Ahojte,
Vypadá to, že mi odešel origo Ballast na Tourateším Xenonu.
Výbojka jen problikne ale nerozsvítí se. Když už se rozsvítí, tak vydrží svítit cca 2-5min a zase zhasne. Dle toho co jsem vyčetl různě po netu, mělo by to být způsobené vadným Ballastem.
TT už je neprodává a jejich Ballast byla prý přebrandovaná Hella. Neměnili jste to někdo v poslední době a neměli byste tip na Ballast za který by šel ten Tourateší bez úprav vyměnit?
XENON je hodně návykový a nechtěl bych se ho zbavovat.
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí
Já to nedávno kupoval komplet. Starej balast ti klidně věnuju, ale má chybku - proraženou izolacvi v VN kabelu. Jo, je to Hella https://www.ebay....Swyx1dKBDg Už nevím, kde jsem to koupil, ale vyšlo to komplet asi kolem 5 tisíc.
Našel jsem to:
Vlastník: Autodoc Gmbh
Dálkový světlomet
Článek ?: 1F0 008 390-001
Množství: 1
Cena za jednotku: 5732,06 CZK
Celková cena v: 5732,06 CZK
Aktuální cena a link: https://www.autod...lla/930718
Upravil Medik dne 27.02.2020 10:45
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Potom jsem ještě našel číslo předřadníku: 5DV 007 760-47
Upravil Spitfire dne 27.02.2020 10:52
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
A ja ti prozradim ze můžeš dat balast jakykoli.. takze kup kup klidne i neorigo. Klidne od cinske sady xenonu na domontovani.. das za novej okolo petikila....
Vždyť to má úplně jiný konektor. Ty by sis opravdu dal na motorku něco co převádí napětí na 20 000+V pochybné kvality (navíc když je to vystaveno povětrnostním vlivům)?
Tak na vstupnim napeti je konektor typizovany... na vystupu si muzes vybrat kdyz vlezes do katalogu tech stranek.. pokud potrebujes rovnou s patici na D2S tak maji taky a stoji maloobchod cca 1300... a ano dal. Bereme od nich pres 20 let a nikdy nebyl problém. A tu "pochybnou" kvalitu mam na svy motorce 15 let a doted funguje bez problemu... v cem spatrujes pochybnou kvalitu?
Že prostě víc věřím značce Hella, která si za svou více jak 120 letou historii vybudovala jméno, a má nějakou kontrolu kvality, standardy zpracování atd...
Tenhle produkt může a nemusí být kvalitní... s něčím co převádí napětí na 20kV to nechci riskovat...
to naprosto chápu.. a za tu víru v kvalitu jen prostě zaplatíš několika násobně víc.. Oni už i němečtí výrobci jako je Hella, Bosch atd mají většinu fabrik taky v Asii.. Taky už to není jako bývalo.. V každém případě v tom nehledej nic špatného.. Nabídl jsem jen jako levnější alternativu, kterou mám osobně vyzkoušenou a je úplně stejně kvalitní jako Hella.. na své motorce mám i světla od Helly i tuto sadu a zatímco se světly Hella jsem za těch 15 let už dvakrát řešil balast a jednou patici na výbojku, na tohle jsem zatím nešáhl..
Upravil bmwgsa dne 28.02.2020 08:27
Jasně, ale to co tam vyráběj si hlídají a řídí a prostě, když si na to tu svou značku dají tak mi za to ručí...
Neříkám, že tenhle konkrétní produkt nemusí být dobrý...
HonzaGS-SV napsal:
Jasně, ale to co tam vyráběj si hlídají a řídí a prostě, když si na to tu svou značku dají tak mi za to ručí...
Neříkám, že tenhle konkrétní produkt nemusí být dobrý...
ručí čím? dvouletou zárukou? myslíš tou samou jako u neHelly? a neHella ballasty se vyrábí bez kontroly, číňani to mrskají jak se jim zachce a když upadne nějaká součástka na zem tak ji tam nedaj? To asi ne.. Podívej se, VW taky ručilo za svoje auta, mají dávnou tradici, lidé věřili značce a najednou bum a slavná značka podvádí s jednotkama Bosch.. a BMW taky.. a Mercedes taky.. nic.. to už je debata o ničem.. nabídl jsem alternativu a je to.. čus
PS: jo a ještě jsem si vzpoměl co mě na Hella balastu strašně s.ere.. ta velikost.. například v druhé motorce - 650GS ho mám totálně natěsno.. tyhle "jiný" balasty jsou prostě menší a lehčí - což váha je asi nepodstatná..
Upravil bmwgsa dne 28.02.2020 08:37
bmwgsa napsal:
A ja ti prozradim ze můžeš dat balast jakykoli.. takze kup kup klidne i neorigo. Klidne od cinske sady xenonu na domontovani.. das za novej okolo petikila....
Jo, já taky koukal jenom po balastu, ale potom se mě ten xenon rozpadl na kousky, tak jsem to sháněl celé. Plíšky TT mě zbyly :-) a výbojka. Je dobré vědět, že se dá balast pořídit extra. Někdo to vědět nemusí. Takže dobrý
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Nekupovat na HELLA xenon ten balast co má přímo D2S koncovku ze stejných stránek (1300kč), neboť koncovka má jakoby osazení a díky němu nelze strčit koncovku do patice.
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí