Ahojte,
tento rok budem garážovať GS, alebo Adventure. Rozhodnutý som už, že bude 1150. Je čas a mám už roky na to, aby som si našiel motopartnerku na celý život. Teda, pokiaľ bude fachať.
Kopec vecí o moto mám už zistené, ale nenašiel som odpoveď na jednu moju otázku. Možno hľadám zle, tak Vás prosím o info ohľadne paliva do GS.
Aké minimálne a maximálne oktánové číslo zvládne GS. Treba niečo na moto nastavovať? Či si to RJ zistí sama a tak.
Zároveň Vás prosím ešte o radu ABS. Či áno, alebo nie. Na moto by som raz do roka vybehol niekde mimo civilizácie na viac ako 30dní. Bez ABS sa dá na moto prežiť a výhodu vidím len v tom, keď je mokrá cesta.
Ďakujem a majte so mnou strpenie, začínam s BMW
EDIT: doplnil som ešte to, čo som mohol napísať aj sem. Písal som už nižšie ako príspevok
"Hlavne ma zaujima to palivo a nizsie oktanove cislo. Koncom minuleho roka som cital na nejakom zahranicnom fore, ze je nejaka RJ, ktora sa da na moto a tam sa potom da prepnut predstih zapalu. Zial, neviem kde to uz bolo. Musim hladat dalej. "
Upravil copo dne 02.04.2012 19:40
benzín do 1150GS. Aké minimálne oktánové číslo a max??
Přidané 02.04.2012 19:15
Jen k tvé anketě.
ABS ano.
Dá se vypnout.
Rozhodně to není jen o mokru.ABS už mi pomohlo mnohokrát.Na mokru,na suchu.
V situacích,kdy jedeš celej den, nebo několik dní,únava udělá svoje.Reakční doba se prodložuje.V zemích na východ od nás zažiješ kolikrát dopravní situace, nad kterejma zůstává rozum stát.
Zkrátka je to další bezpečnostní prvek k helmě,rukavicím etc...
Přidané 02.04.2012 19:22
ahoj no myslim ze s palivom az taky problem mat nebudes mozno bude viac klepat ale pojde stale a sem tam streli, a pytas sa ci ABS tak mne to bolo tiez jedno predtym ako som nemal ABS na jogurtoch,ale teraz by som uz bez neho nechcel,clovek si zvykne akurat torska problem bude ak budes castejsie jazdit off,treba potom dorobit jednoduchy spinac,to je cele takze ber s ABSkom..ak bude moznost
citim sa fajn..
Přidané 02.04.2012 19:26
Co se tyce ABS, souhlas s JT. Jde vypnout a zachranit Te muze v momente, kdy Te to predem ani nenapadne. A to i vzhledem ke konstrukci predniho zavesu, ktery dava jinou zpetnou vazbu nez klasicka vidlice.
Co se tyce bezninu, vysokeho OC se neboj, tam limit neni. Problem je s nizkym, kdy vzhledem k chude smesi a vzduchovemu chlazeni muze dochazet k samozapalum - chrasteni, rachoceni, hrozi propaleni pistu nebo ventilu. Pokud musis tankovat horsi benzin, je dulezite prizpusobit tomu jizdu a min tahat za plyn v nizkych otackach. Bacha na olovnaty/bezolovnaty, GS ma v serii katalyzator, ktery pred pouzitim bezolovnateho benzinu musis vymenit za Y-svod bez katu, jinak ho znicis.
K obema tematum najdes mnoho vlakem s diskusemi.
Přidané 02.04.2012 19:38
Dik za info, o ABS je toho dost, to si pozriem inde. Urcite nie je na zahodenie.
Hlavne ma zaujima to palivo a nizsie oktanove cislo. Koncom minuleho roka som cital na nejakom zahranicnom fore, ze je nejaka RJ, ktora sa da na moto a tam sa potom da prepnut predstih zapalu. Zial, neviem kde to uz bolo. Musim hladat dalej.
No a k tomu Y-svodu, tak to by som riesil urcite, kedze by som chcel ist viac von a na dlhsie.
Rozmyslam tak, ze si zozeniem radsej 1150, nie 1200 a usetrene za 1200 radsej zainvestujem do 1150 a aj nejake diele si odlozim preventivne na regal do garaze. V prvom rade by som chcel si zohnat vecsiu nadrz. No, ak bude k mani aj Adventure, tak nou nepohrdnem.
Přidané 02.04.2012 19:44
copo napsal:
Dik za info, o ABS je toho dost, to si pozriem inde. Urcite nie je na zahodenie.
Hlavne ma zaujima to palivo a nizsie oktanove cislo. Koncom minuleho roka som cital na nejakom zahranicnom fore, ze je nejaka RJ, ktora sa da na moto a tam sa potom da prepnut predstih zapalu. Zial, neviem kde to uz bolo. Musim hladat dalej.
No a k tomu Y-svodu, tak to by som riesil urcite, kedze by som chcel ist viac von a na dlhsie.
