nemate nekdo zkušenosti s povolenim ojnice bez pomoci přípravku č.11 56 40 viz obrazek.nebo nevite kde se da sehnat nebo pujcit (to asi těžko).tece mi olej okolo tesneni a nemohu povolit ojnici po č.3.dik za info.
johnnyBMW přiložený následující obrázek:
demontaž předniho olej vika. a pripravek na povoleni ojnice
Přidané 27.04.2008 21:19
johnnyBMW napsal:
nemate nekdo zkušenosti s povolenim ojnice bez pomoci přípravku č.11 56 40 viz obrazek.nebo nevite kde se da sehnat nebo pujcit (to asi těžko).tece mi olej okolo tesneni a nemohu povolit ojnici po č.3.dik za info.
Nemůžeš povolit ten šroub,nebo se ti točí klika a nemáš jí jak podržet? Teče ti olej kolem kliky přes gufero pod řemenicí,nebo pod prsama motoru těsněním?
Přidané 27.04.2008 21:40
nemužu povolit šroub co drží řemenici .celi se to točí i s řemenici na obrazku je nejaký přípravek co se davá tam jak je startér .olej mi teče pod prsama motoru
Přidané 27.04.2008 21:45
johnnyBMW napsal:
nemužu povolit šroub co drží řemenici .celi se to točí i s řemenici na obrazku je nejaký přípravek co se davá tam jak je startér .olej mi teče pod prsama motoru
Jasně musíš zblokovat setrvačník aby se to netočilo a pak to půjde povolit. Tak se to dělá. Ale ten přípravek asi jen tak neseženeš. Bude must nastoupit zlatá česká ruka a poradit si "po česku".
Přidané 27.04.2008 22:03
johnnyBMW: a nezkoušel jsi "metodu smotanýho hadru". Nedělám si prdel - zatím jsem tak povolil bez újmy vždycky všechno (spojkový koše u japonců, setrváky, ozubený kola....). Kus hadru smotáš, aby byl houževnatej, a ten nacpeš do ozubení místo přípravku. Tuhle pomůcku popisuje i B.L.Nepomuck v knížce "Technická rukověť motocyklisty". Ať se daří