Dotaz, už se někdo setkal s cinkáním na volnoběh jen za tepla ? Když zastavím tak to cinká ,ale nepravidelně,přijde mi to jak od spojky.Při rozjezdu taky, když dám méně plynu tak to zacinká ,takový kovový zvuk ale nic hrozného. Moto má najeto 33tis že by spojká udělala pápá.Za jízdy ticho žádné pazvuky.
Kujawan napsal:
Prosím tě , to je normální nebo mě čeká servis ? Díky
Řešil jsi to něják nebo je to normalni? S největší pravděpodobnosti mám to samé, jen mi to děla při rozjezdu bez plynu, když lehce klesnou otáčky, ale na volnoběh nic. Ještě musim vypozorovat zda to děla i za studena.
Dělá to víc za tepla ale když se naučíš rozjíždět aniž by si to podtočil nemusíš nic opravovat. stačí prostě plyn
... servis a diagnostika BMW Motorrad
servisak napsal:
To neni spojka ale dekompresory na vyfukovych vackach
Co to jsou ty dekompresory, jak fungujou? Asi jinak, než chcipak na Stadionu blané paměti, typl bych si..
Tady to mas, jak to funguje na KTM. Na Stadionu jsi mackal dekompresor prstem a na GS (KTM) ho ovlada odstrediva sila.
Pomaha to pri startovani, aby se starter netrapil (mensi starter, mensi baterka, uspora hmotnosti motorky).
Pri startovani cast tlaku ze spalovaciho prostoru utece, dokud motor nenaskoci. Jak motor naskoci, zvysi se otacky a dekompresor se odstredivou silou vyradi z cinnosti.
Hadam, ze GS bude mit podobny princip, jako je v tom videu. Kdo delal na LC ventily, tak si mozna vsimnul podobneho odstrediveho segmentu, jako je videt v tom videu (to co se pohybuje u toho ozubeneho kola).
Je to docela mazany:-)
https://www.youtube.com/v/vU0QPhhpJ-E
Upravil paulik78 dne 20.09.2020 09:37