Hosi uz jste nekdo zkousel CellularLine Interphone ACTIVE resim co koupit zda TOUR nebo to nove ACTIVE.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Nevím ACTIVE neznám, ale mám TOURA a je to bomba, hlavně výdrž baterie a kvalita zvuku...
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Chlapi, ptám se třeba blbě, ale je nějaký důvod proč se tady tlačí Interphone a Cardo moc lidí nekupuje? Cardo má DMC, Interphone jen BT.
Každý výrobce, asi je tím myšlena jednotka, se může napárovat na pouze jeden jiný kus jiného výrobce. Mě je to upřímě jedno, ale kupovat si sadu různých značek jenom podle toho s kým jezdím je na palici. A pokaždé je to s někým jiným. Někdo jezdí SCS od Pardála, někdo Interphone, někdo Sena, někdo Cardo a co já vím co ještě existuje. Chápu, pokud někdo jezdí jen se jedněma lidma, tak pak se navzájem přizpůsobí, ale jinak
Já se teda nepotřebuju s nikým vykecávat, ale lepší než po sobě mávat, když se někdo vyválí, tak to ti další vědí. Takže vzájemná kompatibilita by byla fajn.
Aha. Takže kdyby to dávali k Seně tak bys bral Senu? Nebo jinak, tu vysílačku používáš za jízdy nebo ji máš k jiným účelům?
Upravil Nahdar_Vebb dne 16.06.2019 22:58
Podle toho co jsem zkoušel a četl tak valná většina značek se dokáže propojit mezi sebou bez problémů takže je asi dost Jedno co koupíš ,já taky má toura protože jsem měl předtím dlouhou dobu f5mc tak jsem šel znovu do interphonu , samozřejmě že každá značka má svoje to nej ,ale chce to vyzkoušet co komu bude vyhovovat.
Ok, to beru. Beru že pokud jezdí stálé osazenstvo, tak nepotřebují nic vymýšlet. Pokud jezdí dva, tři borci stejné výkonosti, tak nejsou od sebe vzdáleni sto metrů a stačí jim kde co. Chápu to u párů. Nicméně DMC, zdá se, je nenahraditelné a je škoda, že ho používá je Cardo a Sena. Napytel ale je, že takový zdroj informací jakým je YT, nabízí srovnání mezi značkami jen minimálně. Hlavně tedy mezi "glorifikovaným" Interphone a Cardem. Něco jsem našel, ale bylo to v pro mě nesrozumitelné řeči a tak jsem se nic nedozvěděl.
U me v okoli prave jsou bud ciny a nebo Interphone, takze sem nemel duvod hledat jinde do ted jsem mel F5MC, ale uz jde pomalu do kytek a tak hledam nahradu.
Čeština můj koníček
Já mám Toura 2x asi 2 roky a celkem spokojenost, až na pár drobností, které se už asi aktualizací fw nevychytají.
Bratr koupil Toura loni přes net z Itálie a má problém, že to nespáruje s aplikací v telefonu - jednotka není zřejmě kompletně naprogramovaná (aktualizace FW z netu to neřeší). 2x jsem se snažil kontaktovat support, ale marně.
Nedokážu Interphone porovnat s výrobky jiných firem, ale myslím, že se z Interphonu u nás dělá zbytečně hi-tech modla - italská dílnička nakupuje filipínský HW, dá k tomu sluchátka do helmy a prodá jako motovybavení.
Kdybych kupoval dnes, asi bych počkal na nejnovější model, ale otázka je jak dlouho čekat
Upravil agenthonza dne 17.06.2019 10:54
schrek napsal:
U me v okoli prave jsou bud ciny a nebo Interphone, takze sem nemel duvod hledat jinde do ted jsem mel F5MC, ale uz jde pomalu do kytek a tak hledam nahradu.
my měli s kamarádem 4 roky čínu (800,-Kč sada pro jednu helmu) a byli jsme spokojeni, pak ale postupně odcházela baterka a tlačítka na jednotce
poté jsme pořizovali nové helmy, tak jsme šli do Tour s tím, že je lze spárovat i s tou čínou. Spárovat to jde, a kupodivu je lepší přenos (zvuk a signál na větší vzdálenost) mezi TOUR a čínou než mezi oběma TOUR.
To mě trochu překvapilo.
Upravil Pivos dne 17.06.2019 11:07
5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven
agenthonza napsal:
Já mám Toura 2x asi 2 roky a celkem spokojenost, až na pár drobností, které se už asi aktualizací fw nevychytají.
Bratr koupil Toura loni přes net z Itálie a má problém, že to nespáruje s aplikací v telefonu - jednotka není zřejmě kompletně naprogramovaná (aktualizace FW z netu to neřeší). 2x jsem se snažil kontaktovat support, ale marně.
Nedokážu Interphone porovnat s výrobky jiných firem, ale myslím, že se z Interphonu u nás dělá zbytečně hi-tech modla - italská dílnička nakupuje filipínský HW, dá k tomu sluchátka do helmy a prodá jako motovybavení.
