Ahoj, už nějaký čas mě zlobí senzor zařazené rychlosti a tak jsem se rozhodl pořídit si nový. Moje otázka zní, jsem schopen udělat adaptaci nového senzoru pomocí motoscan ultimate? Nikde to nemohu najít a tak, než koupím nový snímač, rád bych věděl, zda tato možnost existuje. Díky všem za ochotu BMW f800 GS rv. 2011.
Upravil emas dne 12.07.2021 14:26
Když jsem si pročítal fóra o těchto snímačích, psalo se tam, že je nutné udělat adaptaci, že se může stát, že bude ukazovat nesmysly případně žádné hodnoty. Tak se raději ptám vás zkušenějších. Snímač bude určitě originál.
Upravil emas dne 12.07.2021 16:34
Řetěz jsem měnil před 30 tkm a když nastartuju, motorka je na bočním stojanu, tak tam krátkodobě přeskakuje N 1 2 a díky tomu chcípne. Měl jsem ho rozdělaný, byl trochu vakl na tom "T" spojení, tak jsem to opravil, ale zjevně už bude vydřený jezdec na poťáku.
emas napsal:
Řetěz jsem měnil před 30 tkm a když nastartuju, motorka je na bočním stojanu, tak tam krátkodobě přeskakuje N 1 2 a díky tomu chcípne. Měl jsem ho rozdělaný, byl trochu vakl na tom "T" spojení, tak jsem to opravil, ale zjevně už bude vydřený jezdec na poťáku.
Já mám přes 120tkm a problém s tím nemám(zatím) -jen tak uvažuju jak by se to mohlo v tom tvém rel. malém nájezdu vychodit -že by to nějak blbě těsnilo ?? nebude vychozená spíš řadící kulisa třeba?
To snad ne, chovám se k řazení hezky, olej měním pravidelně. Když jsem sahal na tu hřídelku T, co leze z převodovky, zdá se být pevná na pohyb. Říkáte, že je to na ten snímač brzy, tak to tedy nevím, co s tím. Mám zkontrolovat ještě kabeláž? Od snímače po konektor?
Pár dní zpátky se mi stalo, že to při neutral dokonce ukázalo 3,tudíž volnost snímače jsem vyřadil. Původně jsem to celé včetně jezdce v potenciometru namazal kvalitní vazelinou, zlobilo to dál, poté jsem jí odmastil a i tak problém přetrvává. Zlobí to spíše při zahřátem motoru.
Upravil emas dne 12.07.2021 22:02
Me to zacalo zlobit predloni v Bosne v brutalni kolone kde sem radil porad , pak to ukazovalo nesmysl , za dva dny se to po brutalnim desti vzpamatovalo a uz to zas nezlobi
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček