Nazdar. Poradte, ako to vycistit, ak sa to teda da. Dik
Este doplnim, na miestach kde to bolo menej, som to skusal 1500kou smirglom pod vodou, ale keby to mam robit cele, tak to robim dva tyzdne
matsvk přiložený následující obrázek:
Tygr napsal:
Já to dávám do elektrolýzy.Vyleze to jak zrcadlo bez šáhnutí
Máš fotku před a po?
Případně,můžeš nám tu elektrolýzu trochu přiblížit.Co vše to obnáší-chemie,napětí atd,tedy pokud to jde dělat doma.
Předem díky za odpověď.
.
Mám výbornou zkušenost na rez s kyselinou solnou (chlorovodíkovou), mají to v každé drogerii, hobbymarketu nebo spec. barvy/laky. Za pár korun a rez mizí před očima. Jen opatrně, nejl. potřít štětcem, hlídat, aby neztmavnul chrom a pak dobře omýt vodou (nejl. nakonec ještě lehce zásaditou-třeba s trochou mýdla).
Dawid přiložený následující obrázek:
Fotky mám,ale ňák mě to sem nejde dát.Ještě to budu zkoušet,už jednou sem to sem posílal v ňáký diskuzi,to taky nemůžu najít.Dával sem to dycky do PENTAS a.s.Hořice.Teď ale zeťák chodí na poklady s detektorem,tak si to udělal jednoduše doma,v tom to taky maká.Vono to v podstatě odebírá materiál a tím se to leští.S katíkem nevím,servisák tenkrát taky psal,jestli se něco nestane.Já vím určitě,že byl před tím zasranej a potom jak sklo.V podstatě nový svody
Jediný co,tak u ty elektrolýzy se dělají tzv.stíny tzn.,že mezi elektodama by měl bejt jeden materiál,když mrkneš na tu fotku pořádně,tak na těch kolenech je takový matný místo,ale to jen lamelový filcák do flexy a pastu a jednou přejet.Jinak by se to v ty lázni muselo vicekrát otáčet.Zkusíš a jinak už nikdy nechceš
Tak, ja som sa pokusil vcera spravit elektrolyzu, ale nejak sa mi nedari. Pouzil som atx zdroj, vsetko pozapajane spravne, na roztok som pouzil praciu sodu, a nespravilo mi to nic. Musim najst chybu a spojazdnit to
BlueJob je na to celkem dobrý... mají ho v Bikers Crownu
jde to i růčo, musí se používat jejich hadřík... YouTube Video
Upravil HonzaGS-SV dne 15.06.2019 08:48
Řešil jsem to před dvěma týdny. Za hodinku (možná dvě) bylo hotovo. Použil jsem toto: https://www.m-sty...stici-sada
Funkční, jednoduché, spokojenost..
Tygr napsal:
Fotky mám,ale ňák mě to sem nejde dát.Ještě to budu zkoušet,už jednou sem to sem posílal v ňáký diskuzi,to taky nemůžu najít.Dával sem to dycky do PENTAS a.s.Hořice.Teď ale zeťák chodí na poklady s detektorem,tak si to udělal jednoduše doma,v tom to taky maká.Vono to v podstatě odebírá materiál a tím se to leští.S katíkem nevím,servisák tenkrát taky psal,jestli se něco nestane.Já vím určitě,že byl před tím zasranej a potom jak sklo.V podstatě nový svody
Ahoj můžeš jsem dát nějaké podrobnosti o elektrolýze jaké napětí, proud a co za roztok jaká koncentrace a materiál druhé elektrody??.Předpokládám že to používáš jenom na nerez dík Vávlav.
Upravil Kratkej dne 16.06.2019 07:46
vztekloun napsal:
Řešil jsem to před dvěma týdny. Za hodinku (možná dvě) bylo hotovo. Použil jsem toto: https://www.m-sty...stici-sada
Funkční, jednoduché, spokojenost..
A kolik vyjížděk to pak vydrží takhle vyleštěné tím přípravkem?
Jak sem psal,dával sem to do PENTAS a.s.Hořice.Tam nevím,čím to dělali.Měli tam na to přímo halu a vany.Na doma se používá elektrolyt přímo na tento účel a napětí je třeba individuálně vzkoušet.Jinak sou firmy různě po ČR kde tím zabývají.Takhle stříbrné to nezůstane,teplem to zežloutne a zmodrá,ale je pořád lesklý,bez špíny
Já prostě sem neumím dát odkaz.Zeťák má koupenou tu domácí sadu menuje se to inoxliner uno.Sorri,už sem kolikrát chtěl ňákej odkaz sem vložit,ale prostě to neumím.V ty sadě je elektrolyt na nerez.Von když čistí jen železo,ty jeho vykopávky tak místo elekzrolytu používá jen sodu.Na ten nerez je potřeba elektrolyt a jak sem psal,musí se to vyzkoušat ten proud,záleží i na velikosti nádoby v který se to koupe,ale je to krásně vidět,jak to maká.Nemám zkušenost s podomácku vyrobenou,ale dělaj to i s nabíječkou.Von má tohle zařízení.Já se pokusím naučit to přidávání odkazů.Sem je kovář a veškerá IT technika mě ničí.