Do teď jsem to řešil tak, že tam kde se mi líbilo sem sebou plácnul buď ve spacáku nebo sem si postavil stan, udělal kruh z kamenů a malej oheň na buřty a tak.. no a jak tak čtu po různých fórech tak to prej neni zase tak jednoduchý a v podstatě bez povolení vlastníka nebo státu, obce atd. to "legálně" nelze.. toho soukromníka chápu, ale v případě státu nerozumim tomu proč bych si nemohl za svý daně ustlat jinde než v hotelu, penzionu atd..
když už jsme u toho - jsou v čechách nějaký místa kde se dá tábořit ofiko aniž by to byl kemp nebo tak.. prostě příroda
Nejsem učený, ale hlupáka ze mě nedělali
Myslím, že přespat pod širákem můžeš prakticky kdekoliv, pokud to není národní park, ale nesmíš si postavit stan a rozdělat otevřený oheň - to jenom na místě pro to určených (kempy, tábořiště).
Není to tak dávno, co proběhl soud, který uznal, že přespat můžeš i v CHKO - samozřejmě pokud nemáš stan a oheň a neděláš čurbes.
Zákonů lépe znalí mě jistě opraví, případně doplní
Víš proč?Protože lidi jsou prasata a než odněkud vypadnou,tak to tam musej řádně "zkultůrnit" dle svých představ a pod odchodu,tam 100 let ani tráva neroste!Ještě v dnešní době je většina "lidí" přesvědčená,že když mají pytel odpadků,tak se to prostě zakope do země a je to OK! Tak proto!Taky nechápu,když sebou někde z nouze pleskneš,proč si tam hned musíš dělat ohýnek na buřty?Když někde v přírodě přechrápu,tak vypadnu,tak aby to vypadalo a nejen vypadalo,ale i bylo stejný,jak před tím...nebo ne?
Jinak,jsou místa,kde to povolený je a někdy i v chráněných oblastech.Místa jsou vyznačený a kolikrát je tam něco jako malej altánek apod.Viděl jsem to třeba na Šumavě...a pro nepřizpůsobivý,co si nedokážou bordel odnést s sebou,jsou tam i odpadkový koše-naštěstí
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Mr GS napsal:
Víš proč?Protože lidi jsou prasata a než odněkud vypadnou,tak to tam musej řádně "zkultůrnit" dle svých představ a pod odchodu,tam 100 let ani tráva neroste!Ještě v dnešní době je většina "lidí" přesvědčená,že když mají pytel odpadků,tak se to prostě zakope do země a je to OK! Tak proto!Taky nechápu,když sebou někde z nouze pleskneš,proč si tam hned musíš dělat ohýnek na buřty?Když někde v přírodě přechrápu,tak vypadnu,tak aby to vypadalo a nejen vypadalo,ale i bylo stejný,jak před tím...nebo ne?
Jinak,jsou místa,kde to povolený je a někdy i v chráněných oblastech.Místa jsou vyznačený a kolikrát je tam něco jako malej altánek apod.Viděl jsem to třeba na Šumavě...a pro nepřizpůsobivý,co si nedokážou bordel odnést s sebou,jsou tam i odpadkový koše-naštěstí
Pravdu máš...na Šumavě je takových míst vícero...přístřešek a vysypaný plácek drcenou kůrou či co to je....
Chodím hodně často na čundry,ale stan nenosím nikdy...vždy mi stačila plachta (při špatném počasí)....a oheň taky nedělám (mám vařič),pokud tedy nespím někde třeba u chatky či přístřešku kde je ohniště...
Zatím žádný problém se spaním i v CHKO nebyl...a spal jsem tam hodněkrát....
Hlavní je si po sobě pořádně uklidit...!!!
Upravil zetor dne 13.01.2012 16:37
Tak já nevím..když jdem náhodou na čundr tak stan nikdo netahá pač už tak máme dost těžké batůžky a navíc já pernamentně ubírám věci holčině pač si to vždy nabalí extra těžký..nevím jak to dělá...spíme vždy kde se nám to líbí a to výhradně pod širákem či větvema....oheň jsme nikdy nerozdělávali pač buď jsme zapoměli všici zápalky nebo jsme byli tak promočení a navíc co s ohněm..on jak psal pan Zetor vařič stačí...jen ta strava nic moc...vepřovka s rýži a baštit to 4 dny v kuse hnus..se nedivím že jsem pořád tak hubenej
To Mr GS: Po přečtení Tvého příspěvku musím říct, že s Tebou naprosto souhlasím, a to doslova.
