Ahoj, já vím že už je tady na přídavná světla vlákno, ale nechci ho zasírat Přemýšlel jste někdo o tom že byste si vyrobili přídavná světla na motorku s LEDkama?? Mně to přijde jako docela zajímavá možnost, ani ne na svícení, jako na to abyste byli víc vidět (mám 650GS, nesvítí to bůhvíjak).
Něco jako takové ty baterky na kolo, s trojicí LEDek, zaizolovat v nějakém krytu a chytnout podobně jako ta touratechácká světla.
Nevím jestli to jde, nemáte s tím někdo zkušenost?
Kdybyste někdo chtěl na svícení, tak tenhle obrázek je inspirativní: http://www.ledsho...e/1696.jpg. Doleva svítí potkávačky auta a doprava baterka
Ledkovym svetlum patri budoucnost. Ale zatim ne.... Ten odkaz pouziva levne LEDky a ty moc nesviti. Spickove ledky s vykonem kolem 8W jsou strasne drahe a rozdodne se nekoupi za 1400KC,-.
Pokud to nekdo chce na paradu, tak jo. Pokud na to, aby vic videl, tak ne....
No v noci nevim jak to svítí ale když jede za mnou tak to pálí víc než potkávačka.Chce to zkusit,podle mě to ale bude víc být viděn než vidět. Víc vidět sou osvědčený takový ty malý potvory na há trojku,.Má je Grog tak třeba napíše co to dělá.
Kupredu spatki ni krok...
lako napsal:
jestli chceš být pořádně viděn, dej si nam xenonovou výbojku jako já..!! svítí super
jo a pokud chcete být vidět vůbec nejlíp dejte si tam hoši obloukovku, totiž čím víc lidí oslníš, tím líp si vidět a je na silnicích bezpečněji
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
Ja mam 27W LED pridavna svetla a sviti to paradne. Mam je zapnute non-stop (pres den i v noci). Jsou sklopena dolu aby svitili pod caru hlavniho reflektoru aby to neoslnovalo. Pres den jsem lip videt a v noci lip vidim ja. Rozhodne pridavna svetla doporucuju.
jo, to ma jezek, nabizel v cervnu 2010 jejich dodani, mne to slibil v srpnu 2010, pak se uz neozval, pred tydnem jsem mu psal PM, nereaguje. Takze nechapu, proc to na foru nabizel
vyky
petrs napsal:
Ledkovym svetlum patri budoucnost. Ale zatim ne.... Ten odkaz pouziva levne LEDky a ty moc nesviti. Spickove ledky s vykonem kolem 8W jsou strasne drahe a rozdodne se nekoupi za 1400KC,-.
Pokud to nekdo chce na paradu, tak jo. Pokud na to, aby vic videl, tak ne....
Toz, drahe... Podivej se treba sem, cena pod 300Kc:
http://www.svitilny.eu/vykonne-led/led-cree-xm-l-t6-cool-white/prod_242.html
Svitivost je pres 900lm, coz odpovida H4 na potkavacku. Mam pocit, ze se daji sehnat i svitivejsi LED, ale to byva vetsinou pole LED diod (4 do cterce) a ne jedna monoliticka.
Samozrejme, je to jenom LED, potrebujes reflektor, chladic, obal (idealne v jednom s chladicem) a napajeni (napeti je typicky 3-3.6V).
Vyhoda je, ze reflektory muzou byt malicke a plastove a stejne je to neroztavi.
Prakticky jediny problem je telo svitilny a fakt, ze se do toho svetla neda divat - je prilis ostre, ale pokud potrebujes svitit nekde off-road, je to hodne zajimava volba.
Já teda čekám na homologaci toho světla, co TT představil vloni. Svítí to dost šíleně. Má to dvě úrovně napětí ale i na tu nižší to je skvělý na denní svícení.
Ono to na tom obrázku mají napojený jen na baterce ale ve skutečnosti to určitě bude svítit i se světlama! Protože pochybuju , že by někdo zasahoval do ŘJ a vymejšlel nějakej bipas!
... servis a diagnostika BMW Motorrad
neodsuzuj, nikdy si mě neviděl. já nikoho NEOSLŇUJU!! je to vyzkoušeny..
možná jsem Tě opravdu nikdy neviděl, ale už jsem viděl dost takovej který přece NIKOHO NEOSLŇUJOU (navíc podle takových rozumbradů ve dne ani nikoho oslnit nemůžeš) a jsem tudíž vůči těmhle pokusům krajně vysazenej
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?