Jsem marod a tak jsem si znovu pročítal svůj první a nejoblíbenější katalog motorek. Docela by mě zajímalo, jestli si ho taky pamatujete a jestli byl taky pro vás takovou pastvou pro oči a zdrojem snů jako pro mě.
Ten rok jsem dostal simsona enduro.Byl snad z posledniho poradniku co se na ne delal.Stal 6500kc.A snem byla jawa 350.Ale mozna uz tenkrat (mozna az pozdeji) byl pro mne vzduchem chlazenej boxer pojem!
Shodou okolnosti 3 (2 vcetne stejneho barevneho provedeni)z vyse vyfocenych motorek prosli mou garazi.A 2 tam stale jeste jsou!Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
vevis napsal:
Ten rok jsem dostal simsona enduro.Byl snad z posledniho poradniku co se na ne delal.Stal 6500kc.A snem byla jawa 350.Ale mozna uz tenkrat (mozna az pozdeji) byl pro mne vzduchem chlazenej boxer pojem!
Shodou okolnosti 3 (2 vcetne stejneho barevneho provedeni)z vyse vyfocenych motorek prosli mou garazi.A 2 tam stale jeste jsou!
Tak to gratuluji. Já měl tehdy JAWU 350, začínal výšku a dlouhé období bez peněz. Myšlenky na BMW se mi na dlouhou dobu rozplynuly při zjištění ceny 4-7 tis. marek za ojeté R80. Ani ve snu mě nenapadlo, že jednou budu mít ještě lepší motorku než ty z tohohle katalogu. Naštěstí vše se mění....Pája
Jo jo, mam ho porad doma pekne schovanej. Vybral jsem si podle nej svoji prvni velkou motorku zzr 1100 v te same barve jako na obrazku v katalogu a nalital na ni peknych par tisic km. Ucarovala mi natolik, ze jsem si od te doby poridil vetsinu motorek, ktere kawasaki vyrobila. No a ted mam dakara uz rok a pul a zrovna jsme si zacali opravdu rozumet, ale moje srdce je stejne porad zelene...
Rhinoceros přiložený následující obrázek:
[74.72Kb]
Upravil Rhinoceros dne 12.02.2011 19:26
Veganstvím proti zbytečnému násilí.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.
No jéje, bodejť bych si ho nepamatoval. To bylo čtení který nikdy neomrzelo a mohl jsem do něj koukat znova a znova. Jenže tenkrát jsem ještě pokukoval po rejžičkách. Holt k BMW musí člověk dospět .
Některým stačí motocykl, jiní potřebují BMW
Pamatuju na něj velmi dobře, nosil jsem ho i do školy , i když tenkrát mně zrovna stránky o BMW extra moc nebraly .
Bohužel mi ho ale před osmi lety vzala voda, jako spoustu dalšího zábavnýho čtiva z tý doby.... Maiali nel Fango!
bawikgs napsal:
No jéje, bodejť bych si ho nepamatoval. To bylo čtení který nikdy neomrzelo a mohl jsem do něj koukat znova a znova. Jenže tenkrát jsem ještě pokukoval po rejžičkách. Holt k BMW musí člověk dospět .
Se ani nedivim, páč v tý době se BMW se zastaralou technikou prodávalo s nevalným úspěchem sotva v Německu.
Souhlas, že hlavně Rka v té době nebyly zrovna hitech.
Mě se líbili naháči nebo motorky s lehkou kapotáží a pěkně vystaveným motorem. Japonci byli tehdy na můj vkus moc kapotovaní, proto se mi líbily BMW. Nejkrásnější Japonci pro mě byli tehdy už vyběhnuté modely.
Honda CBX1000
nebo třeba tahle
Suzuki GS750 Pája
Jéje, taky ho mám doma. .. je hódně ohmatanej. Pamatuju, že v něm byla tehdy vysněná (protože nejblíž k realitě) černá JAWA 350/638 se psanými 27PS. U nás mají Jawky 23PS, to byla zrada.
Motorky o výkonu 100PS byly něco naprosto nepředstavitelného. BMW mi tenkrát připadaly designem jako veteráni. Místo kapotáže vepředu něco jako telefonní budky, prostě proti japoncům hrozný retro. Nojo, časy se mění. Mám ještě ročníky 1996, 1999, 2000 .... čék si uvědomuje jak to letí.
Wer später bremst, fährt länger schnell.