Kdybych kupoval dnes, asi bych počkal na nejnovější model, ale otázka je jak dlouho čekat
Problém s app v telefonu jsem měl také a problém zmizel s nový mobilem.
Pokud nyní napáruju mobil přímo do Touru, vše funguje jak má. Samozřejmě, pokud mám mobil napárovaný do navi (Tour je také párovaný přímo do navi a ne do telefonu), apka není funkční. Ať zkusí jiný telefon.
Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka - i když rodina tvrdí něco jiného... https://www.motor...&scr=0
awe_cz napsal:
Ja treba kupoval Interphone proto, ze k tomu byla i po BT pripojitelna, hlasem aktivovana, klasicka vysilacka.
Myslíš tahle? https://www.bawor...ost_574502Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka - i když rodina tvrdí něco jiného... https://www.motor...&scr=0
U bráchy problém s mobilem nezmizí - normální funkční Tour se přes BT identifikuje většinou názvem "Interphoue Tour BLE" mobilní appka hledá a komunikuje s BT zařízením s názvem "Interphone Tour*" a jeho Tour se hlásí názvem " BLE".
Bráchova jednotka zjevně není korektně (kompletně) naprogramovaná a upgrade firmware toto nevyřešil - je možné že firmware z netu je jen "uživatelská" část balíku sw.
Jako HF to je schopen spárovat a telefonovat, ale mobilní appka (minimálně android) potřebuje správný název z BT (on má sice iPhone, ale předpokládám, že tam je to stejně).
BLE je zkratka pro Bluetooth Low Energy. To by znamenalo, že BT chip nejede na plný výkon. Ať zkusí navázat přes HF hovor a vzdálí se od mobilu. Tipnul bych si, že se hovor brzy ztratí.
V tom sw na upgrade HF jsou dvě možnosti aktualizace - zkusil režim "advanced"? Tam bych řekl, že se upgraduje více než při první (doporučené) variantě. Mám totiž takový pocit, že to "BLE" jsem na svém Touru také viděl a to když jsem chtěl provést upgrade druhým způsobem a použil jsem zároveň nevhodný kabel. Po výměně kabelu za jiný (s větším průřezem vodičů) už aktualizace proběhla korektně - ale aktualizoval jsem přes verzi "advanced".
Upravil Ruda dne 24.06.2019 10:36
Kdybych nepotřeboval vozit všechny ty rozměrný a těžký krámy co pořád tahám v autě, stačila by mi k cestování jen motorka - i když rodina tvrdí něco jiného... https://www.motor...&scr=0
Advanced režim jsem zkoušel, vím co znamená BLE. V releaselogu někdy v revizi fw (nebo možná ve zdrojácích android appky) je zmínka, že někdy v minulosti přidali k BT názvu příponu " BLE".
Appka jednoznačně hledá zařízení, jehož název začíná na "Interphone Tour*, "TOUR*", IF6T* (je tam víc možností) altertativně Interphote Urban, Sport...
Bráchova jednotka se prostě identifikuje jako " BLE". Někdo tam zapomněl naprogramovat textový řetězec na začátku.
Uvnitř je nějaké STM32, s podporou programování DFU, ale s tím nemám žádné zkušenosti. Rád bych stahnul kompletní FW z mé funkční jednotky a porovnal jej s kompletním FW bráchy, podle mě aktualizace FW dostupná na netu neaktualizuje vše uvnitř Toura, je tam nějaká oblast paměti, která se nemění a tam je podle mě zakopaný pes. Holt Tour koupenej levně na italském eshopu - bůh ví kdo a co prodává za zmetky nebo nakradené/doma dodělané jednotky... :/
Pro linux se nástroj na prácí s DFU stahnout dá, ale asi by bylo dobré vědět více podrobností o konkrétním čipu, sw, rozložení paměti... a na to teď nemám čas
Takže brácha vpohodě interkomuje, vpohodě telefonuje, ale s appkou se nespojí.
Magmar napsal:
Já čekám na Avanta... Jsem zvědav posouvají to od února
Cau do tydne max 14 dni by mel byt k dispozici na obchodech. Dnesni informace od meho dodavatele
Čeština můj koníček
Tak co, je tady někdo, kdo už konečně pochválí AVANT, že má odladěný firmware? Nebo to celé "zdechlo" a stále je fw plný "bugů" ?
Rok se s rokem sešel a tohle téma nějak zapadlo, tak jej zkouším oživit - přechod z TOUR na AVANT stále plánuji...
Ruda napsal:
Tak co, je tady někdo, kdo už konečně pochválí AVANT, že má odladěný firmware? Nebo to celé "zdechlo" a stále je fw plný "bugů" ?
Rok se s rokem sešel a tohle téma nějak zapadlo, tak jej zkouším oživit - přechod z TOUR na AVANT stále plánuji...
Já jsem s Avantem spokojen jako uživatel. Vše funguje jak má.
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží