Prosím o radu, co mě čeká u motorky dovezené z Německa (mod.2010), která má těsně před servisním intervalem? Cena, kde nejlépe-objednací lhůty atd. Předpokládám že z důvodu dodržení záruky musí být servis proveden v autorizovaném servise?Díky za rady.
to Milis: německá motorka z Německa...pak nejlépe v Německu ...já servisuji v Pia Regensburg, zrovna včera jsem se objednával...i když jak se dívám na mapu, na Tvém místě bych vyrazil do Vídně, asi nejblíž...
Teď jsou objednací lhůty zatím pomalu do druhého dne, za pár týdnů až se oteplí, může být třeba i tři týdny, ale záleží jak kde. Cena plus minus to, co píše Alda.
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Nemusí být u autorizovaného servisu, musí být použity originální díly. Servis musí mít oficálí status servisu.
Já to dal do Ofiko zastoupení, je to přece jen jistější.
Měl jsem to v Ostravě a stálo to 4300kč. Byl to nejbližší sevis a cena byla slušná.
Na Vídeň jsem četl chválu, dokonce se tady někde občas objeví nějaký mechoš z vídně (na foru)
Jo u těch 10 000 jsem neměnil brzdovku, takže o to bude cena asi vyšší.
Waltře, nevím, jestli se to co jsi napsal v tvém příspěvku nevztahuje pouze na auta. Myslím, že motorky, aby nepozbyly záruku, musí být servisovány u autorizovaného servisu. Přednedávnem jsem se o tom bavil s kamarádem, který pracuje u jednoho zastoupení Yamahy v ČR, a taky to tady jednou psal někdo s INVELTU.
milis: nejblíže to máš do RENOCARU v Brně.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Myslím že nemusí, je to uvedené v záručních podmínkách. Mimochodem ženě dovezli motorku nějací mastiči z Brna. Prodejna unimobunˇka u autobazaru- (v BMW už měli vyprodaný počet kusů) a potom jsme měnili v Polsku baterku v záruce a bez problémů. Podle mě na to nikdo nehledí a taky si myslím že nemusí být ofic. Vím že musí např u Suzuki. Někde jsme to tady kdysi probírali.
Podle mě je to v rozporu s hospodářskou soutěží. Ale taky si říkám že to ty dva servisy vydržím a pak samodomo.
Že to psal někdo z Inveltu mě nepřekvapuje. nemyslím to zle, jen že je to jejich práce.
To Waltr dle vyjádření ofic. dealera v De jednou vynecháš inspekci u aut.dealera,necháš udělat olej jinde a záruka je pryč.Všem kdo má motorku v záruce doporučuji navštěvovat aut.servis aby jste předešli k nepříjemnostem pokud by na moto něco vážného kleklo.Po 2 leté záruce možno v De a určitě i tady dokoupit tzv prodlouženou záruku cargarantie na 2 roky stojí 219 eur a hodně kluků co měla moto ode mě to využili máš klid na 4 roky a zohlednují následnou kulanci dle dílu až do 10 let.
Upozornuji,že nemám s \inveltem nic společného
Jo Waltře jedu zítra do Ostravy s adventurou budu tam kolem 14hod tak ti to plexi vemu do auta at ho nemusím balit a posílat.
Upravil Bob dne 03.03.2011 07:51
Bob napsal:
To Waltr dle vyjádření ofic. dealera v De jednou vynecháš inspekci u aut.dealera,necháš udělat olej jinde a záruka je pryč.Všem kdo má motorku v záruce doporučuji navštěvovat aut.servis aby jste předešli k nepříjemnostem pokud by na moto něco vážného kleklo.Po 2 leté záruce možno v De a určitě i tady dokoupit tzv prodlouženou záruku cargarantie na 2 roky stojí 219 eur a hodně kluků co měla moto ode mě to využili máš klid na 4 roky a zohlednují následnou kulanci dle dílu až do 10 let.
Upozornuji,že nemám s \inveltem nic společného
Jo Waltře jedu zítra do Ostravy s adventurou budu tam kolem 14hod tak ti to plexi vemu do auta at ho nemusím balit a posílat.
tu +dvouletou zaruku bych si mozna dokoupil, jestli je i na moto... A NENI OMEZENA KILOMETRAMA
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Waltr: zakon tak sice asi mluvi, ale... kdyz bude BMW chtit, najde si vzdycky dost duvodu proc zaruku neuznat, vzdycky se najde moznost. A ani se jim nedivim. Na prodeji motorky vydelaji kulovy, na servisu vydelavaji mnohem vic a asi bych si taky pripadal jak **** kdybych jen platil reklamace a na servisu misto me vydelavali ostatni. Z tohohle pohledu bych ani neuvazoval jet jinam nez do BMW.
