Uvažuju o nové přilbě (C3)chci si ji objednat přes net a nechat poslat. Na své staré helmě (Akira) je štítek s velikostí XL 61-62 cm. Je mi akorát, ale když si měřím obvod hlavy, mám 59 cm... Tak jak jsem z toho jelen... (ale né Vjetrník ) Nebo má každý výrobce jinak dlouhý cm ?
Mám zato,že šubrtky prodávaj ve Zlíně,tak si ji radši dojeď prubnout.Kamarád ji kupoval loni v létě a s těma udávanejma velikostma je to všelijaký.
Když je hlad,je i husa dobrá.
bluesberry: kluci psali něco o slevách na C3 tady v tomto vlákně tak na to mrkni, pokud jsi to vlákno už prošel tak promiň http://bmwgs.cz/f...ost_142077
Upravil mencas dne 09.01.2011 18:43
bude to GS 1XXX velebnosti...jen nevím kdy......
Já, když si změřím hlavu, tak mám 56-57 cm, starou přilbu jsem měl nějakou noname (skútrovka MAN) a ta byla ve velikosti XS (něco kolem 52/53 cm a byla mě v pohodě. Teďka jsem si zkoušel Schuberthku J1 a tam mě velikost S (54/55) a také v pohodě. Ještě přemýšlím, že si někde zkusím tu samou, ale ve velikosti XS.
Takže proč to píši? Rozměry hlavy a doporučená velikost přilby asi moc nesedí, tedy aspoň u mě ne
Ja bych do toho bez vyzkoušení taky nešel. Nebo šel, ale smířil se s tím, že pak prodělám na poštovném, až to budu měnit
Každopádně: mám hlavu jako ty 59 cm. Nedávno jsem měl na hlavě nějakou Nitro XL a skoro jsem se do ní nedostal. Pak kupoval kámoš teď u Louise vyklápěčku MTR (za ty prachy celkem slušná... ale těžká) vel. L a ta mi zas sedla jak ulitá, Nolan N103 mi byla zas byla až XL (61-62)... takže za mě máš pravdu. Každej má jinej metr
Mne to u C2 sedělo jak hrneč na prdel. Dle cm na airohu jsem objednal a je dobrá. Asi spíš záleží jakou kdo má hlavu vůči kopitu na kterým to dělaj.
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS
S helmou je to dost divoký a nedovedu si představit, že ji objednám bez vyzkoušení. Měl jsem M-ko od Lazer, HJC a ted mam Shoei taky M, ale při hledání helmy mi Schubert seděl až L-ko a Uvex taky L a to jsem se do nich pěkně soukal. Jo a obvod lebky mam 59cm.