Ahoj,
mám malej dotaz, je velikej problém když mě motorka s kufry přesahuje šířku řidítek zhruba o 7 cm. na každé straně ? Je na to nějaká norma nebo tak něco.
V nejake diskuzi byla zminka o 110cm.Jestli to mel ten clovek overene,nebo to jen nekde zaslechl nevim.Kazdopadne kamos ma na 650 gs 112cm.To uz mi prijde dost.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
vevis napsal(a):
V nejake diskuzi byla zminka o 110cm.Jestli to mel ten clovek overene,nebo to jen nekde zaslechl nevim.Kazdopadne kamos ma na 650 gs 112cm.To uz mi prijde dost.
jo.. my co mame nadrz pod sedlem...
jak koupis nevyriznute kufry rozumne velke, jses OBROVSKEJ.
hicks přiložený následující obrázek:
[100.45Kb]
Upravil hicks dne 19.05.2010 11:08
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Tak do toho bych už nešel, kdysi jsem to takhle měl ještě na 1150 a je to fakt na nic, pořád na to musíš myslet (jako na to tu šířku ), možná pokud s tím pojedeš jen dálky, ale já se motám každej den po Praze a s tímle je to hotovej očistec. Je to i proti staré osvědčené logice, motorka by měla být nejširší na řídítkách a basta. Bavil jsem se s motohlídkou PČR, těm to taky takhle "vymazlili" a maj ty Yamahy vzadu širší a taky mi potvrdil, že je to na h.... To přirovnání kočky bez fousů je super
GS 1200 R Adventure
chafre napsal(a):
Tak do toho bych už nešel, kdysi jsem to takhle měl ještě na 1150 a je to fakt na nic, pořád na to musíš myslet (jako na to tu šířku ), možná pokud s tím pojedeš jen dálky, ale já se motám každej den po Praze a s tímle je to hotovej očistec. Je to i proti staré osvědčené logice, motorka by měla být nejširší na řídítkách a basta. Bavil jsem se s motohlídkou PČR, těm to taky takhle "vymazlili" a maj ty Yamahy vzadu širší a taky mi potvrdil, že je to na h.... To přirovnání kočky bez fousů je super
ja se taky motam kazdy den po praze... ty Zegy Procka jsou totiz sundavaci
...a samozrejme nandavam jen na delsi cesty.. vetsinu pokreje tankvak a topcase.
ale jinak cca souhlas, na sirce to chce fakt setrit...
Upravil hicks dne 19.05.2010 11:19
17 cm
ja se taky motam kazdy den po praze... ty Zegy Procka jsou totiz sundavaci cool
...a samozrejme nandavam jen na delsi cesty.. vetsinu pokreje tankvak a topcase.
no co jsem tě viděl, tak se po Praze hlavně motáš na nějakým skůtru a tam máš kufr pod pr..lí jinak k věci - ještě jsem kdysi v Germánii viděl takovou vychytávku v podobě takovejch sklápěcích tyček na konce řidítek, byl to takovej ten úžasnej vynález, kdy nevíte jestli to autor myslel jako srandu nebo je to vážně, nasadilo se to na konce, bylo to na péru a dala se nastavit šířka, myslim že to měli v HG nebo Polu, ale je to už tak 8 - 10 let zpátky...
GS 1200 R Adventure
ja se taky motam kazdy den po praze... ty Zegy Procka jsou totiz sundavaci cool
no co jsem tě viděl, tak se po Praze hlavně motáš na nějakým skůtru a tam máš kufr pod pr..lí jinak k věci - ještě jsem kdysi v Germánii viděl takovou vychytávku v podobě takovejch sklápěcích tyček na konce řidítek, byl to takovej ten úžasnej vynález, kdy nevíte jestli to autor myslel jako srandu nebo je to vážně, nasadilo se to na konce, bylo to na péru a dala se nastavit šířka, myslim že to měli v HG nebo Polu, ale je to už tak 8 - 10 let zpátky...
na Factorce (skutr) jezdim hlavne v zime... pres leto na GSu, pokud je tedy provozuschopne
jinak jses to ty co jsme se potkali na magistrale u muzea smerem na Brno? tusim rok nazpet?
jinak sirka riditek je mozna dobra vec, ale porad ti podstatnou roli hraje naklon a natoceni riditek... a toho je pri proplejtani se dopravou myslim docela dost...
