Ahoj chtěl bych se zeptat mám GS 650 a když jsem jen tak ze zvědavosti rozdělal vzduchový filtr zjistil jsem že mezi filtrem a sáním je olej. Olej jsem vyčistil( díval jsme se že z toho airboxu vede hadička která je zašpuntovaná a kterou se dá olej vypustit) ale teď jsem najel asi tisíc km a olej je tam zas. Dá se to nějak řešit anebo je to normální?
Ja mam to samí. Myslim že je to normální vzhledem k tomu že tam je ta vypouštěcí hadička. Jinak by tam nemusela bejt
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
www.offroad.h2omaniaks.com
Všiml jsem si toho u všech motorek co jsem kdy měl. Tedy ne žádnou louži ale mastný to bylo vždycky
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
Nevím jak u 650, ale u 1100gs je v sání odvětrání motoru,takže když máš moc oleje v motoru, může ti do sání lítat olej, totéž když motorku položíš nebo jí moc točíš = výskyt oleje je tam normální. Dále je tam u 1100 jakási odkalovací nádobka s vypoštěcím špuntem,kterej je stavěnej i na to, že když motorka nasaje vodu, tak to nehrcne hned do motoru a můžeš vodu tudyma vypustit a pak vyhodit svíce začít startovací extempóre s vylovením, odbahněním a vysušením.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Hrabe bude mit asi pravdu. Odvetrani sem sice nevidel, ale bejvá zvykem. Navic ja furt valim, takže tam ten olej muže natect i takhle
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
www.offroad.h2omaniaks.com
Ahoj.
Naposledy jsem si nechal mastňácky vyměnit olej v servisu v rámci jedné větší servisky. Tentokrát jsem si ho měnil sám. Oproti udávaným 2,3 l jsem z dakara dostal cca 3,0 l. pak jsem vyměnil vzduchový filtr a zjistil jsem, že další olej je v airboxu.
Může to spolu souviset? Co reálně hrozí při ujetých 5000 Km s přelitým olejem. Dík za radu
rampik napsal:
Ahoj.
Naposledy jsem si nechal mastňácky vyměnit olej v servisu v rámci jedné větší servisky. Tentokrát jsem si ho měnil sám. Oproti udávaným 2,3 l jsem z dakara dostal cca 3,0 l. pak jsem vyměnil vzduchový filtr a zjistil jsem, že další olej je v airboxu.
Může to spolu souviset? Co reálně hrozí při ujetých 5000 Km s přelitým olejem. Dík za radu
Troška oleje v airboxu je normální... Jinak nevim co se může stát, pokud nic neprasklo a motorka jede normálně, nekouří atd. tak to snad bude dobrý.
jardajerman@seznam.cz