Pánové nevíte někdo jakým způsobem funguje přepínání vyhřívání heftů? Na plno to hřeje na 12V a na první polohu na 6V? Hřeje to je naplno a ta první nefunguje. Jde to přes nějaké relé nebo jen odpor? Díky
Na tohle mi to bude stačit, ale neměl bys prosím zdroj na netu nebo lepší kopii toho plánku, nejde to moc přečíst a určitě se bude ještě hodit. S velikým díky
Sakrys, at nad tim schematem koukam jak chci, nemuzu prijit na to jak to ten vykon reguluje
Z prepinace jsou oba draty (cerny i oranzovy) spojene...
Jak to sakra delaji?
1) 6V tam proste neni
2) Tahnout to pres odpor je kravina, to bude ten odpor topit taky a zbytecne...
3) F800GS to ma resene pulzne-sirkovou modulaci, coz je rozumne, ale dle tohoto schematu by tuto musel zde delat jedine ten prepinac, coz je taky kravina
4) Uplne nejlepsi reseni je zmenit zapojeni teles v heftech z paralelniho na seriove a tim zdvojnasobit odpor, jenze to neodpovida tomuto schematu...
randolf napsal:
Sakrys, at nad tim schematem koukam jak chci, nemuzu prijit na to jak to ten vykon reguluje
Z prepinace jsou oba draty (cerny i oranzovy) spojene...
Jak to sakra delaji?
1) 6V tam proste neni
2) Tahnout to pres odpor je kravina, to bude ten odpor topit taky a zbytecne...
3) F800GS to ma resene pulzne-sirkovou modulaci, coz je rozumne, ale dle tohoto schematu by tuto musel zde delat jedine ten prepinac, coz je taky kravina
4) Uplne nejlepsi reseni je zmenit zapojeni teles v heftech z paralelniho na seriove a tim zdvojnasobit odpor, jenze to neodpovida tomuto schematu...
Jsem z toho jelen
OK, odpovidam si sam: fakt tam je ten rezistor... cca 2 Ohmy.. trapne. Tohle zbytecne bere cca 4W pri gripech nastavenych na nizky vykon.
Edit: Z toho taky vyplyva, ze je jasne, kam se koukat kdyz Ti to nejde: Chyba musi byt mezi tim prepinacem (odpor ma v sobe) a tim spojenim kablu, tipl bych ze to bude spojene jeste v tom prepinaci. Takze Ti bud shorel ten odpor, ulomil drat v prepinaci nebo pokazil samotny prepinac
randolf přiložený následující obrázek:
Zeptám se blbě - jsi si jistý že nefunguje??? V určitých teplotách a rukavicích mám i já pocit že slabší stupeň nehřeje, zejména na kratších vzdlenostech... Pak se změní podínky, vezmu jiné rukavice a ejhle - hřejí!!
Vážně netopí, (samozřejmě při nastartovaným motoru), ani po několika minutách holou rukou držím hefty a nic, zkoušeli jsme další tři mejch kámošů i můj (ten nefungující je kámoše) a opravdu tyhle netopí. Původně to nikdy netopilo, celejch 5let co jí kámoš má a byly to proseklý hefty. Ty jsou koupený nový (dal za ně málem čtyři litry) a první poloha nefrčí. Zkusíme to rozhodít na řídítkách, prohlídnout a proměřít. S tim odporem bych to nečekal, taky jsem si myslel že to bude na principu série a prarelním zapojení...
Měl jsem stejný problém na 800. na pravé rukojeti. Ve Vídni v rámci záruky byli soudruzi tak "ochotni" , že mi raději poslali náhradní rukojeť poštou s návodem na výměnu - rozhodně je to vyšlo levněji než vlastní práce v servisu...
Akorát zhodnotili - někde je přepálený drát..
Upravil bluesbery dne 24.04.2011 23:53
Taky mi odesla leva .. akorat na 800gs tam neni odporovy drat ale tistena folie ktera je neopravitelna Tak jsem ji odpreparoval, namotal tam kus odporoveho dratu co jsem vymontoval ze stareho infrazarice (cca 8 Ohmu) a premotal omotavkama... a hreje super
Take mi nehreje leva rukojet na 800. Ale tady ve stredni Asii s tim asi nic neudelam, ze?
BMW F800GS MOTTO: Diky me moto je svet zas o neco mensi http://www.offroa...
dufino napsal:
Take mi nehreje leva rukojet na 800. Ale tady ve stredni Asii s tim asi nic neudelam, ze?
Udelas... potrebujes nuz, kombinacky, izolacku, omotavky na riditka, odporovy drat, ohmmetr (staci jakykoli shitovy multimetr za 100kc).
Mas v haji folii - kazi se asi vsechny... vim krome mne o dalsich 2 lidech co jim leva odesla.
Postup:
1) Sundat grip z riditka.
2) Nariznout a strhnout gumovy povlak gripu, az na vyhrivaci folii. Doporucuju nariznout okolo u vnitrniho okraje, podelne a stahnout.... kombinackama, jde to tezko. Pozor ale, abys neprerizl draty (jsou tam 2 a budes je potrebovat)
3) Sundat folii s vinutim. Over, zda je z ni upadly dratek - tedy folie je OK, ale dratek co k ni privadi proud od ni odpadl a dej mi vedet
4) Na pohkladovy plast namotat odporovy drat... delka zalezi na mernem odporu, potrebujes aby mel cca 7 Ohmu (zmerit ohmmetrem). Pozor, tento se NESMI NIKDE PREKRYVAT ANI DOTYKAT. Cestu "zpet" ved az po prelepeni sneka izolepou (nekolik vrstev).
5) Namotat konce odporoveho dratu na ty 2 dratky co jdou ke gripu, stahnout izolackou.
6) Behem namotavani prelepovat izolackou, at se ti to nesesmekava ani nedotykaji jednotlive zavity.
7) Prelepit jeste izolackou.
8) Premotat omotavkami na riditka.
9) Zapojit pres pojistku (pro otestovani) na baterku.. hreje?
10) Nandat grip zpet na riditko. Hotovo
Neni to esteticke, ale udelas to i na poli.... ja mel jeste pajku, tak jsem to mohl i spajet, ale stejne je to zbytecne, protoze odporovy drat se pajet vpodstate neda... tak staci "omotat a zacknout"
Upravil randolf dne 03.06.2011 21:31