Zdravím vás, nedávno jsem pořídil dakara a léčím drobné chyby a teď se vysypala rolna která vede řetěz u řetězového kola. Na realoem jsem našel že by měla stát originál 92$ což mi přijde zbytečně moc. Dá se koupit jinde? Je to univerzál? Díky za odpověď.
blaf přiložený následující obrázek:
Ne ne...jen ten Realoem je jediná věc co znám kde zjistit přibližnou cenu věci origo BMW po zavírací době v servisech. Ale nakonec jsem tady vyhrabal nějaký starý příspěvek že tam lidi dávali rolny z my motorek tak to vyřeším asi tak...jen bych potřeboval jaký je origo venkovní průměr tě rolny. Našel jsem že 42mm tak snad je to tak.
Zdar. Pokud se ti vysypaly jenom ložiska,tak je koupíš za pár kaček kdekoli ,kde prodávají ložiska. Kupuj RS (kryté)vnitřní průměr je 10mm, venkovní 26mm Hlavně neztrať tu vsuvku mezi ložiskama. V tom sylonu to musí být poskládáno: ložisko-vsuvka-ložisko,aby až to dotáhneš,tak se to o sebe opřelo a nevyvracel jsi ložiska. Pokud je poškozen i ten sylon dá se nahradit jakýmkoliv jiným.(Můžu i dodat) Záleží jen na tvrdosti.Průměr origo sylonu je 42mm.(na fotce uplně v levo) Zkoušel jsem tam dát 50mm (ten s tím červeným běhounem) a zdá se mi,že je u něj v celém průběhu propérování řetěz lépe napnutý. U origo je řetěz volnější a když zatížíš moto,tak se řetěz začne napínat. U té 50mm je ten řetěz stále stejně napnutý. Na foto je vidět ještě černý (tvrdší,než origo(nemám zatím vyzkoušený a bílý s vedením-taky je tvrdší a ještě jsem jej nezkoušel.
Upravil westfalista dne 22.05.2019 14:34
Jo a taky si vyměň ten šroub. Soudruzi tam dali imbus a dost ztěžka se k tomu dostává.(zavazí tlumič) Pokud jej dáš na Loctait(což je potřeba,jinat to ztratíš),tak se to blbě povoluje , Normální šroub dáš klasickým stranovým klíčem úplně na pohodu.
westfalista přiložený následující obrázek:
Tak menší update...dal jsem tam plastovou náhradu a bylo to šíleně hlučné :-D hlavně při brzdění...tak jsem za pytel peněz pořídil originál :-D a je to ok.