...fakt neverim.. dialogy snad pod 0,25 vteriny.. okamzite hledani mest, okamzite zobrazovani ulic.. na Topo Czech 3 Pro...
prochazeni mapou rychle... jeste porovnam s Morabovou 660kou Zumem.
...
samozrejme funkcionalita ocesana.. ale ta RYCHLOST.. drsny!
(alespon oproti memu byvalemu HTC Kaiser)
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Hicksi včem je to očesné je to jiné XT než normální?
Protože jsem si srovnal XT a zumo550 a XT vede 1:0 aspoň pro mě. Musel jsem si zvyknout ale jinak super, hlavně při navigaci nepřebarvuje topo mapy.
Upravil vlada-adv dne 11.03.2010 22:04
vlada-gsa napsal(a):
Hicksi včem je to očesné je to jiné XT než normální?
Protože jsem si srovnal XT a zumo550 a XT vede 1:0 aspoň pro mě. Musel jsem si zvyknout ale jinak super, hlavně při navigaci nepřebarvuje topo mapy.
no mne teda prislo, ze alespon Morabova 660ka toho umi mnohem vic.. vypocitava alternativy k cili, lepsi manipulace s trasama.. navigace na bod?
To je ale zajimave... co rikas.
Zumo 550 ma Vjetrnik.. ze by mel horsi firmware, nez my XTckari?
17 cm
Aha tak s 660 srovnat nemám jak je to dost možné přece jen je 660 mladší ročník. Oproti 550 mi nic podstatného nechybí. Šel jsem do toho proto abych našel řešení jak se zbavit toho žlucení všeho pri navigaci. Trasy si stejně dělám v PC nebo NTB. Navigaci na souřadnici a bod to zvládne pokud myslíme totéž. I tak díky za info. A 660-ka přebarvuje?
Ehm - jen drobnost - jak na XT pánové pracujete s prošlými trasami? Jak vám to zvládá mapsety s mapami z CG Mapperu (t.j. téměř všechny amatérské) a jak pracujete alespoň se dvěma mapsety?
Mám XT na Samsung i780, což není nejpomalejší navigace a mám verzi OEM pro Samsung i plnou XT dodávanou ke Garmin BT GPS krabičce a vůbec tak nadšený nejsem, protože mi docela základní věci nechodí. A hlavně - v nejkritičtějších okamžicích, když třeba do telefonu přijde hovor, tak to hodí hodiny a navigace přestává navigovat. Může to být mým HW, ten telefon moc spolehlivý není ale že bych srovnával opravodou navigaci a tenhle soft, to těžko.
Mimochodem, ve velmi krátké době přejde Garmin na nový unlock systém, který bude znamenat konec s cracknutými mapami, protože mapy budou registrované centrálně u Garminu a polovina klíče bude uložená v databázi Garmin a druhá polovina bude v navigaci a celé to pojede na Garmin pluginu. Drtivá většina výrobců map na to čeká a nedávali na trh nové mapy, protože to nemělo smysl. Vyjímkou jsou bezplatné upgrade - aktuálně třeba Topo 3.1 PRO, kterou máme ve všech navigacích na stánku... *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal(a):
Ehm - jen drobnost - jak na XT pánové pracujete s prošlými trasami? Jak vám to zvládá mapsety s mapami z CG Mapperu (t.j. téměř všechny amatérské) a jak pracujete alespoň se dvěma mapsety?
Mám XT na Samsung i780, což není nejpomalejší navigace a mám verzi OEM pro Samsung i plnou XT dodávanou ke Garmin BT GPS krabičce a vůbec tak nadšený nejsem, protože mi docela základní věci nechodí. A hlavně - v nejkritičtějších okamžicích, když třeba do telefonu přijde hovor, tak to hodí hodiny a navigace přestává navigovat. Může to být mým HW, ten telefon moc spolehlivý není ale že bych srovnával opravodou navigaci a tenhle soft, to těžko.
Mimochodem, ve velmi krátké době přejde Garmin na nový unlock systém, který bude znamenat konec s cracknutými mapami, protože mapy budou registrované centrálně u Garminu a polovina klíče bude uložená v databázi Garmin a druhá polovina bude v navigaci a celé to pojede na Garmin pluginu. Drtivá většina výrobců map na to čeká a nedávali na trh nové mapy, protože to nemělo smysl. Vyjímkou jsou bezplatné upgrade - aktuálně třeba Topo 3.1 PRO, kterou máme ve všech navigacích na stánku...
ja jsem to jeste uplne do detailu nezkoumal, ale s CG Mapperem ci necim podobnym jsem uz myslim prisel do kontaktu.... a myslim, ze se mi to povedlo exportnout z Mapsource ... jak v realu funguje, nevim.
