Zdravím uživatele fóra.
Na UK nám vyjelo osm motorek a vrátilo se jen šest. Ukradli 1150GS a VS 1400 Intruder. Stalo se to mezi Chustem a Koločavou v noci z 24 na 25.7. z uzavřeného areálu téměř před našima očima. Pominu detaily. Vzhledem k nestandartnímu způsobu vyšetřovámí ze strany milice, bych vás chtěl požádat jestli náhodou nemáte někdo kontakty na vlivné lidi na UK které bych mohl oslovit. Jsem přesvědčen, že GS bylo někým objednané a policie má svázané ruce. Myslím, že čím více se o případu bude mluvit, tím dřív se tam někdo rozhodne konat. Třeba kvůli povýšení, penězům nebo obojímu.Vím, že moc nezmůžem, ale je lepší dělat něco než nic. Hlavně je nenechat je na případ rychle zapomenout.
Všem děkuji za radu a pomoc.
S pozdravem Petr Eksler, petreksler@seznam.cz
Edy napsal:
Zdravím uživatele fóra.
Na UK nám vyjelo osm motorek a vrátilo se jen šest. Ukradli 1150GS a VS 1400 Intruder. Stalo se to mezi Chustem a Koločavou v noci z 24 na 25.7. z uzavřeného areálu téměř před našima očima. Pominu detaily. Vzhledem k nestandartnímu způsobu vyšetřovámí ze strany milice, bych vás chtěl požádat jestli náhodou nemáte někdo kontakty na vlivné lidi na UK které bych mohl oslovit. Jsem přesvědčen, že GS bylo někým objednané a policie má svázané ruce. Myslím, že čím více se o případu bude mluvit, tím dřív se tam někdo rozhodne konat. Třeba kvůli povýšení, penězům nebo obojímu.Vím, že moc nezmůžem, ale je lepší dělat něco než nic. Hlavně je nenechat je na případ rychle zapomenout.
Všem děkuji za radu a pomoc.
S pozdravem Petr Eksler, petreksler@seznam.cz
to je masakr sakra... kolik jelo GS?
Nenapises o tom nejaky clanek treba?
---
jedine, co mne trochu mate je UK... ukrajina je UA, nebo alespon UKR
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Tím se nenech mást, je to samozřejmě UA. Jela jedna 1150 a jedna 650, ta ale byla lépe zabezpečená. Článe třeba v budoucnu napíšu. Teď mám ale jiné starosti. Píšu na ambasádu, sháním kontakty a píšu dopisy. Není to nic veselého.
Zlatej západ možná, jenže tady jsme měli u známejch kluků z ukrajiny tak krásný podmínky o kterejch by se nikomu nezdálo ani ve vlastní rodině. Hostily nás tam jako o vánocích brali nás na výlety spali jsme v jejich postelách. Když se to celý přihodilo tak nás vozily na stanici do Chustu. To je asi 50km tam a to samý zpět. Mimochodem na stanici jsme strávily skoro tři dny. Telefonovali kam se dalo. Stát se něco takovýho na západě tak spíš v hotelu a všechno platíš. Každopádně mota byly asi někým objednaný, zdá se, že jsou daleko a dobře schovaný. Kdyby to byla klukovina tak je máme ještě ten den zpátky. Policajti měli na místě psovoda, brali otisky prstů procházeli terén. U nás kromě vraždy věc nemyslitelná. Nicméně v určitým okamžiku se celý pátrání zastavilo a nikdo nic nevěděl. Jako kdyby nějakej povel z hora. Nevím, až bude víc času tak to dám kompletně jako cestopis se špatným koncem. Jo a celý se to stalo v obci Zabrid, asi 15km pod Koločavou směr jih. Je tam cesta k pravoslavnýmu klášteru a na jejím začátku je hotýlek s ubytováním a oploceným dvorem.
Jakým způsobem byli ukradený motorky zabezpečený mohuli se zeptat? Byli sme na UA pře 14 dněma, také spali v hotýlku před kterým bylo "hlídané" parkoviště (asi 15 km nad Koločavou). Motorky zabezpečeny standartně..zamčená řídítka, zámek na kotouči a vždy dvě motorky do sebe svázaný řetězem. Celou noc sem trnul jestli tam ráno bydou a byli. Následují den se opět pořádal hon na turysty ze strany police, kdy sme dostali 2 pokuty ze jediný den (ne nijak vysoké, již s nima máme zkušenosti). V koločavě sme byli stavěni za to že sme se pohybovali zkrz vesnici na motocyklech v koloně zasebou a to je tam prý zakázané....inu jiný kraj jiný mrav. Přestože jsme měli namířeno až do Oděsy, museli sme díky policii Ukrajinu na nejbližším hraničním přechodě (poblíž Solotvinu) opustit protože se to zkrátka nedalo. Taková cesta by nás vyšla na těžký peníze kerý jsme raději utratili v sousedním Rumunsku. Kamarádi jsou si 100% jisti že už se na UA nikdy nevrátí, já sá si nejsem jist. Přeju hodně štěstí při pátrámí po ukradených motorkách ale nedávám tomu moc naděje, Ukrajina je země neomezených možností (jak řekl jeden Ukrajinec v Koločavě), je obrovská a police zkorumpovaná jak jen to jde.