Bob napsal:
Kubajs mluvím o info na moto musíš ji koupit než ti vyprší fabrická záruka.Km stand ist ganz egal
das ist schlecht!
meine motorradgaratie ist gone... ich bin im tears jetzt
Upravil hicks dne 03.03.2011 08:23
17 cm
Alda napsal:
Waltr: zakon tak sice asi mluvi, ale... kdyz bude BMW chtit, najde si vzdycky dost duvodu proc zaruku neuznat, vzdycky se najde moznost. A ani se jim nedivim. Na prodeji motorky vydelaji kulovy, na servisu vydelavaji mnohem vic a asi bych si taky pripadal jak **** kdybych jen platil reklamace a na servisu misto me vydelavali ostatni. Z tohohle pohledu bych ani neuvazoval jet jinam nez do BMW.
no co si pamatuju z toho, co psal Walter + jeho majitelka osmikila, tak to do autorizovaneho servisu nedavali.
Hix je samozrejme, jako zodpovedny diskuter, upozornil
---
ja nechapu, proc KOMPLIKOVAT situaci tim, ze moto v ZARUCE nedam do autorizovaneho servisu. Tim to jen cele zeslozitim -- a davam protistrane do ruky argumenty proti sobe -- at uz jsem de iure v pravu, nebo ne.
Upravil hicks dne 03.03.2011 08:26
17 cm
Waltr napsal:
Myslím že nemusí, je to uvedené v záručních podmínkách. Mimochodem ženě dovezli motorku nějací mastiči z Brna. Prodejna unimobunˇka u autobazaru- (v BMW už měli vyprodaný počet kusů) a potom jsme měnili v Polsku baterku v záruce a bez problémů. Podle mě na to nikdo nehledí a taky si myslím že nemusí být ofic. Vím že musí např u Suzuki. Někde jsme to tady kdysi probírali.
Podle mě je to v rozporu s hospodářskou soutěží. Ale taky si říkám že to ty dva servisy vydržím a pak samodomo.
Že to psal někdo z Inveltu mě nepřekvapuje. nemyslím to zle, jen že je to jejich práce.
Tak jsem si teď raději zavolal kamarádovi do Yamahy Motomo Hustopeče (519412178) a pro jistotu ještě dalšímu kamarádovi do Hondy v Břeclavi (777122765) a fakt mi potvrdili to, co jsem ti psal výše (v záruční době jezdit na servis do autorizovanému servisu značky) - na motorky se to nevztahuje a kdyby se něco mělo řešit na záruční opravu, tak to prý jako záruka nebude uznáno a zákazník si bude opravu hradit sám.
Jinak našel jsem i ten thread - pročti si to - psal to tam Pade (Petr Havlík) z Inveltu: http://www.bmwgs....post_54971
Upravil Tonda dne 03.03.2011 08:52
Ano u japonců vím že to mají v záručních podmínkách. My dělali první servis u firmy co ji dovezla. A ta rozhodně nebyla ofic dovozce. Záruka normálně proběhla. Ono je to možná tím že v polsku se nikdo nepídil co to je za firmu co tam máme od ní razítko. Ale vážně si myslím že nemusíá být u dovozce.
Přečtu si to staré téma. ?
Tak si přečti příspěvek 19.
citace ,,Jo a jinak je v servisce jasně uvedeno, výrobce BMW doporučuje značkové BMW servisy, protože jsou prý nejlepší na světě. Všimněte slova "doporučuje", není to jako třeba u Hondy, kde je v servisce uvedeno "pouze značkové servisy Honda". I přesto není problém reklamovat cokoliv i když máš v servisce u Hondy třeba razítko neznačkového servisu. Je na výrobci prokázat, že závada byla způsobena neodborným zásahem tj. nesprávným servisem atd.. To jen tak na okraj"
Upravil Waltr dne 03.03.2011 19:16
Jo Waltře, já si to staré téma přečet celé, ale pořád je to (kromě příspěvku Padeho, který u zastoupení BMW v ČR dělá už dost dlouho) "jedna paní povídala". Vcelku nic nepodloženo. Já samosebou přeju každému, ať nemá žádnej problém s uznáním případné záruky a myslím si, že se shodneme na tom, že v případě motorky, která je v záruce bychom servis "pro klid duše" řešili u autorizovaného dealera.
Třeba se k tomu vyjádří někdo "fundovanej" od zastoupení BMW v ČR a uvede to na pravou míru.
Souhlasím, s fundovaným a s jedna paní povídala nesouhlasím. Když někdo napíše že v ,,servisce je napsáno" tak to podle mě není jadna paní povídala. Pokud se tedy automaticky nebudeme podezřívat ze lží.
Ale taky doporučuju aspoň po dobu záruky značkový.