Co s tím, nikde neteče a přesto mizí! Cca 1l/5 000 Km. To mi přijde docela moc.
Smál jsem se "řetězovým" kamarádů, že nemají kardan a teď se smějí oni mně, že musím vozit "kanystr" oleje.
Dá se s tím něco dělat? Díky
Tohle je normalni, nekdy pomuze dat hustsi olej treba Motul 20-50 nekdy si motor sedne po najetí nejakych 50 tis.km . Kazdopadne olej ssebou vozim taky
Podle návodu na mojí téměř novou GS 1200 - 2008 je normální spotřea do 1l/1000 km ...... takže seš v pětině spotřeby 1200
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Dá se to řešit výměnou pístních kroužků.U tý spotřeby oleje bych to zatím neřešil.Skoro všechny GS žerou olej ,některý více některý méně.A to že se ti smějí ohledně kanystru oleje je jenom bledá závist ,že jezdíš na GS.
Das ist BMW
Moje 1150 GSA má 90000 km, leju tam 20W50 a vždy po výměně zhruba 5000km si to nevezme ani deci, dalších 5000 (až olej trochu degraduje) si to do výměny popapkává +/-autobus 1 až 2 deci na tisíc.
No nakonec před výměnou do motoru postupně naliju litr, takže spotřeba je zhruba litr a něco na 10000 km.
To se nezměnilo ani o dovolené v Turecku a okolí, kde jsem jezdil prakticky pořád s teploměrem na 6 čárek.
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Za a) neprelejvat, mit vzdy maximalne 3/4 kontorlniho okenka, za pocitat s tim, ze kdyz pojedeu x set km po dalnic 170kmh, tak to bude papat, za c) nechat pekne zahrat, jakmile vezmes za studenej motor vezme to olej, za d) je to vzduchac, takze vule v materialech a tim oadem i prosak oleje kolem pistnich krouzku je normalni, za e) kolik ma moto najeto? me brala 1150 to co tobe, kdyz byla nova, ted ma 60tis km a ustalilo se to na 1dcl na 1000km. Tech faktoru je vazne strasne moc. Jestli se k ni chovas susne a pretso zere tolik, tak nech bude vymenit pistni rkouszky (zkontorlovat jejich polohu, nebo tam lej hustsi olej. Prober to s www.carservis.cz
Myslim, ze to bude v pohode... Jinak me se taky smejou, jindy jsem na dovolenou tahal sprej na retez, ted flasku oleje
BMW R1150GS MY02
heleď ať počítám jak počítám, 1l / 5000 km je 0,2l / 1000 km, což je naprosto normální spotřeba boxera podle všech ohlasů na netu, mě to žere taky tak, je fakt že to není přijemný, teď jsem byl na výletě 1100 km a dolejval jsem před výjezdem i po dojezdu (protože sem dolil málo než jsem vyjel )
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?