Jo.Doporučuju jít do BMW.Já sám mám araiku,ale ted bych šel do BMW.Je levnější,lehčí.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
to se mi zda jako scifi. mohl by to nekdo potvrdit? mam totiz moznost sehnat 2 kousky arai tour-x v "eSku" a vesel bych se do desitky. takhle bych sel radsi do toho bmw.
Hele Hovez.....jestli ho znáš ji tam koupil.
Jo Shoei Hornet se prodava uz v USA asi rok,co jsem cetl recenze tak dopadl lip nez Arai a to hlavne v hlucnosti.Mne by celkem zajimala helma Uvex enduro
cena je dobra a jako druhou helmu si to dokazu dost dobre predstavit.
Upravil xavier dne 21.01.2008 15:44
Denně tady potkávám lidi co jezdí v BMW i Arai Tour-X, Shoei má pár lidí taky, tu Uvex jsem ještě neviděl. Skoro všichni na to nadávají. Ti, kteří koupili BMW, by chtěli Arai, ti co mají Arai, říkají že je špatná taky atd. BMW prý má tak debilní aerodynamiku díky štítku, že rve hlavu nahoru, Arai má zase špatný zorný pole a mlží se, Shoei je hlučná a mlží se. Všechny mají jednu zásadní nevýhodu - zkuste si do ní dát normální MX brýle a uvidíte. Představa že někde sundáváte plexi abyste se projeli offroad je nesmysl. Je to ve všech případech kompromis a ve všech případech je to dělané jako že budete jezdit jen s tím plexi a ne s brýlema. Ale zkuste jet za kamarádem po prašné cestě a uvidíte že bez brýlí to prostě nejde. A na ježdění po silnicích jsou podle mě rozhodně lepší vyklápěčky. Můj názor je - buď klasickou offroad helmu s velkým průzorem a dobrou aerodynamikou nebo vyklápěčku.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Arai že má špatný zorný pole ??? To se mi teda nezdá........
No nevim, mě teda nic hlavu navrch nerve...
Jedině snad při porovnání s vyklápěčkou do BMW helmy víc fouká, protože dole nemá zatěsněné lemy kolem krku jak třeba vyklápěčka Schuberth. Ale to je dáno asi hlavně tím, že má poněkud jiné cílové využití...
Co se týče MX brýlí nevím, ty já nikdy nepotřeboval... V prachu a písku jsem jezdil vždycky s plexi a bez problému...
Nevim jak moc se da jezdit s helmou typu TourX offroad. Kdyz pojedete s timto typem helmy v prachu, tak si poridte rovnou listek do cekarny na ocni. Velikou dirou ze spoda tam bude litat vsechno svinstvo z cest (si myslim). Zvlast u GS, kde vitr jde do ramen, hrudniku a ze spoda do helmy. Jezdil jsem ted cely vikend vzdy za nekym po nezpevenych cestach a nedokazu si predstavit, ze nemam crossovou helmu a MX bryle. Byl jsem celej od prachu a spiny.
Moje subjektivni nazory:
BMW - mam z ni pocit cinskeho vyrobku, v Autecu jsem se na ni dival vubec me to neprislo jako kvalitni helma. Mam kamarada, ktery ji ma na asfalt a je s ni moc spokojenej.
Uvex jsem videl ted o vikendu u kamarada, zarazilo me, ze pelxi vubec nedoleha a pomalu nejde ovladat jednou rukou. Na osobni zkusenosti jsem se ho neptal.
Osobne mam otevrenou Arai VX-3 a MX bryle. Dlouho jsem tomu odolaval, nechtel jsem se vzdat integralky RX7-RR, ale ted muzu zodpovedne prohlasit, ze citim vetsi komfort nez v integralce. Opominu jen uzky prouzek na licich, kam me kdyz prsi obcas prilitne kapka deste. MX bryle maji nevyhodu zmenseni zorneho pole, coz je zpocatku trochu sok, ale zvyknete se. Vyhodou, alespon pro me je , ze mi nefouka na oci, coz nemam rad. Jestli budete kupovat crossovou helmu a bryle, tak doporucuji koupit nejdrive helmu a pak se helmou navstivit obchod, kde maji nekolik typu bryli na vyzkouseni. Kazda helma a kazdej oblicej potrebuje neco trosku jineho. V mem pripade v Praze muzu doporucit Razzo, kde i kdyz jsem nekoupil helmu u nich, tak s brylemi kolem me poskakovali skoro hodinu. Jsou to nadsenci a radi privitaji kazdeho noveho bahnaka, i s takovou obludou jako je GS
Jo jinak me hlavu nic nerve, muzu jete i kolem 100kmh ve stoje a vubec zadny problem. Za std stitkem na GS (nikoliv GSA) 170kmh zadny problem.
BMW R1150GS MY02
Zajimave,jak to kazdy vidi jinak,ale o tom to taky je,ze kazdemu proste vyhovuje neco jineho a podle toho si nakoupi a pak si to svoje chvali.Ja treba po vyzkouseni vsech uvedenych typu helem koupil Uvex Enduro a svete div se,jsem spokojenej mozna bych byl i s BMW ta mi taky sedela pekne na hlave a byla lehounka,ale kazdy rikal,ze je hlucna,ze by byla jako z ciny mi ale neprislo,to mi spis prijde u te moji plastove,ale rozdily nejsou velke....araika mi taky sedi dobre,ale taky pry dost hlucna a je navic docela tezka a bez pinlocku mlzi jako prase stejne jako Shoei.(mozna bych byl spokojeny se vsemi temito helmami,ale nechtel jsem riskovat hlavne tu hlucnost)
U uvexy mi plexi doseda teda naprosto perfektne a s ovladanim jednou rukou taky problem nemam,naopak toto je prvni helma,kde jsem nemusel nejak plexi dostelovavat aby perfektne sedelo,asi je to kus od kusu mel jsem i 2 integralky Arai a plexi jsem stelovat musel.Ve stoje 100 neni taky vubec problem,v sede mi stitek nevadi tak asi do 140,mit tobinator tak to asi pujde vystelovat jeste lip s prednim plexi(merim 189 cm,mensi postava to asi bude mit lepsi).Hlucna rozhodne neni,pravda stitek nejaky zvuk vyloudi,ale nic strasneho a po sundani je jako slusna integralka.
Jak pise TomTT ze radsi vyklapecku,tak ja teda rozhodne ne,zkousel jsem taky snad vsechny,nehlede ze se o nich casto pise,ze jsou hlucne,dost mi vadila jejich vaha a nechtel bych si zvykat,proste co ma nad 1550 g mi uz na hlave vadi.Navic mi docela vadilo i pri vyklopeni to teziste a tak a clovek vypada jako kosmonaut...proste vyklapecky mi vazne vubec nesedly.
Ke krosove helme s brylema - ano samozrejme na offroud to bude nejlepsi volba,ale zas je to kompromis na cestovani,i tyhle helmy jsou kompromis,ale pro mne daleko lepsi nez offroud helma,stitek sundam a muzu jet i 200 bez problemu(nesundavam),nemam problem ani s tim sundat plexi a jezdit par dni jen s brylemi,kdyz je to treba (pravda tohle me teprve ceka,ale problem v tom tedy nevidim)
A k tomu pruzoru,ja nevim jak Vy,ale ja mam teda vetsi pruzor prave takhle s plexi,ani u Araiky jsem zadny problem s pruzorem nepozoroval,nez s nasazenymi cross brylemi ale nevadi mi ani jedno.
Takze kazdy podle sveho a budeme spokojeni vsichni
Upravil xavier dne 23.05.2008 10:01