Zdravím všetkých, mám zvláštny problém. Na 1200 Gsa, 2011, DOHC postupne mi začal rachotiť výfuk, hlavne v otáčkach v plnom zábere je z toho traktor, rachotí to. Proste je to nadmerne hlučné a je to už nepríjemné, akoby sa v tlmiči niečo prepálilo a prestalo to tlmiť hluk a rezonancie. Výfuk fabrický, tesný, nepoškodený. Má niekto podobnú skúsenosť, radu, typ ???? Ďakujem.
Taky mi to řve jako zběsilý. Bohužel jsem si zvyknul na samet předchozího motoru na R 1200 GSA 2006 a na této 2011 DOHC je to peklo. Zkoušel jsem laďák, který měl na volnoběh daleko nižší hluk, ale ve vysokých otáčkách to bylo peklo na druhou. Vzdal jsem to a jezdím pořád s kuframa, které ten hluk trochu poberou. Nicméně, kdyby existovalo řešení, které DOHC utiší, tak po něm taky sáhnu.
GSA 1250 Rallye 2024
je pravda ze 1200 DOHC vzduch maju aj so seriou "pekny" zvuk
som zvedavy ci sa nieco zmeni ked namontujes novu seriu.. urcite daj vediet
live fast, die young be wild, have fun
Takže výfuk vymenený, výsledok hlučnosti je nulový. Mám teraz hlučné Zetory 2. Záver: aj fungel nový origo výfuk je rovnako hlučný, ako starý. No ale mám nový výfuk hahaha.
Slavek-xxx napsal:
Jsi jako Cimrman. Zjistil jsi, že foukáním cigaretového dýmu do nádoby s vodou zlato nevznikne
To nebyl Cimrman, ale August Strindberg
Ale není správnější říci: Nebyl to Strindberg, kdo experimentálně zjistil, že vypouštěním tabákového dýmu do vody zlato nevznikne? Někdo to totiž vyzkoušet musel.
Upravil stepan dne 31.05.2021 14:08
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
Za ten fungel nový výfuk som dal belgičanovi 80€ aj s dopravou, takže to neriešim a v podstate serem na to. Skor je to poznatok pre vás ostatných, že Dohc je proste Zetor a bodka. Ďalšie diskusie na túto tému sú asi zbytočné.