPS Navigation Traffic"
,.... kde jsou trasy pro motocykly, zatáčky, kopce atd.
Tak a to je asi tak vše co mě k popisu napadá .....
Senior přiložený následující obrázek:
jak psal SENIOR mezikus drzi perfektne a v nem i mobil naprosta spokojenost jeste vymenit telefon nebot mam CAT S50 ktery stoji za apsolutni pi.u jen pro dalsi zajemce MEZIKUSU CAT S50 se tam vleze akorat vetsi telefon by mel problem!