Ahoj všem. Rád bych předešel možným komplikacím s mrtvou spojkou na mém 12GSA někde na cestách. Proto se ptám, po kolika km jste kdo měnil spojku? Je jasný, že každý jezdí jinak a jinde, ale přeci jenom by se dalo přibližně odhadnout, kdy se do ní pustit. Mám najeto 67tis. Díky.
BMW R1200 GS Adventure ......... super stroj!!!!
Jízda na motorce je dobrá droga :-) ... a FORD je LORD
.....my tu v parte mame už 80tis dvaja ....ja menim len kvoli tomu teraz lebo z nej ide nejaky zvuk na volnobehu ale zabera a funguje ako nova....a to mi x krat dymila pri offroade...kamoš ešte žiadny problem nema,mame obyčajne GS
kolega má gsa 2005, najeto poctivých 80 000 a spojka stále původní. Je pravda, že že není žádnej divoch a k mašině se chová slušně, jinak já jsem měl na své původní gsa 1150 něco přes 50 000. kamarád co si jí ode mně koupil už má přidanejch asi 25 000 a taky zatím bez problémů. Co jsem tak kecal se Žlábkem, tak pokud člověk nejezdí jak prase, mělo by nějakejch 90-100 000 být v pohodě.
GS 1200 R Adventure
taky mam 80.000km a zatim OK, prestoze se nekdy na bahennich ofroadech ahrivala a smrdela a troch proklouzavala jakozto zahrata, ale na jednodussich usecich to zase rozdejchala
dodnes zadny problem, v pondeli jdu na service pred cestou, takze jsem je predem poprosil, at udelaji duslednou kontrolu vseho, pokud neco na ni najdou, dam vedet
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Na 1200GS jsem ji měnil v dílně zatím jen 5x - z toho 4x kvůli sjetému obložení a 1x kvůli rachotu na volnoběh z prostoru spojky (vymlácené drážkování v lamele).
Kilometrový nájezd byl nejmenší 27000km a jinak ty ostatní měly od 50000km do 90000km. Ale popravdě řečeno, na těch motorkách s míň km bylo vidět, že jim majitelé dávají slušně za uši - na té s 27tis. km to bylo vidět fest (stočený tacho nebyl-majitel znal historii od prvního prodeje-opravdu měla tak málo najeto). Ta lamela při normálním ježdění vydrží určitě do 100000km. Jestliže se motorka neustále a často trápí přes spojku (dlouhá jízda v těžším terénu atd.), tak vydrží podstatně míň.
Tady v tomto vlákně, když je projdeš, je fotka té lamely s 27000km: http://www.bmwgs....owstart=20
Upravil Tonda dne 17.03.2010 21:40
Tak vám klucí děkuji, teď už vůbec nejsem v klidu Kouknu na ní přes otvor pro startér a pokusím změřit lamelu. Kolik by měla mít mm, abych mohl být v klidu? Jedu to trochu potrápit do písku
BMW R1200 GS Adventure ......... super stroj!!!!
Jízda na motorce je dobrá droga :-) ... a FORD je LORD