čerstvě jsem koupil GS 1200 rok 2005 (posilovač + ABS) a bylo mi v bazaru doporučeno vyměnit komplet provozní kapaliny. Ale u výměny brzdovky jsem našel informaci, že je potřeba mít k dispozici diagnostiku, bez které to po výměně hlásí chybu. Je to pravda? Nemůžu najít jednotnou odpověď - někde píšou, že diagnostika je potřeba, jinde zas, že ne (stačí při výměně postupovat viz. návod tady na fóru). Takže nevím, jestli to mám svěřit servisu a nebo sám udělat doma (na minulých motorkách jsem to vždy dělal sám...).
Jde to i bez ale potřebuješ dva lidi. A potřebuješ nálevku/trychtířek abys to nepokecal okolo protože hned vedle je konektor kterej ti brzdovka rozežere. Dávám to radši lidem co to umí. Tonda/Servisák nebo do BMW.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Potřebuješ jednoho šikovného.
Odvzdušni ...jinak přečti si zde návod, najdeš v prvním příspěvku- servis.
Ve zkratce, sundej nádrž, odvzdušni okruh páčky-posilovač (tam jsou na každy okruh tři odvz. šrouby. Odšroubuj plastové zátky z ABS modulu (vedou od nich hadičky a jsou na imbus) dolij do plna, zapni kliček, zmáčkni brzdu, povol na chvíli odvzdušnovák na třmenu, cca 2-3 vteřiny, dolij brzdovku a zase. Doporučuji před tímto, odsát ze všech nádobek brzdovku na sucho a dolít novou, a pak to teda udělat.
Hodně štěstí.
Jde to i v jednom. Ja se k tomu odhodlaval 2 roky Pomohlo mi tohle video: https://m.youtube...LM25NYvlas
Jeste je tam 2. dil - pokracovani. Bylo to nakonec jednodussi, nez odvzdusnovat klasickou brzdu. Nespechej, odvahu a hodne uspechu!
Jo, ten trychtyrek na nalevani jsem si vyrobil z plastoveho trychtyre a pasky.
Upravil paulik78 dne 26.01.2019 23:26