Ahoj,
mohl by mi někdo poradit, kde by se za rozumné peníze daly sehnat přední tlumiče na GSo rok 2008. Jeden z tlumičů mi začal chcát vrchem přes zalisování a manžetu
Případně jestli někdo víte o nějakém dobrém a cenově dostupném servise okolo Prahy (ne že bych měl něco proti Inveltu, ale radši to projezdím v benzínu) kde by to udělali případně i ze serviskou?
Jo a ještě jeden dotaz co by jste doporučili za pláště, a případně kde. Rozhoduju se mezi
SADA Metzeler: Tourance (69V) TL 150/70 R17 + Tourance (59V) TL
SADA Michelin: Anakee 2 (69V) TL 150/70 R17 + Anakee 2 (59V) TL 110/80 R19
Koukal jsem že na Megamoto je mají za slušné ceny.
http://megamoto.cz/prodej-pneu.asp?part=list&act=list
xbenkju napsal:
Ahoj,
mohl by mi někdo poradit, kde by se za rozumné peníze daly sehnat přední tlumiče na GSo rok 2008. Jeden z tlumičů mi začal chcát vrchem přes zalisování a manžetu
Ahoj, kolik mají ty tlumiče najeto? Jestli bude potřeba měnit i pružina, pak jsou varianty repase ( nevím, jestli tento tlumič je repasovatelný, myslím, že oficiálně ne ) a nebo úplně novej repasovatelnej s lepším nastavením. Touratech má teď v nabídce tlumiče Hyperpro za rozumné peníze ( 12tis ). http://touratech-...ch-cz.html
Zdarec,zkus kontaktovat p.Procházku z Čerčan.Já si u něj nechával repasovat zadní tlumič na 1150GSA.
Budeš li chtít tel.číslo,napiš mi.
A za mě bych bral ty Tourancky.Jednak jsem na nich taky jezdil a o tech Michelinkách jsem neslyšel moc dobrý referenc...
Upravil Kubrt dne 25.07.2011 16:42
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Kubrt napsal:
Zdarec,zkus kontaktovat p.Procházku.Nevzpomenu si odkud přesně je(okolí Prahy),ale už se to tu řešilo.Já si u něj nechával repasovat zadní tlumič na 1150GSA.
Budeš li chtít tel.číslo,napiš mi.
A za mě bych bral ty Tourancky.Jednak jsem na nich taky jezdil a o tech Michelinkách jsem neslyšel moc dobrý referenc...
servisák : předběhl jsi mě,už jsem taky editoval...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
http://www.tipmot...hlins.htmlTransylvánští koně jsou ještě rychlejší než vlkodlak. Všechno ostatní je na vás.
„Joo, svět je plnej podivnej krás a jeden život na to nestačí.“
Já bych si dovolil jen něco málo k těm gumám.Osobně jsem zkoušel oboje,sice ne na BMW,ale na V-stromovi.Jsou to stejné rozměry jako má GS.Tourancky o něco málo víc najedou(kolem 4 až 5 tisíc proti Anakee),ala ta phoda za mokra s Anakeenama je k nezaplaceni.V roce 2008 návrat ze Sardinie,15 hodin v dešti a větru,ve dvou,3 kufry.Na druhém V-stromovi kámoš se stejným nákladem,ale ne na Anakeenech jako já,ale na Touranckácha.Oba jsme běhm cesty uznali,že Anakee drží daleko líp než Tourancky.Já preferuju Anakee 2
Nejde srovnávat gumy na jiných motorkách. Jezdil jsem v strom a teď BMW. Strom má uplně jinde těžiště, takže se chová jinak, bmw víc drží díky nižšímu těžišti a úplně jinému podvozku. Na BMW jsem měl Anakee 2 a teď tourancky. Na vodě jsem rozdíl nepoznal, ale na suchu v zatáčkách víc drží ty tourancky. Na těch jsem se vracel letos ze sardošky, v rakousku nepršelo ale chcalo a pohoda. Ale je to pouze můj subjektívní názor.
PavelDR napsal:
Tak už se nemůžu dočkat,až se tu dočtu jaký kdo máte názor na tyto dvoje gumy.
