Stehno napsal:
Čím dokumentujete cestováni ?
Jakou kameru ?
Mám dva kandidáty Drift X170 a GoPro HD Motorsports HERO
Tak poraďte
Teď vyšla zase jedna novinka. Má to dálkové ovládání a displej vzadu, kterej by se už mohl nechat celkem pohodlně používat pro natáčení z ruky.
Ale kvalita videa a osobní zkušenosti jsem zatím žádné nenašel.
Vodotěsné pouzdro se na to dělá taky.
stepan mozna mysli muvi HD 10, testoval jsem ji a je super, ceka se jen na par drobnosti, jako je moznost odstranit datum a cas ze zaznamu a na vodotesne pouzdro. do te doby to nema moc smysl. ale video zatim nejlepsi co jsem testoval. az to bude dam vedet.
nemate nekdo zkusenost s timhle: http://helmetcame...ra-review/
vodotěsná do 20ti metru, dálkové ovládání, gps modul a co jsem koukal, dá se u nás pořídit s modulem kolem 7tis. Dost by to řešilo mou potřebu univerzální kamery (moto, kolo, voda, para.....)
Mám jej predchadzajucu verziu - používam ju na bike a skialp, má jednu dost veľkú nevýhodu a tou je slabá svetelnost objektivu a táto nová vyzerá že bude na tom este horšie. Stačí keď pôjdeš v lese a všetko je dosť tmave. Ale inak vydrží toho dost a jedna veľká výhoda - je na tuskove baterky.
Stehno napsal:
Čím dokumentujete cestováni ?
Jakou kameru ?
Mám dva kandidáty Drift X170 a GoPro HD Motorsports HERO
Tak poraďte
Zdarec, mám loni dost natočeno na Drift X170. Výborná kvalita, široký uhel záběru, možnost přehrání natočeného vidaa na miniobrazovce, narozdíl od GoPro vodotěsná bez dalšího pouzdra. Další výhoda dálkové vypínání/zapínání, které přilepíš někde na motorku. Jediná nevýhoda je absence kontrolky na něm, takže nevíš, jestli jsi vypnul záznam, nebo stále běží, na displej kamery umístěné na helmě není vidět. Vyžešil jsem to umístěním dálkového ovl. na helmu, potom slyším zvukový signál při vypnutí a zapnutí. Jinak jsem s ní velice, velice spokojen a mohu jen doporučit tento model. Dnes k dostání už i v plně černé barvě. Nezapomeň dokoupit 12V nabíječku, bude potřeba. Na baterii tak max. 2 hod. záznamu.
Čaba
R 1200 GS Adventure
Když někdo umře, tak o tom neví, ale pro ostatní je to těžké ...
To samé platí, když je někdo debil.
Drift se mi líbí, bohužel není vodotěsný. Náš dovozce píše vodotěsnost do 0,5m a na stránkách výrobce o tom není ani slovo. Píší jen, že je vodě, špíně, prachu odolná, což asi nebude to pravé na přidělání na kajak. Jinak bych ji bral.
od dovozce: Kamera Drift X170 je vodotěsná do 0.5m. Kamera je odolná proti stříkající vodě a vlivům počasí, není však určena pro potápění. Výrobce/prodejce nenese odpovědnost za problémy zbůsobené průnikem tekutiny do kamery, pokud se tak stalo chybou uživatele a jeho nesprávnou manipulací s kamerou.
docela směšné, když mi o řádku výš píší, že je vodotěsná do pul metru. Docela by mě zajímalo jak by reagovali, kdybych si do kramu přinesl lavór a tu kameru tam hodil.
Upravil Efendi dne 08.04.2011 14:40
milan enduroskola napsal:
stepan mozna mysli muvi HD 10, testoval jsem ji a je super, ceka se jen na par drobnosti, jako je moznost odstranit datum a cas ze zaznamu a na vodotesne pouzdro. do te doby to nema moc smysl. ale video zatim nejlepsi co jsem testoval. az to bude dam vedet.
Ano, myslel jsem Muvi HD 10, dnes ji budu mít, takže budu testovat taky
Na ten datum a čas jsem tedy zvědav, to jsem nevěděl, mám ji za dobrou cenu , tak jsem ji vzal, i když s ní nejsou žádné zkušenosti.
Milane, myslíš, že to vyřeší firmware nebo jen nový model?
Vodotěsné pouzdro určitě budu chtít.
Taky jsem zvědav, jak to půjde inteligentně připevňovat.
Upravil stepan dne 11.04.2011 12:15
Kameru jsem právě rozbalil z krabice, je tam opravdu hodně příslušenství. Zobrazování data a času na displeji lze vypnout
Displej je opravdu dobrej, je to s ním taková malá kamerka, lze přes něj i přehrávat video i fotky.
Menu je v angličtině a nebo nějakém rozsypaném čaji, nic víc.
Doma to celé nafotím a hodím sem.
Jede to na microSD kartu, která je přiložená i s redukcí na SD.
Video lze nahrát v QVGA, WVGA, 720p a 1080p, vše 30snímků/sec.
Ukládá se ve formátu MOV.
Kamera umí ZOOMovat i během natáčení, ale jen, pokud není zapnut záznam v 1080p, čím nižší rozlišení, tím větší možnost ZOOMování. Je to holt řešený softwérově.
Upravil stepan dne 08.04.2011 16:52
Po delším testováni spokojenost Drift X170 je dostačující a do deště nedělá problém zatím jsem projel celé Rakousko a super akorát to dalkové ovládání nemá kontrolku v jaké modu je právě kamera takže sem tam je nutná kontrola
Pouzdro na Muvi HD10 se už vyrábí, dovozce právě tento týden dělal objednávku, tak je čekáme co nevidět.
Jinak za hlavní výhodu téhle kamery považuju povedené dálkové ovládání - kde je naprosto jasné, jestli se netáčí nebo ne, protože obě tlačítka není problém zmáčknout třeba 5x po sobě a nic se nepokazí. Navíc to dělá fotky prostředním tlačítkem ale to už je takový bonus.
Za ty peníze je to neuvěřitelný jak dobrý obraz z toho leze.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
Pouzdro na Muvi HD10 se už vyrábí, dovozce právě tento týden dělal objednávku, tak je čekáme co nevidět.
Jinak za hlavní výhodu téhle kamery považuju povedené dálkové ovládání - kde je naprosto jasné, jestli se netáčí nebo ne, protože obě tlačítka není problém zmáčknout třeba 5x po sobě a nic se nepokazí. Navíc to dělá fotky prostředním tlačítkem ale to už je takový bonus.
Za ty peníze je to neuvěřitelný jak dobrý obraz z toho leze.
Nevypadá to vůbec zle. Ale přeci jen se mi zdá, že obraz maličko "pluje", čímž třeba GoPro netrpí (alespoň tak mi to při prohlídnutí a porovnání pár videí přijde).
Maiali nel Fango!
já to vyřešil že statický scény (krajinky atd točím digi zrcadlovkou Canon 550D lepší senzor v kamerach tak do 100 000,- není ) a na helmě mám GoPro Hero 960 (točí 720p případně 960p) - ta mě vyšla zhruba na 5000,- takže výrazně levněji než full HD řešení koncem léta bude video tak se pochlubím
Upravil HonzaGS-SV dne 26.07.2011 09:11