Moje origo gumovky už jsou trochu před smrtí, tak chci dát pancéřovky. Nemáte někdo tip na nějakou firmu? Jde mi o celej komplet na GS 1100. Je mi jasný, že když si to naměřim a nechám poslat po částech, tak to vyjde levnějc, ale já su z Prahe:-), bez garáže a na chodníku se mi to dělat nechce...
Na 1100GS bez ABS jsem je objednaval u http://www.jokerm.... Homologovana sada tusim od fy Lucas,cca 4000,-. Pamatuju si, ze to vychazelo cenove stejne, jako kdybych to objednal primo od Lucase. Mozna by ti to tam i prehodily.
R1100GS
Já mám odsud: http://www.pptuni...
Poslal jsem tam originály, přišly zpět společně s novýma. Nechal jsem si udělat některé delší, kvůli vyšším řídítkům. Do týdne jsem je měl doma. Cena kolem 2500,- (přední + zadní).
už nevím co to bylo za značku, ale byla to nějaké, která se zabývá právě jen výrobou pancéřových hadiček, řádně je zalisovává atd... byly na anglickém eBayi s cenou nějak právě kolem 2000-2500 Kč, takže to byla celkem hezká alternativa k originálům...
V Písku je firma,ted nevím název ale udělají podle staré brzdové hadice,novou a v barvách jakou si kdo vybere asi 10 barev,cena 800-1500,-ks,také jsem dával na moto a brzdí cca o 30%lépe,jinak mám ještě nějakou origo hadici pancéřovanou z Bmw k 1200 gt,je stejná jako na f 650 gs můžu nechat za 700,-dlouhá cca 90cm.Pokusím se najít název firmy v Písku a napíšu.
"Žij svůj sen"
ano, v lepších servisech ti jsou schopni udělat hadice na míru, ale právě už to třeba nezalisují tak precizně jako u těch origo, či specializovaných producentů. A právě ty "anglické" vycházejí cenově jak ty z "metráže" ale zpracováním na tom jsou o dost lépe.
Podle původních hadic udělají na míru třeba v GoldFrenu...mám od nich hadice na silniční Yamaze...stačilo poslat původní a během pár dní byly zpět nové v předem definovaném provedení...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
paulik78 napsal:
Poslal jsem tam originály, přišly zpět společně s novýma. Nechal jsem si udělat některé delší, kvůli vyšším řídítkům. Do týdne jsem je měl doma. Cena kolem 2500,- (přední + zadní).
Tak od zrovna téhle fy. bych byl moc opatrný něco vzít.Kamarád rgistrovaný na motorkáři.cz pod nickem Hudec si u nich koupil na svou novou rsv páčky a na okruhu v Brně na cílovce zjistil,že páčka v čepu upadla,prostě se sním po cestě rozloučila tak jako on se svou novou rsv.Jak myslíte že se k celé věci tahle fy postavila?Ani náznak nějakého řešení.První jejich otázka zněla na jaké komunikaci se vám to stalo?Týhle doplňky jak píšou jsou určeny pouze k závodním účelům,tedy nikoliv do běžného provozu.
paulik78 napsal:
Tak od zrovna téhle fy. bych byl moc opatrný něco vzít.Kamarád rgistrovaný na motorkáři.cz pod nickem Hudec si u nich koupil na svou novou rsv páčky a na okruhu v Brně na cílovce zjistil,že páčka v čepu upadla,prostě se sním po cestě rozloučila tak jako on se svou novou rsv.Jak myslíte že se k celé věci tahle fy postavila?Ani náznak nějakého řešení.První jejich otázka zněla na jaké komunikaci se vám to stalo?Týhle doplňky jak píšou jsou určeny pouze k závodním účelům,tedy nikoliv do běžného provozu.
Vůbec se toho nebojte, brali jsme od nich hadice několikrát a vždy bez problémů a super jednání. Myslím si, že i to samé potvrdí Tonda, ale nechci mluvit za něj. Stačí mu zavolat.
paulik78 napsal:
Mel jsem reference od dvou lidi. Clen mistniho fora "kubicek" a kolega z prace, ktery take jezdi rsv
Jednani s nimi bylo bez problemu a hadice jsou v poradku, takze nemuzu rict kriveho slova.
Mozna jen dodam, ze ty hadice nejsou homologovane, ale to nejsou skoro od nikoho, kdo to vyrabi z metraze, nebo nabizi system, ktery si sesroubujes doma sam.
Upravil paulik78 dne 13.09.2011 08:52
To adolf. Koukam ze jsi z prahy. tak si sjed do berouna do moto sp nebo tak nejak (zastoupeni givi). vem si s sebou original hadice. Kup si tam metraz a prislusna zakonceni dle originalu. Jsou tam velice ochotni. Doma si to sesroubuj a mas klid. Cena kolem dvojky.
Bral jsem z PPtuningu hadice mnohokrát a nikdy nebyl problém. Banja nejsou šroubovací, ale lisované a ocelové (žádná slitina). Jednání úplně v pohodě - vesměs mi je udělali na počkání, když jsem dopředu zavolal a zastavil se u nich na firmě s originály.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
paulik78 napsal:
Mel jsem reference od dvou lidi. Clen mistniho fora "kubicek" a kolega z prace, ktery take jezdi rsv
Jednani s nimi bylo bez problemu a hadice jsou v poradku, takze nemuzu rict kriveho slova.
Mozna jen dodam, ze ty hadice nejsou homologovane, ale to nejsou skoro od nikoho, kdo to vyrabi z metraze, nebo nabizi system, ktery si sesroubujes doma sam.
Až rozbiješ motorku za 400litrů skrz páčce skrz nekvalitního materiálu nebo zpracování,možná už k tobě nebudou tak vstřícní.Tahle chyba se může stát i jiným fy. které týhle doplňky vyráběj-chybu může udělat každý,ale když už nastane,je třeba se tomu umět postavit a né otočit zády
Upravil motoblb dne 13.09.2011 11:54
paulik78 napsal:
Až rozbiješ motorku za 400litrů skrz páčce skrz nekvalitního materiálu nebo zpracování,možná už k tobě nebudou tak vstřícní.Tahle chyba se může stát i jiným fy. které týhle doplňky vyráběj-chybu může udělat každý,ale když už nastane,je třeba se tomu umět postavit a né otočit zády
V principu ale s tebou souhlasim, ale konkretne u tohohle pripadu neznam vsechny okolnosti, takze to nema smysl dal rozebirat.
Díkes za podněty. Nějak to proberu. Do PP Tuningu jsem volal jako první (na doporučení kamarádů okruhářů), ale řekli mi, že na 1100 nemaj, jen na 1500....
A nemáte někdo náhodou v nějakym manuálu přesné délky těch hadic? Mám to s ABS, měřil jsem to normálnim krejčovskym metrem, ale nerad bych, aby mi někde uletělo 0,5 cm a moh jsem to hodit do koše... Sice jsem se snažil to změřit přesně, ale znám se ... :-)