No to já právě taky chci vědět jak kdo má názor. Já jezdím teďka dvě sezony na Anekee a GS na vrstvě vody drží jako přibité (ale mokrý koleje do toho nepočítám).
Na touranckách mám 6500 a počítam že mi snad ještě 2 - 3 t. km vydrží. Nic proti anakee, jen ty rýhy jsou velké a tím je se mi ta guma zdá na okraji měkčí a nedrží tolik v náklonu. Nebo spíš k ní nemám takovou důvěru. Se mi zdálo, že když se trochu víc sjely, držely v náklonu líp než na začátku ( Anakee ). Kdysi na stromu jsem měl bridgestone battelwing a ty se mi líbily. taky.
Ale jak říkám názory jsou jako nosy, každý má ten svůj. Někdo jezdí palbu, jiný se kochá a proto ty názory na gumy budou jiné.
To je to proč budu každému,ať už má GS,nebo V-strom doporučovat Anakee 2.Prostě ta jistota na vodě je dle mého názoru úžasná.Už si na moto jiné gumy nekoupím.Jo jedna varianta by jaště byla-Michelin Trial.Bohužel jsou to gumy vyrobené pouze pro TRIAL-lehké moto a malé rychlosti,ale ta přilnavost pánové!!!
Na touranskách jsem najel 16 500km, ještě bych tak 2 najel, ale jel jsem dálkovou, tak jsem nechtěl riskovat. (Jinak, pro neznalé, jezdím furt naložený:-) ).
PeDR napsal:
Na touranskách jsem najel 16 500km, ještě bych tak 2 najel, ale jel jsem dálkovou, tak jsem nechtěl riskovat. (Jinak, pro neznalé, jezdím furt naložený:-) ).
proste kdyz to asi za hodku v zatackach u Novyho Knina naklonim za zacnu pridavat az do cca plnyho tak se Anakee zacne utrhavat v trochu vyssi rychlosti mam dojem.
Je to ale tezky rozhodnout.. ja osobne porad vic verim Touranckam.. je to citelna guma a treba predni 21/90/90 je doslova famozni.
---
kurna jsem si zeditoval prispevek.. no nic, nebudu to psat znova.
Na Touranckach mam asi 70 tisic, na Anakee asi 20.. .predni mam 21, ale zadni stejnou.
Anakee maji kazdopadne VYBORNOU povest.
Upravil hicks dne 26.07.2011 11:24
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Anakee o maličko líp drží, obzvlášť na vodě a v chladu (odzkoušeno pravidelným zimním provozem) a přátelštěji varují při ustřelení. A taky o něco rychleji mizí. Najel jsem na nich mezi 11ti a 13ti, na Touranckách asi 15 a ani na ně nemůžu říct křivýho slova.
Teď už ale lítám na špuntech a zpátky se asi jen tak nepohrnu a když tak spíš max na univerzálky typu Scout, E07 atd. Adheze a chování na asfaltu mi stačí a mimo je to někde úplně jinde.
Maiali nel Fango!
xbenkju napsal:
Ahoj,
Případně jestli někdo víte o nějakém dobrém a cenově dostupném servise okolo Prahy (ne že bych měl něco proti Inveltu, ale radši to projezdím v benzínu) kde by to udělali případně i ze serviskou?
Jo a ještě jeden dotaz co by jste doporučili za pláště, a případně kde. Rozhoduju se mezi
SADA Metzeler: Tourance (69V) TL 150/70 R17 + Tourance (59V) TL
SADA Michelin: Anakee 2 (69V) TL 150/70 R17 + Anakee 2 (59V) TL 110/80 R19
Koukal jsem že na Megamoto je mají za slušné ceny.
http://megamoto.cz/prodej-pneu.asp?part=list&act=list
Předem díky. Honza
btw ty tam máš vepředu dva tlumiče ? U 12 GS totiž vidlice nerovná se tlumič...tlumič máš jen jeden uchycení do rámu a na rameni s kloubem...to co vypadá jako vidlice vede přední kolo, nějaký olej tam určitě bude, ale určitě je doživotní...
Upravil kejda dne 26.07.2011 21:27
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10