Odkaz pro všechny co maj rádi zajímavé moto ADVENTURE cestování ale čas jen o vekendu.
Milovice jsou cca 25 - 30 km od Prahy a od roku 1903 do roku cca 1995 byly vojenským pásmem se zákazem vstupu. Rozloha je ohromná a na jejím území se nachází : Tankodromy, střelnice, vojenské cvičáky, Lesy / sítě cest, cesty lesem, letiště s přistávací dráhou cca 3 km Boží Dar ( zbudováno v roce 1968 pro ruské bratry ), hangáry, opuštěné sídliště a vojenské budovy ( opět obívané Ruskými bratry od roku 68 do cca 89 ) a podobné věci. Vše je propleteno sítí polňaček, asfaltek, zarostlých pěšin, lesních cest rygolů atp. Pro představu to vypadá jak ve filmu s Bormanem a Evanem - Kolem světa I. / cesta kostí na Sibiři. Všude jsou ruské nápisy, rostou tam ( celé to zarůstá )břízy, borovice ap. Občas tam pořádaj Paintbolové bitvy o 80 lidech, občas se tam jezdí Ralye nebo na Qadech a podobné...... Pro zájemce je to výlet na celý den. Je dobré si vzít s sebou buřta a zapalovač protože hospody tam nejsou nebo se nadlábnout doma. Příště dám výc fotek ale pro BMW cestování to je opravdu SUPER. Dá se to bez problémů jet i se silničním vzorkem - kámoš na BMW 650 to projel i v Touranckách a medil si že je to superADVENTURA.
Ve zkratce je to dobrý zážitek, rád na to vzpomínám a rád se tam vracim.
Kdo by chtěl tento výkend - 5 - 6. 4. jet, tak podle počasí se můžem domluvit.
Navrhuji sraz v Lisé nad Labem ( to je vedle Milovic ) na Husově náměstí.
Pro GPS Loc: 50°12'7.157"N, 14°50'31.295"E ..... cca v 10:00 - 10:20 a pocestování po krajině jak z Ruskýho filmu ( trochu středověk ). Konec dle nadšení - cca 15 - 18:00 hod. Kdo chce jet tak odepište sem, mám li na náměstí čekat.
Pokud bude blbé počasí můžem zvolit náhradní termín protože fakt to stojí za výlet - úlet.
Následně přiložím pár dalších fotek.
Za chyby se omlouvám jsem gramatický netvor.
Robert přiložený následující obrázek:
[167.65Kb]
Upravil Robert dne 01.04.2008 15:56
Asfalt nic moc, offroad sehr gutt und super.
Hangár to je výzva ( ale ještě jsem si netrouf). Jinak to tam přejíždí každej.
já sem tam byl asi na třech hangárech a nahoru uplná pohoda,nahoře to chce včas ubrat aby to neskočilo neni nahoře zase tolik místa,no a dolu sem se zprvu bál,ale jak překonáš vrchní hranu je to vpohodě
Alda : Ralsko bude asi podobné taky jsem o něm počul, ale nebyl tam. Něco podobného bez těch baráků je i v Brdech. Další foto Milovic - těch baráků, střelnice, bohužel nemám ale udělám a vložim.
[27.34Kb]
Upravil Robert dne 01.04.2008 11:36
Bez spuntu tam asi nema smysl jezdit, co ?
Jinak tenhle vikend mam sluzbu, takze se musim zdrzovat v okoli prahy, pristi vikend ale cas mam. Jeste jsem nebyl v zadnem byvalem vojenskem prostoru.
Špunty nejsou potřeba, kabanos je dobrej nápad a už jsem se koukal i na počasí. Máš pravdu - možná to budeme muset o týden posunout. Mno počasí ukáže.
[167.24Kb]
Tak tuhle neznam... dnes se na ni pojedu podivat
Ja jezdim sem http://www.mapy.c...z=15@mm=FP
/ snad se to otevre /. Je to v lese vpravo od dlazdene silnice. Vede tam polnacka ze severu a z jihu. Chce to ale spunty...