Jsem hodně skeptický na použití kamery s HDD zrovna na motorce. Celkově pro cestování není vhodná a i kdybys vyřešil odpružení na motorce, tak je otázkou, kdy ti odejde a přijdeš o vše, co jsi v průběhu dovolené natočil. A zase odpružit to nemůžeš moc, jinak ty záběry nebudou použitelné. Nejlepší volbou bude kamera na paměťové karty.
Jednou jsem se ptal na HDD kameru na motorku a prodavač se začal smát..... Nedoporučil mě ji ani vozit v kufru.....
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Prostě řečeno - NIC, co není robustní a odolné, nebude moc dlouho fungovat. Jestli si to chcete vyzkoušet, tak si takhle přidělejte na helmu mobil na sucháč a uvidíš, jak dlouho to vydrží. Spousta lidí bere částku 3500 jako jednorázový poplatek za tu zábavu a koupí si takovou věc s tím, že to vydrží jednu cestu a pak se to vyhodí. Mě takový pokus (s páskovou kamerou) stál 20 tisíc ale ve výsledku to bylo to samé - po měsíční cestě v maroku na vyhození. Jasně, Maroko není to samé jako Alpy a podle toho se to musí rozlišovat. Takže - klidně cokoliv - webkameru, externí kameru k diskovému rekordéru, malou SD kameru.. cokoliv. Ale liší se to tím, jak rychle to odejde. Neřešit JESTLI to odejde ale jen kdy. A pokud člověk hledá něco odolného, tak buď profesionální kategorie (to už se tady rozebíralo) nebo alespoň něco, co se dá pořádně přidělat, ovládat a nic se v tom netočí. Disk je rozhodně špatná volba. Pro natočení jednoho úseku serpentin někde v alpách stačí fotografický šroub a RAM na řídítkách. Ovládat to jde dobře, kamerka se stabilizací to pobere a nebo se to nechá stabilizovat v počítači (pokud máte sw kde je jednobodový tracking). Ale pak je obrovská mezera a pak teprve ty opravdové kamery na sporty a pak zase mezera a ty profesionální, které stojí třeba 20x tolik ve srovnání s touhle hračkou. Fakt si to zkuste s mobilem a bude jasné, co na tom uvidíte během natáčení, jak se to bude klepat a jak to asi půjde ovládat.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Jedna varianta je pouzit HDD kameru a vymenit ji pevny disk za solid state disk (SSD)... ale rozhodne to neni levne reseni (cca +20 000) a nejspis tim prijdete o zaruku.