Ahoj mám 1150, 2003 s posilovačem a ABS. Loni mne to začalo nějak zlobit a letos už se bojím šáhnout na brzdy. Diagnostika běhá OK nic nesvítí ani nebliká - po rozjezdu vše zhasne.
Brzdy se chovají naprosto nepředvídatelně, při jakémkoli brždění nebrzdí stále stejně, ale jakoby spínalo ABS a je jedno, že si chci jen lehce přibrzdit. Prostě to přibrzdí a hned pustí, občas přiblokuje a tak stále dokola - moc fajn věcička (pokud bych chtěl rychle do pekla). Nedá se s tím skoro ani zaparkovat - na několik přískoků.
Navíc za jízdy slyším bzučení jako když s posilovačem brzdím, ale v intervalech cca po jedné vteřině jakoby spínal posilovač. Nenarazil na to tady někdo? Nic podobného jsem tu ani po dlouhém hledání nenašel. Začalo to loni a dvakrát brzdy OK a po třetí tohle a teď už skoro nejdou používat.
Závada na brzdách - pulsování při brždění, posilovač?
Přidané 31.05.2010 12:58
Sice mám 12ku, ale ten posilovač mi za jízdy taky vrčel - občas. Mikrospínač v páčce přední brzdy se za jízdy občas zaseknul - zůstalo svítit brzdový světlo, ale brzdilo to normálně. Když jsem to pak chcípnul (se zaseklym brzdovym svělem), tak po nastartování se nenačetlo ABS a po zmáčknutí brzd to skoro nebrzdilo. Asi to bude něco jiného, ale pokud Ti bzučí posilovač za jízdy, šel bych nejdřív po čidle (mikrospínači).
Upravil MALI dne 31.05.2010 13:01
Přidané 31.05.2010 13:02
libham napsal(a):
Ahoj mám 1150, 2003 s posilovačem a ABS. Loni mne to začalo nějak zlobit a letos už se bojím šáhnout na brzdy. Diagnostika běhá OK nic nesvítí ani nebliká - po rozjezdu vše zhasne.
Brzdy se chovají naprosto nepředvídatelně, při jakémkoli brždění nebrzdí stále stejně, ale jakoby spínalo ABS a je jedno, že si chci jen lehce přibrzdit. Prostě to přibrzdí a hned pustí, občas přiblokuje a tak stále dokola - moc fajn věcička (pokud bych chtěl rychle do pekla). Nedá se s tím skoro ani zaparkovat - na několik přískoků.
Navíc za jízdy slyším bzučení jako když s posilovačem brzdím, ale v intervalech cca po jedné vteřině jakoby spínal posilovač. Nenarazil na to tady někdo? Nic podobného jsem tu ani po dlouhém hledání nenašel. Začalo to loni a dvakrát brzdy OK a po třetí tohle a teď už skoro nejdou používat.
Nechci tě strašit ale tohle vypadá že ti umřel ten slavnej modul ABS a posilovače! Dopadneš jako jeden tady náš kolega s 1150 vykucháš to ven hodíš do regálu a budeš fungovat s klasika brzdama!
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Přidané 31.05.2010 13:40
Děkuju za strašení a trochu se bojím, aby to to ABS nebylo. Takovou raketu za to nedám (co jsem slyšel 40-50), ale zase to ABS bych chtěl, když už to tam je, posilovač bych oželel. Jenže je to dohromady a nejde samostatně odpojit. Ještě věřím, že to bude něco banálnějšího. Nikde jsem nic podobnýho na fóru nenašel. Ani nevím zda by se nedal ten modul sehnat případně někde z nějaký totálky?
Přidané 31.05.2010 18:03
MALI napsal(a):
Sice mám 12ku, ale ten posilovač mi za jízdy taky vrčel - občas. Mikrospínač v páčce přední brzdy se za jízdy občas zaseknul - zůstalo svítit brzdový světlo, ale brzdilo to normálně. Když jsem to pak chcípnul (se zaseklym brzdovym svělem), tak po nastartování se nenačetlo ABS a po zmáčknutí brzd to skoro nebrzdilo. Asi to bude něco jiného, ale pokud Ti bzučí posilovač za jízdy, šel bych nejdřív po čidle (mikrospínači).
Kamarád měl teď stejný problém jak píše MALI. Zkontroluj funkci toho brzdového mikrospinače.Pomohlo jen seřízení polohy.
Upravil JARDAJBC dne 31.05.2010 18:03
Přidané 31.05.2010 18:14
do ****u s tím a budeš mít klid... já to taky vykuchal ven a Servisák mi pomáhal a je svatej klid. Teď mi to nedělá žádný brikule a jezdí se mi stokrát líp
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.