Rozmyslam tak, ze si zozeniem radsej 1150, nie 1200 a usetrene za 1200 radsej zainvestujem do 1150 a aj nejake diele si odlozim preventivne na regal do garaze. V prvom rade by som chcel si zohnat vecsiu nadrz. No, ak bude k mani aj Adventure, tak nou nepohrdnem.
Přidané 02.04.2012 20:02
tantito napsal:
copo napsal:
a co sa chystas okolo sveta .:?
treba byt pripraveny na vsetko, ked ma zena naserie, tak zmiznem na pol roka
Rad by som vypadol raz do roka na poriadnu moto dovolenku, tak 30-40dni. Aj tak polroka makam a potom sa polroka flakam
Nemam dobru skusenost s nekvalitnym benzinom na aute. Bol som na NIVE v kazachstane a tam som aj nechal katalizator a doniesol som cestou nazad z ruska nove zapalovanie na mensie oktanove cisla. Ak motor striela, tak prehodim kable na druhe a idem dalej. Chcel som tento rok noveho Niviaka, ale bude radsej GS. Na off aute som si zajazdil uz dost a je cas na poriadnu motorku.
GS by bola uz na hodne dlhnu dobu, do uplneho zodrania
copo@centrum.sk
Přidané 02.04.2012 20:07
copo napsal:
tantito napsal:
copo napsal:
a co sa chystas okolo sveta .:?
treba byt pripraveny na vsetko, ked ma zena naserie, tak zmiznem na pol roka
Rad by som vypadol raz do roka na poriadnu moto dovolenku, tak 30-40dni. Aj tak polroka makam a potom sa polroka flakam
Nemam dobru skusenost s nekvalitnym benzinom na aute. Bol som na NIVE v kazachstane a tam som aj nechal katalizator a doniesol som cestou nazad z ruska nove zapalovanie na mensie oktanove cisla. Ak motor striela, tak prehodim kable na druhe a idem dalej. Chcel som tento rok noveho Niviaka, ale bude radsej GS. Na off aute som si zajazdil uz dost a je cas na poriadnu motorku.
GS by bola uz na hodne dlhnu dobu, do uplneho zodrania
tomu ver ze to bude na dlhu dobu,a mas uz nieco vybrate ci ides doviezt...ja som chcel tiez povodne 1150,no nakoniec nevidalo a mam 1100 a som spokojny jak dieta ked ma nove JOJO...:-)
citim sa fajn..
Přidané 02.04.2012 20:29
[/quote]
tomu ver ze to bude na dlhu dobu,a mas uz nieco vybrate ci ides doviezt...ja som chcel tiez povodne 1150,no nakoniec nevidalo a mam 1100 a som spokojny jak dieta ked ma nove JOJO...:-)[/quote]
uz aj cosi mam vybrane, ale teraz sa doraba dom a rad by som cez leto uz jazdil na GS. Uz by aj bola, ale neplanovane som zacal na jesen prerabat druhy dom. Mam poschodovy a nechce sa mi chodit po schodoch, tak som si zohnal nizkopodlazny. Na povodny uz mam kupcov, tak sa musim rychlo prestahovat a potom hned GS. Nemam cas teraz na jazdenie, tak nechem hned kupovat, aby nestala v garazi zbytocne.
Penazi by bolo aj na 1200 jazdenu, ale tam je uz viac elektriky a po prelezeni for mi vychadza najlepsie 1150. Radsej odlozim peniaze na diele a motorku uz potom zoderiem.
Len ma zaujima ten benzin, lebo neviem, kde som to cital s tou RJ na prestavenie motora na nizsie oktanove cislo. Bolo tam pisane aj o novej spojke, ktora funguje aj ked je zabrblana od oleja ak presakuje gufero. Taka novodoba sucha spojka, ktora funguje aj mokra.
Na aute som to vyriesil jednoducho, vymena celeho zapalovania. Mam hned dve zapalovania vedla seba, len kable staci prehodit. No, ale to uz asi nebudem robit, lebo Niviak je uz dochodca.
predajcovia co davaju zaruku na jazdenky a ak je problem, riesia promptne. Nerobia problem zo zarukou. V kazdej moto maju rezervu na zaruku a zo 100 moto sa najde mozno na dvoch problem.
Přidané 02.04.2012 20:57
fuha tak ty mas toho doma dost aj ta Niva ma uz nieco za sebnou..tolko aj Gesko vydrzi..inak tu poslednu co mas link z autobazaru,tam sme boli s kamosom a tiez tam kupil a spokojny jak osobnost,rozmyslal aj nad touto no nakoniec zobral tu druhu,vyzera to byt solidny chalan no inak neviem,vsak cital si neake cestopisi na gskach do krajin neviem kde vsade,isto tam pisu ak nieco upravovali aby to hltalo benzin aj slivovicu..)
kukni si toto ak si to nevidel :
Přidané 02.04.2012 21:20
tantito napsal:
fuha tak ty mas toho doma dost aj ta Niva ma uz nieco za sebnou..tolko aj Gesko vydrzi..inak tu poslednu co mas link z autobazaru,tam sme boli s kamosom a tiez tam kupil a spokojny jak osobnost,rozmyslal aj nad touto no nakoniec zobral tu druhu,vyzera to byt solidny chalan no inak neviem,vsak cital si neake cestopisi na gskach do krajin neviem kde vsade,isto tam pisu ak nieco upravovali aby to hltalo benzin aj slivovicu..)
kukni si toto ak si to nevidel :
mal tam jednu striebornu, ale tu som nestihol pozriet a ani si neviem spomenut, ze ci bola 1150, alebo 1200. Predajca je solidak, oplati sa zobrat moto od neho.