No to není pěkný. Investice do GPS trackeru asi není tak špatný nápad. Já ještě čekám na nový systém od Spotu, který eliminuje GSM, protože rušičky signálu jsou celkem běžný. Prostě pro sichr i v zemích, kde by to člověk nečekal...
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
TomasTT napsal:
No to není pěkný. Investice do GPS trackeru asi není tak špatný nápad. Já ještě čekám na nový systém od Spotu, který eliminuje GSM, protože rušičky signálu jsou celkem běžný. Prostě pro sichr i v zemích, kde by to člověk nečekal...
Nevím co umí nový systém od Spotu (budu muset nastudovat), ale bohužel většina těchto systémů je v dnešní době skoro k ničemu. Náklady zlodějů jsou v porovnání s investicí do zabezpečení minimální. Ještě k tomu je na internetu spousta zařízení a návodů jak rušit všechny možné signály. Když už někdo cpe peníze do zabezpečení mělo by to minimálně:
- neustále komunikovat s nějakým CPO (serverem, čímkoliv) a při přerušení komunikace vyvolat poplach
- mít čidlo náklonu - s motorkou se hýbe
- mít čidlo pohybu - zapnout v případě, že máme jistotu, že se kolem motorky nemá co kdo motat
a nejdůležitější je aby to nestihli naložit než se tam někdo dostane. To je podle mě ten největší problém. Upravit si dodávku nebo kontejner aby odrušil většinu signálů není problém. Jakmile to do toho šoupnou dřív než se tam dostane majitel nebo orgáni tak je všechna elektonika na nic.
Pro znalce azbuky dávám odkaz na článek o této krádeži, který vyšel v místním tisku, http://goloskarpat.info/all/Usi-podiyi/Novini-Zakarpattya/CHeski-mototsiklisti-z-vidpochinku-na-Zakarpatti-povernutsya-pishki
Scofield napsal:
[quote]Edy napsal:
A u Kooperativy,když ti někde šluknou motorku,tak to nahlásíš a hned vyráží pro tebe šoumen autem,když jsi daleko nebo je zrovna víkend,tak jdeš do jakéhokoliv hotelu a pojišťovna i s jídlem vše hradí,to mám ověřené teď asi měsíc zpět....
mám moto pojištěný u Kooperativy v max výši a na celý rok, ale o takový službě jsem neslyšel..
Scofield napsal:
[quote]Edy napsal:
A u Kooperativy,když ti někde šluknou motorku,tak to nahlásíš a hned vyráží pro tebe šoumen autem,když jsi daleko nebo je zrovna víkend,tak jdeš do jakéhokoliv hotelu a pojišťovna i s jídlem vše hradí,to mám ověřené teď asi měsíc zpět....
mám moto pojištěný u Kooperativy v max výši a na celý rok, ale o takový službě jsem neslyšel..
Mám to taky na celý rok,né jen sezonní,mám tam i za 4tis druhého řidiče plus do třiceti ticíc zavazadla(dvakrát helma a je to 30800kč)
To pojištění platím i s povinným ručením necelejch 19tis,s pěti procentní spoluúčastí minimálně však 5tis...
Prostě plná palba motorka,tak plná palba i pojištění!
Platil jsem podobnou pálku za připojištění,když jsem jel do Iranu, měl jsem pojistený vše, sakum prdum, i s kuframa a zavazadlama . ale o službě, že by někdo někam pro tebe dojel, nebo mi platil houtely, tak vo tym není ve smlouvě ani zmínka.. Cos tý bábě pojištovací proved, že ti to zaplatila.. ?
Platil jsem podobnou pálku za připojištění,když jsem jel do Iranu, měl jsem pojistený vše, sakum prdum, i s kuframa a zavazadlama . ale o službě, že by někdo někam pro tebe dojel, nebo mi platil houtely, tak vo tym není ve smlouvě ani zmínka.. Cos tý bábě pojištovací proved, že ti to zaplatila.. ?
