Narazil jsem záhy na to, že jsem nebyl schopen zašroubovat ten šroub ze spodu, hned vedle spodní svíčky. Nepoužívá se totiž ta původní díra umělohmotného držáku, ale díra připravená kousek vedle, která ale na mé motorce nemá závit :-(.
Je to normální, že je třeba závit nejprve vyříznout nebo je to anomálie na mé motorce?
hele mám ten samý stroj ale žádnej problém tohodle druhu jsem nepozoroval, spíš mám problémy se samotným spasováním a vůbec těma krytama hlav, ale ve všech dírách který jsem využil závity byly
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
Pozorně jsem si ještě díry prohlédl a skutečně byly z výroby pouze předvrtané a zcela hladké bez závitu. Tak jsem koupil závitník, vytočil tam M6 závit (to byl teda porod, protože se tam vratidlem nijak nedostanete) a držáky nainstaloval. Je to sice přímo do té slitiny hliníku a není tam vsazené to ocelové pouzdro jako u ostatních děr, ale snad to bude držet.
můžu TI to vyfotit, abys mi věřil, naoplátku mi můžeš vyfotit jak Ti sedí ty kryty přes hlavu (a případně změřit jak dlouhý jsou ty distanční sloupky prosím), přijde mi že mám ty kryty moc vysoko a nemůžu na svíčku
jinak ten kryt je stejnej pro jedno i dvousvíc, takže ta díra do ketrý se šroubuje spodní packa by tam měla bejt tak jak tak
No ono je vubec zajímavé i to, že ten původní platový kryt hlavy vůbec nebyl uchycen tím šroubem co jsem červeně obtáhl, to je totiž ten, pro který mi tam chybí ten závit a který jsem si tam musel vyríznout. Místo tohoto vodorovného šroubu jsem měl ten plastový krych chycen šroubem, který šel vertikálně nahoru zhruba v místech modré šipky viz obrázek.
Kuba
jdx přiložený následující obrázek:
bystricke napsal:
já si koupil neznačkové a sedělo to všude,závity mám taky všude
neznačkové? to je od jaký značky? páč to mám možná taky, koupil jsem jen holý kryty, bez gumových dorazů a krytů spodních svíček
a zrovna ty gumový dorazy mě tam dost trápí, už mám 2x obtisklej ten kryt do ventilovýho víka
bystricke napsal:
já si koupil neznačkové a sedělo to všude,závity mám taky všude
neznačkové? to je od jaký značky? páč to mám možná taky, koupil jsem jen holý kryty, bez gumových dorazů a krytů spodních svíček
a zrovna ty gumový dorazy mě tam dost trápí, už mám 2x obtisklej ten kryt do ventilovýho víka