Ahojte, poslední pokus, než začnu hledat novou přilbu. Nemáte někdo rezervní plexi pro Uvex Enduro helmu. V ČR je již nesehnatelné. Na Ebay jsem ještě něco zahlédl.Helma drží stále slušně, škoda ji odstavit. Díky M.
milanosor přiložený následující obrázek:
[208.14Kb]
Upravil milanosor dne 08.09.2022 08:45
I pád na hubu je pohyb kupředu
Teoreticky by pasovat melo, protože Uvex je Nishua.
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Kluci, jste pašáci. Vím, že Nishua pokračuje na formě Uvexu, ale netušil jsem, že Carbonka je totožná s Endurem. Plexi jsem videl i v Českých shopech, tak pohledám. Nejsem si jistý, jestli to origo na Enduru není mírně kouřové. Jaké jste brali?
I pád na hubu je pohyb kupředu
milanosor napsal:
Kluci, jste pašáci. Vím, že Nishua pokračuje na formě Uvexu, ale netušil jsem, že Carbonka je totožná s Endurem. Plexi jsem videl i v Českých shopech, tak pohledám. Nejsem si jistý, jestli to origo na Enduru není mírně kouřové. Jaké jste brali?
Já koupil plexi čiré, protože to kouřové mi přišlo už moc. Stejně do přilby používám ještě sluneční brýle. Pinlock jsem vynechal, to už půjdu raději do nové přilby.
Za mě rozhodně čiré. Uvexu jsem původně měl s kouřovým a pak koupil čiré. Po zkušenosti musím říct, že je to 100 a 1. Nepozoruji žádné zhoršení za světla, ovšem zásadní zlepšení za šera a tmy.
Ja jezdím tmavý plexi.
Když se stane, že už blbě vidím, nebo když zkrátka musim jet za tmy, tak vozim čiré mx brýle. Pasuji i s otevřeným plexisklem.
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Tak mi na Nishua carbon enduro odešel pinlock. Na stranách v místě uchycení se omačkal a začal se odchlipovat. Důsledkem bylo , že jsem si vždy trochu dýchnul mezerou mezi pinlock a plexi a tam se mi to okamžitě orosilo. Problém, že to nešlo utřít a tak byl pinlock nepoužitelný. Protože Nishua nemá nosní deflector, tak si bez pinlocku nosem dýchám na plexi a tudíž zas nepoužitelné.
Vyřešil jsem to koupí nového pinlocku z Klim Krios, které je za cca stejnou cenu, jako pro Nishua, ale je to 9 5řídu výš pinlock 120 místo pinlock 70 u Nishua. Pinlock sedí do plexi Nishua perfektně, tak snad vydrží dýl.
Upravil vsezved dne 03.12.2022 19:21
'02 BMW R1150GSA, bylo '05 BMW F 650GS