Hledej pod "asistenční služby" hotel při čórce bývá přilepený rovnou k povinnému ručení obvykle max 2 noci po cca 70€.
Upravil Scarabeus dne 29.07.2011 23:16
Scofield napsal:
[quote]Edy napsal:
Mám to taky na celý rok,né jen sezonní,mám tam i za 4tis druhého řidiče plus do třiceti ticíc zavazadla(dvakrát helma a je to 30800kč)
Dáš mi číslo na sousedku... ? sem zvědav co mi poskytne za rady...
To pojištění platím i s povinným ručením necelejch 19tis,s pěti procentní spoluúčastí minimálně však 5tis...
Prostě plná palba motorka,tak plná palba i pojištění!
Mě nikdo nic neplatil,zatím jsem to nevyužil,je to sousedka od rodičů a co řekne že tak bude,tak platí(znám její slovo z mnoha případů)
Není to nějaká husa na pobočce...sázím na jistotu a neboj se,než něco zaplatím,tak si to prověřiju ze všech stran!
V pondělí zavolej do pojišťovny a zeptej se,jak ti pomůžou,když budeš mít nehodu v zahraničí a až ti to řeknou,tak se zeptej co se stane,když ti moto někdo ukradne v cizině na pláži se všema dokladama,penězma atd..
Snad ti ta odpověď bude stačit....
Ta moje známá je hotová kouzelnice,Bob ten starej držgrešle to chce od ní taky pojistit,jelikož to umí o trojku líp než on u svých pojišťováků.....
Další věc je ta,když příjde do pojišťovny takovej štrašák jako ty,tak ho pěkně osolej....
A platí do slova a do písmene co píšeš : když ti někde šluknou motorku,tak to nahlásíš a hned vyráží pro tebe šoumen autem,když jsi daleko nebo je zrovna víkend,tak jdeš do jakéhokoliv hotelu a pojišťovna i s jídlem vše hradí,to mám ověřené teď asi měsíc zpět.. ???????????..
To, že platíš 18 litrů ročně (já jen o málo mín) ještě neznamená, že ty služby fungují tak, jak jsi se doslechnul od svý kámošky a jak je popisuješ, (je to blbost) ...
tak pro zajímavost,když bych přišel teď o moto,tak dostanu o devadesát tis víc než jsem ve skutečnosti zaplatil....
A myslíš, že běžný motorkář , který není z okruhu přátel, nebo mimo Prágl, má šanci na stejné podmínky...??? Nic ve zlým, ale furt si tam hrajete malou domů....
Doplňuju : přesto, že jsem žádal ( a zaplatil ) ty nejlepší pojištovací podminky , ty další výhody od Scofielda se ve smlouvě neobjevily ani náhodou..
Emile, rád si změním podmínky smlouvy, dik za kontakt na slečnu, která ti je domluvila , ( ještě dostane prémie za nového zákazníka ) Cus, Alexandros
??? Nic ve zlým, ale furt si tam hrajete malou domů....[/quote]
Na malou domů, si hrajete vy v Práglu , vo tým žádná a další vyzobávají zbytky.. , a podle toho vypadá i státní rozpčet... Nebudem to ted rozebírat, možná na třpytce..
Upravil bluesbery dne 30.07.2011 00:13
Scarabeus: no asi takhle - pochopitelně že na nějaké specializované gangy vybavené rušičkama a odstíněnými auty je všechno krátký. Ale divil by ses, jak často se kradou motorky úplně primitivně. GPS+GSM nestojí dneska vůbec žádné zásadní peníze a někdy to může stačit. Spot nepoužívá pro komunikaci GSM, nepotřebuje ho. Nepotřebuje v zásadě ani GPS i když tento systém využívat může. Je to založené na satelitní síti Globalstar - na úplně jiných frekvencích. Zatím jsem neslyšel o rušičce veškerých rádiových signálů ale netvrdím, že nic takového neexistuje ale v principu se asi 100% ukradení nezabrání ani kdybys spal s rukou přidělanou k motorce řetězem. Ale když máš dražší motorku, tak investice do trackeru není tak strašná pálka a navíc se to dá přehazovat mezi více motorkama. Ten spot v principu umí daleko víc věcí, především umí komunikovat přes ty satelity, což žádný tracker (o kterém vím) neumí a všechny se spoléhají jen na GSM pro komunikaci. Ale někde GSM signál není a SPOT v takových místech v pohodě hlásí polohu a dá se použít pro dohledání.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...