Následný bordel a potencionální požár jsou přesně ty věci, kvůli kterým je zákaz stanování a rozdělávání ohně v lese, na soukromých pozemcích apod.
quote]Woodman napsal:
To Mr GS: Po přečtení Tvého příspěvku musím říct, že s Tebou naprosto souhlasím, a to doslova.
Následný bordel a potencionální požár jsou přesně ty věci, kvůli kterým je zákaz stanování a rozdělávání ohně v lese, na soukromých pozemcích apod.[/quote]
V podstatě se také připojuju,jen nesouhlasím s tím ohněm-pravidelně si oheň udělám(samozřejmě nemluvím o CHKO apod...)-už jen proto že večer se u něj dobře sedí a je to jiná atmosfera- a hlavně kvuli té atmosfeře to podnikám.
Ráno vždy po sobě vše uklidim včetně dřeva které mi zbylo zpět alepson na kraj lesa a lopatkou zahrábnu žhavej popel pod zem ještě než jdu spát.
A když se chovám slušně očekávám to samý a byl bych hodně rozladěnej kdyby mě za tohle přišel nějakej aktivista ****....asi bych pak kopal ještě jednu díru.
TomR1 napsal:
quote]Woodman napsal:
Následný bordel a potencionální požár jsou přesně ty věci, kvůli kterým je zákaz stanování a rozdělávání ohně v lese, na soukromých pozemcích apod.
V podstatě se také připojuju,jen nesouhlasím s tím ohněm-pravidelně si oheň udělám(samozřejmě nemluvím o CHKO apod...)-už jen proto že večer se u něj dobře sedí a je to jiná atmosfera- a hlavně kvuli té atmosfeře to podnikám.
Ráno vždy po sobě vše uklidim včetně dřeva které mi zbylo zpět alepson na kraj lesa a lopatkou zahrábnu žhavej popel pod zem ještě než jdu spát.
A když se chovám slušně očekávám to samý a byl bych hodně rozladěnej kdyby mě za tohle přišel nějakej aktivista ****....asi bych pak kopal ještě jednu díru.
Tom[/quote]
Chápu Tě s tím ohněm, ale v dnešní přetechnizované době má 95% lidí o bezpečném ohýnku a jeho likvidaci jenom mlhavou představu, natož aby to dokázali zrealizovat. Ale jen tak mezi náma, u nás "na samotě u lesa" si dělám oheň, kdy mě napadne a v létě si na něm i občas připravujeme oběd...
vždycky po sobě všechno odvezu a místo uvedu do takovýho stavu abych se nemusel za sebe stydět, tzn. do původního a když je třeba tak odvezu i igelitky, plechovky a bordel co v okolí zbyl po někom jiným a vyhodim u první benzínky do popelnice.
v lese bych oheň taky nerozdělával. jinak nejen na zmiňovaných nouzových nocovištích nesmíš vařit ani na vařiči, protože to už je braný jako táboření, myslim, že tak to je popsaný i na outdoorforu, pokud sem si to dobře vyložil. Jinak oheň ne jen na jídlo, ale i na zahřátí.. ale bohužel jak píšete, dneska je podvědomí o tom jak udržet oheň pod kontrolou a bez rizika požáru tak malý, že se ani nedivim, že to je zakázaný.
jinak trochu OT. dneska sem byl v lese na procházce a kolem svištěli broky jak o život.. to ty ****ové nejsou nijak poviný to hlásit nebo dát aspoň ceduli na cestu, že se tam loví??
Nejsem učený, ale hlupáka ze mě nedělali
mirekcinan napsal:
....
jinak trochu OT. dneska sem byl v lese na procházce a kolem svištěli broky jak o život.. to ty ****ové nejsou nijak poviný to hlásit nebo dát aspoň ceduli na cestu, že se tam loví??
Bohužel není povinnost ohlašovat myslivecké akce, ale i při takové akci se musí dodržovat pravidla bezpečnosti.... Mám otázku: Když to bylo, jak píšeš, že: ...v lese na procházce a kolem svištěly broky..., tak jsi je musel vidět, ne?
HonzaGS-SV napsal:
Ja jak vidím kolem lesa víc aut, tak se snažím co nejrychleji projet... stačí, že se střílejí navzájem
a navic temer beztrestne...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2