Nebudem kupovat new Nivu, aj tak chodim uz len na chalupu na nej. Niviak chodi, tak bude doma a aj tak by som ho predal moc pod cenu s tym najazdom. Sice ma vela km, ale je v TOP stave.
Bude GS a hotovo.
GS motor musi vydrzat moc km a servis sa naucim z manualov
Minule leto som doviezol do domu trabika a manzelka ma skoro z domu vyhodila Chcela daco male, len nepovedala co
Co som si ako decko nemohol dopriad, doprajem si teraz. Splnam si svoje decke sny a su to dobre investicie, ktore sa mozno v buducnosti zurocia dobre
copo@centrum.sk
Přidané 02.04.2012 21:25
Kubicek napsal:
Myslím, že ohledně paliva ti odpoví tohle. Nemám osobně vyzkoušené.
super, mam stopu na hladanie. Dakujem
Poznam jedneho cloveka, co robil v nemecku v BMW a ma skolenie na 1150 ohladne servisu. 20.4. by som mal byt s nim na jednom stretnuti, tak sa ho popytam. Nema vyznam to riesit po telefone, ked sa mame stretnut. Sice uz 7 rokov nepracuje v bmw, ale daco v hlave mu urcite ostalo. Nakazal som mu, nech pohlada vsetko co ma ohladne servisu. Manuale. Mam od neho krasne plagaty v dielni na stene co si doniesol zo skoleni
copo@centrum.sk
Přidané 02.04.2012 21:43
tantito napsal:
a nahodou plagat 1100ky by si nenasiel..?na predaj ...tak si zene spravil radost s niecim malym...)
pozriem v plastovej rolke co mi dal, bolo tam toho dost. Tusim som ale vsetky motorky vyvesal a auta tam nechal. Je to uz nejaka doba. Mam to v dielni u babky. Budem si stahovat dielnu k sebe, tak to tam pohladam. Popytam sa ho, mozno este daco ma.
copo@centrum.sk
Přidané 03.04.2012 06:48
Zkus si přečíst pár cestopisů od Igora Brezovara na své 11ce má najeto přes 250tis.km a projel s ní celý svět na jakýkoliv benzín co našel. Motorka stále jela a jezdí neřešil žádné ŘJ apod...takže bych se toho nebál
Přidané 03.04.2012 12:10
Benzín neřeš, chtěl jsem dát příklad Igora B., ale už ho tu někdo zmínil. ABS ANO! Mokro, sucho, štěrk, únava, před Tebou to někdo zadupne... 8 let jsem ho považoval za zbytečný a už bych bez něj bt nechtěl, ušetřil mi dost peněz a asi i zdraví... Jinak přeji dobrou volbu!
Přidané 03.04.2012 19:33
copo napsal:
tantito napsal:
a nahodou plagat 1100ky by si nenasiel..?na predaj ...tak si zene spravil radost s niecim malym...)
pozriem v plastovej rolke co mi dal, bolo tam toho dost. Tusim som ale vsetky motorky vyvesal a auta tam nechal. Je to uz nejaka doba. Mam to v dielni u babky. Budem si stahovat dielnu k sebe, tak to tam pohladam. Popytam sa ho, mozno este daco ma.
tak to by si mi spravil inu radost kedy si mal plagat 1100,nemozem nikde zohnat co idem,cely net prehadzat...mysli na mna seriozne odkupim...
citim sa fajn..
Přidané 03.04.2012 19:49
tantito napsal:
copo napsal:
tantito napsal:
tak to by si mi spravil inu radost kedy si mal plagat 1100,nemozem nikde zohnat co idem,cely net prehadzat...mysli na mna seriozne odkupim...
tak som na to mrkol a nasiel som este dva. Take iste mam vylepene. Poslem Ti, ale neviem ako, nech sa to nepototo. Teraz rozmyslam, ze ci tam bola urcite 1100. Tusim hej, ale cosi ma metie, lebo som si vsimol, ze svetlo nie je hranate, ale zdvojene. Pozriem este raz. Teraz mam roboty na dome este kopec, nejazdim, ale koncom aprila, zaciatkom maja by som sa previezol a doniesol Ti ho. Aspon by som mal dovod sa previest, ked sa mi teraz neda. Ta Lucka, to je za Strecnom?
copo@centrum.sk