desmosedici napsal:
Prosím někoho kdo má zkušenosti s oběma o radu kterou vybrat.
Cestování převážně asfalt
660.
550 nekupuj.. MA PRISERNY OVLADANI (=firmware).
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
550 je možná o něco bytelnější, ale na druhou stranu jsem s 660 neměl co do kvality za ty dva roky a 30.000km jedinej problém, ani přes jízdy i v extrémnim dešti, častej off a i když mi i párkrát upadla. A novej firmware už je hodně dobrej a použitelnej třeba pro plánování trasy i přímo v přístroji (u 550 očistec). Takže jednoznačně 660!!!
edit: samozřejmě s TT držákem
Upravil morabo dne 05.11.2011 05:25
Maiali nel Fango!
ja mám 550 už 4 roky, 100 000 km s ním poctivo odjazdených, v absolútne všetkých poveternostných podmienkach - od Nórska až po Maroko a nemal som žiadny problém. na moto je origo držiak od garminu, jazda cesta ale aj off. pád zuma v 100 km/hod z moto, a stále ta sviňa funguje.
až teraz v lete po nainštalovaní nového softu a aj máp mám pocit že je pomalší, nestíha tak rýchlo prekreslovať.... no čo už je to deduško navigátor.
napriek tomu že riadne funguje, pravidelne cez doživotný upgrade aktualizujem, myslím že pokrok sa zastaviť nedá, sem tam mi zamŕza...... NESTIHA.
takže asi v zime bude nová 660.
na záver chcem povedať, že 550 je super, cesty plánujem cez mapsource ale už mi nestíha takže príde k výmene a preto si myslím že do 550 sa ti neoplatí ísť, už ani kvôli cene a skrátka je to starý model. hawk
Upravil Bedo dne 08.11.2011 16:27
Béďo
Tak jsem zacal taky resit navigaci (pres lehky odpor zeny, kterou navigace z mapy bavi). Potrebuju aby navigovala, mluvila mi do helmy, slo pres ni telefonovat a mozna hrat obcas nejake ty mp3. Idealni by bylo, kdybych slysel navigaci i zenu, ale to asi nepujde.
Potrebuju na ni nejaky drzak na riditka, na 1150GS, nejaky dobry, zamykaci a odpruzeny.
Jezdim vetsinou asfalt, ale obcas se ztratim na loukach, treba v Rumunsku a pak by se mi asi hodily i nejake turisticke mapy :-)
Co myslite?
Jake Zumo? Jaky drzak?
roberte koukni na tohle. Já to ani nečetl, jen nakoukl a myslím že tohle by mohla být dobrá volba.
Jen by to chtělo komentář někoho zasvěceného. Třeba tom z TT je na tohle kápo. http://www.motork...20040.html
Upravil Waltr dne 19.11.2011 03:50
Já neřekl že je špatná, jen si myslím že na motorku je lepší Zumo 660, třeba už jen proto že je dělaný na motorku... A jak psal Robert, převážně jezdí silnici...
Co se týká ceny dle stránek Garminu:
Montana 600 - 12490Kč
Zumo 660 - 14990Kč
Waltr napsal:
roberte koukni na tohle. Já to ani nečetl, jen nakoukl a myslím že tohle by mohla být dobrá volba.
Jen by to chtělo komentář někoho zasvěceného. Třeba tom z TT je na tohle kápo. http://www.motork...20040.html
TomasTt myslim psal, ze to neco nema...
pozor.. Oregon napr. NEMA vyhejbani se uzavirkam... jako ze nema ani tu funkci "zavrena silnice"
17 cm
Garmin Montana nemá bluetooth, takže do auta přes vlastní repráček fajn, na turistiku a kolo taky fajn, ale na motorku to ideální není, do helmy to nepromluví.
EDIT: Nechápu, jaktože ti experti z Motorkářů ve své "recenzi" o tomto nepíšou jedinou zmínku a místo toho jsou ochotní napsat "Přestože Montana není primárně motocyklovou navigací, na motorku se hodí skvěle"
Upravil mitak dne 19.11.2011 12:16
Miták
mitak napsal: Garmin Montana nemá bluetooth, takže do auta přes vlastní repráček fajn, na turistiku a kolo taky fajn, ale na motorku to ideální není, do helmy to nepromluví.
EDIT: Nechápu, jaktože ti experti z Motorkářů ve své "recenzi" o tomto nepíšou jedinou zmínku a místo toho jsou ochotní napsat "Přestože Montana není primárně motocyklovou navigací, na motorku se hodí skvěle"
jestli to na kolo neni moc velky...
mam ale pocit, ze tam bude jeste nejaka zrada.
treba uz jenom drobnost.. v cene je pouzdro, jako u Zuma 660? Jenom tohle, je litr...
Upravil hicks dne 19.11.2011 14:22
17 cm
Hmm, Montana vypadá zajímavě, ale bez bluetooth je mi na nic. Takže to vypadá na zumo 660 s tím držákem od TT. Jaký držák používáte, je jich víc druhů?
mitak napsal: Garmin Montana nemá bluetooth, takže do auta přes vlastní repráček fajn, na turistiku a kolo taky fajn, ale na motorku to ideální není, do helmy to nepromluví.
jestli to na kolo neni moc velky...
mam ale pocit, ze tam bude jeste nejaka zrada.
treba uz jenom drobnost.. v cene je pouzdro, jako u Zuma 660? Jenom tohle, je litr...