17 cm
No jo, ale co už to mám tak. Za celkovou šířku můžu poděkovat Soudruhům s Itálie. Že dali výfuk tak jak je. Normálně s kufry jezdit nebudu a uvidíme jak to půjde po dovči v Rumunsku. Snad to půjde i když nebudu mít vousy
Upravil Jarda 900 dne 19.05.2010 12:29
Jarda 900 napsal(a):
No jo, ale co už to mám tak. Za celkovou šířku můžu poděkovat Soudruhům s Itálie. Že dali výfuk tak jak je. Normálně s kufry jezdit nebudu a uvidíme jak to půjde po dovči v Rumunsku. Snad to půjde i když nebudu mít vousy
ja se sirkou nemam problem... akorat ve mestech si davam vetsi pozor...
stejne se daleko od domova snazim riskovat co nejmene.
Nicmene... pokud clovek MUZE, doporucuju vyriznute kufry...
v dobach kdyz jsem kupoval Procka toho k dispozici moc nebylo.
17 cm
341/2002 Sb.
VYHLÁŠKA
Ministerstva dopravy a spojů
ze dne 11. července 2002
o schvalování technické způsobilosti a o technických podmínkách provozu vozidel na pozemních
komunikacích
.
.
.
§ 16
Největší povolené rozměry vozidel a jízdních souprav (K § 2 odst. 5 , 6 a 7 zákona )
(1) Největší povolené rozměry vozidel a jízdních souprav včetně nákladu jsou
a) největší povolená šířka
1. vozidel kategorie M1 ............................. 2,50 m,
2. vozidel kategorií M2, M3, N, O,
OT, T ............................................ 2,55 m,
3. vozidel s tepelně izolovanou nástavbou,
u které je tloušťka stěn větší
než 45 mm ........................................ 2,60 m,
4. dvoukolových mopedů .............................. 1,00 m, 5. ostatních vozidel kategorie L .................... 2,00 m,
6. přípojných vozidel za dvoukolová
motorová vozidla ................................. 1,00 m,
7. samojízdných a výměnných tažených
strojů, nesených pracovních strojů
v soupravě s nosičem a traktorů za podmínek
stanovených v § 22 odst. 4 ....................... 3,00 m,
8. tramvají ......................................... 2,65 m,
Rozdělení vozidel do kategorií (příloha zákona č.56/2001 Sb.)
a) kategorie (L)
•motorová vozidla zpravidla s méně než čtyřmi koly
LA – moped
LB – tříkolka nebo lehká čtyřkolka
LC – motocykl
LD – motocykl s postraním vozíkem
LE – tříkolka nebo čtyřkolka
LM – motokolo
Upravil paulik78 dne 20.05.2010 07:20
to cos sem zkopíroval je sice hezké ale... špatné..
podškrtl jsi dvoukolové mopedy a to se tu týká opravdu málo lidí..
podšrtnout jsi měl o řádek níž a to: ostatní vozidla kategorie L, a to poněvadž a protože motocykl je kategorie vozidla LC!! tudíž šířka je 2m - počítá se se sidecar a proto ještě máme velký rezervy.. a já to snad půjdu do garáže nastrojit a změřit kolik mám..
Upravil jezek dne 19.05.2010 14:43
jezek napsal(a):
podšrtnout jsi měl o řádek níž a to: ostatní vozidla kategorie L, a to poněvadž a protože motocykl je kategorie vozidla LC!! tudíž šířka je 2m - počítá se se sidecar a proto ještě máme velký rezervy.. a já to snad půjdu do garáže nastrojit a změřit kolik mám..
To máme teda ještě sakra rezervu Nechtěl bych mít za sebou běžně 2m širokej zadek.To už je trik Asi to nevyužiji do plna. Díky za info
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
jezek napsal(a):
Máš pravdu, dík za upozornění, už jsem to v mém příspěvku opravil a doplnil.
Upravil paulik78 dne 20.05.2010 07:20