Zdravím chlapi,
chtěl bych se zeptat jesli ma někdo zkušenosti s vycentrovaním kol - kdo je v tom dobrej, kolik to koštuje a jak dlouho to trvá. Posledni dobou se mi totiž zdá, že při větším náklonu a rychlosti kolem stovky se mi zadek jeví dosti neklidně. mam obuto E07, tkteré maji už asi 15tis odjezděno. pri prezouvaní jsem si nechal vyvazovat samotný ráfek a mam tam kolem 30g zavaží na zadním kole. předek je docela v pohodě. pneu sjiždím do kraje.
Tak si myslím, že tvůj problém nebude v ráfku, ale v gumě. Na E 09 (zadní)najeto cca 7tkm a chová se to čím dál hůř. Jinak co jsem se ptal centrování ráfků problém, je to moc tvrdý.
Zdravím,
jen se chci podělit o zkušenost s centrováním. U kola na jízdním kole, nebo Stadionu a podobně mohu mluvit o centrování a to jak axiálního a radiálního, ale u kola například z BMW R 1150 GS ( 650 GS)bych si dovolil tvrdit, že mohu centrovat pouze házivost nahoru - dolu, ( radiální), ale házivost do stran, axiální, neovlivním, je to dané tuhostí ráfku, musí být v pořádku, ne nakopnutý bočně, protože to určitě utahováním a povolováním drátů neovlivním, nepřetáhnu, nevycentruji. Házivost nahoru - dolů způsobené nárazem taky nevycentruji. Mohu si bez problémů vycentrovat nový, ( nepoškozený ) ráfek, když není deformován a to je spíše pouze vypletení, montáž drátů, stejnoměrné utažení drátů.
Tudíž bych nějaké pokusy o vyrovnání ráfku silným dotahováním nedoporučoval, to dříve vytrhnete drát z ráfku, nebo vám praskne.
Rád si poslechnu jiný názor k diskuzi. Ivoš.