---
Ad. drakonicke DRM -- no nemeli jsme tu ted tu peknou causu s Ubisoftem?, sledoval jsi? Navic se nam tu do navigaci tlaci i Google, ze.... dal uz je to ciste na flame ve stylu "jak moc DRM" / rozumne ceny / notoricky neplatici atd...
-
jinak Tomasi hlavni pointa threadu byla -- XTcko jede na HD2 rychle jako blazen... pro mne vec zatim nevidana.
Upravil hicks dne 12.03.2010 06:50
17 cm
Na i780 to jede sice velmi rychle ale má to funkce autonavigace staré 2 roky, nic víc a nic nového tam nevidím..
Pro mě je to jen hračka a kdykoliv jsem to fakt potřeboval, tak to nešlo. Ale třeba je to fakt tím i780 ale třeba PathAway v tom jede nádherně.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
......oproti mojej nuvi 200 viac funkcii,lepšie menu proste je velmi lepšia a vyborne beži v unloknutych noname činskych navigaciach pod WMCE5......myslim ale že tam nejde vkladat nahratu trasu čo je troška minus
karcici napsal(a):
......oproti mojej nuvi 200 viac funkcii,lepšie menu proste je velmi lepšia a vyborne beži v unloknutych noname činskych navigaciach pod WMCE5......myslim ale že tam nejde vkladat nahratu trasu čo je troška minus
jako export trasy z Mapsource do Garmin XT?
To jde.. ale prislo mi, ze ji nejak divne obcas prepocitava.. ale mozna je to norma.
17 cm
Mam i900 omnia a pod WM 6.5.3. taky beží slusně rychle.. Ještě se mi nestalo že by navigace prestala navigovat.. Multitasting funguje dobře. Jen mě stvě že přes fólii PDA TT držáku není displej teméř vidět - slunce se dost odráží..
Tak já mám taky omnii a XT s TopoCzech 3PRO v tom i na nejmenší rozlišení a zobrazování detailů běžela tragicky... Překreslování mapy hrůza a už jen napsat adresu, byl vzhledem k prodlevám úkol pro nadlidsky trpělivý stvoření... Při navigaci a rychlé změně směru jízdy(nebo projetí serií zatáček) nad 70kmh se to vždycky seklo, někdy rozešlo tak za minutu, někdy nutný restart... Při použití Citynavigatoru se to dá, ale rozhodně se sebezapřením... Podotýkám, že telefon nepoužívám na nic moc dalšího a 90% paměti mám prázdný... Takže na statický vyhledání adresy, nebo prohlídnutí vhodný trasy a spočítání její délky z tepla kanceláře to jde. Nebo v případě použití Mapsource. Na operativní použití někde na cestě je to hrůza. Zumo550 nemůžu posoudit, to jsem měl v ruce jen jednou a ovládání mi přišlo podobně nepříjemný (jsem zvyklej v autě na podle mně maximálně intuitivní, rychlej a logickej Tomtom). Koupil jsem tedy na moto zumo660 a to mi přijde pro moje účely super a poměrně logický. Jediný co mi chybí při plánování trasy v přístroji je, že když zadávám víc waypointů výběrem z mapy(což dělám nejčastěji) vždycky mě to vrátí pohled na aktuální polohu a nezůstane na tom posledním místě kam jsem koukal předtím...
Maiali nel Fango!
Tom> nehýřím nadšením je to z nouze ctnost. Přebarvuje ta 660-ka nebo ne to jsem se nedozvěděl. Díky.
V PDA od 500MHz výš je to v pohodě. Nic se neseká nic nepadá vše chodí jak má. Víc mapsetů to zvládá přepínání jsem sice chvíli hledal ale po nalezení to funguje. Kombinaci telefonu a navigace vylučuju nevím jak jiným ale mě vždycky někdo zavolá právě když potřebuju odbočit.Zpravidla ve městě v hromadě jednosměrek. Telefon mám na telefonování, navigaci na navigování směšování funkcí nemám rád.
Upravil vlada-adv dne 12.03.2010 22:57