cau,
tourance exp jsem mel na varaderu a vydrzeli cca stejne (cca 20 tis).
Meli by byt lepsi na silnici, nez klasicke tourance, me to prislo skoro stejny.
mel jsem kasickou tourance na adventure,a mela najeto 23000 v poho prosla technickou a ve smlouve o prodeji moto mam 20%predek 30%zadek.koupil jsem je zas na varadero.EXP jsem nikdy nemel prilnavost nemuzu posoudit.
BMW GS 1200 adventure a Babeta.
Zajímavé.Mám klasickou Tourance,zadní najeto něco málo přes deset a začíná být dost K.O.Počítám tak ještě 1000km a musím přezout.Faktem je,že tahám za to dost...
Adventure Sport&Superbike&Pure Enduro.Make Life a Ride.
Nori napsal:
Zajímavé.Mám klasickou Tourance,zadní najeto něco málo přes deset a začíná být dost K.O.Počítám tak ještě 1000km a musím přezout.Faktem je,že tahám za to dost...
Nic si z toho nedelej, zadny Tourance, ani Anakee jsem nemel dyl nez 13...
Taky tem informacim o 20ti a vic tisicovych najezdech moc nerozumim, to musi tu motorku asi prenaset
Maiali nel Fango!
Na bývalém Varaderu jsem měl klasický Tourance. Nazouvali se ve 34000 km a když jsem jí prodával tak zadek měl 3 poctivý mm určitě možná i 4mm a předek by v pohodě vydržel ještě jednu zadní. Při prodeji mělo Varadero najeto 51000 km. Cesty hlavně ve dvou lidech. Mezi tím Itálie, Chorvatsko, Rakousko v hodně naloženém stavu.
Teď na GS mám nové EXP , tak jsem zvědavej co vydrží, ale co jsem slyšel tak výrazně méně.
Chlapi poraďte jak dáte takový nájezd na pneumatikách? Mě EXP vzadu dá max.8-9tis a to do nuly(už druhá guma) předek vydržel 12tis. Zkusím dozadu Tourance bez EXP, snad dá více? Jinak mohu doporučit bestpneu.cz - dá se na ceně dohodnout.
Milis GS-TT
milis napsal:
Chlapi poraďte jak dáte takový nájezd na pneumatikách? Mě EXP vzadu dá max.8-9tis a to do nuly(už druhá guma) předek vydržel 12tis. Zkusím dozadu Tourance bez EXP, snad dá více? Jinak mohu doporučit bestpneu.cz - dá se na ceně dohodnout.
Čau, já nevím jak ty kilometry, ale jak se říká odně je to o zápěstí a o brzdách. Ale řekl bych že jsem se zase nijak neloudal, Většinou jezdím takovou tu cestovní rychlost 100-120-140 km/h.
Mam sjezdenych nekolik klasickych Tourancek a jednu sadu EXP.
Nepoznal jsem zadnej rozdil, v chovani ani v najezdu, proste mi to prijde stejny.
Moc ale prehled o najezdech nemam, vetsinou gumu z nejakyho duvodu nedojedu (predcasny prezuti kvuli dovoleny, pichnuti apod).
Ale jsem si jistej, ze zadni na 100% minimalne 13tkm, predek minimalne 20.
Měla jsem na klasické tourance najeto přes 15 tisíc, vzorek ještě tak 3-4mm a v tu chvíli začala přední ustřelovat v zatáčkách na suché silnici. Někde tu psal Hixksxsk, že ta guma má tu poslední vrstvu tvrdší, proto "vydrží" větší nájezd, avšak na úkor přilnavosti. To potvrzuji na vlastní zkušenost. Vystrašilo mne to natolik, že jsem ihned pořídila EXP (mají mít vyšší přilnavost) a po 5 tisících zatím spokojenost, podržely všude i za mokra. Stejně dobře mě však podržely i mitasy E10, po obroušení špuntů do kulata se chovaly jako tourancky
svatka napsal:
Měla jsem na klasické tourance najeto přes 15 tisíc, vzorek ještě tak 3-4mm a v tu chvíli začala přední ustřelovat v zatáčkách na suché silnici. Někde tu psal Hixksxsk, že ta guma má tu poslední vrstvu tvrdší, proto "vydrží" větší nájezd, avšak na úkor přilnavosti. To potvrzuji na vlastní zkušenost. Vystrašilo mne to natolik, že jsem ihned pořídila EXP (mají mít vyšší přilnavost) a po 5 tisících zatím spokojenost, podržely všude i za mokra. Stejně dobře mě však podržely i mitasy E10, po obroušení špuntů do kulata se chovaly jako tourancky
ja jsem celkem zastance klasickejch Tourancek.
na EXP se mi nelibi vzorek na prednim kole... specialne u nas na 21ce je to oproti klasicke Tourancce velkej rozdil... ta ma alespon couhajici pseudospunty do stran, takze treba najezd na chodnik trochu krive zadny problem.
---
jinak pozor.. to ma imho KAZDA guma.. cim vic ji sjedes, tim je (konstrukcne) tvrdsi... proste cim bliz ke kordu, tim tvrdsi smes. Tak bacha...
Upravil hicks dne 04.04.2012 09:20
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Hanes napsal:
Na bývalém Varaderu jsem měl klasický Tourance. Nazouvali se ve 34000 km a když jsem jí prodával tak zadek měl 3 poctivý mm určitě možná i 4mm a předek by v pohodě vydržel ještě jednu zadní. Při prodeji mělo Varadero najeto 51000 km. Cesty hlavně ve dvou lidech. Mezi tím Itálie, Chorvatsko, Rakousko v hodně naloženém stavu.
tak Varadero moc nejede, ze jo.. takze akcelerace nepripada v uvahu ... no a zbytek dokladuje, ze jsi ani moc nebrzdil
17 cm
Ted sem.hledel.do.casopisu.motocykl 9/2011 a ty tourancky v testu maji 3. Misto ale km najezd nic moc. Jinak nazujte cesky mitasy za par kacek a nereste.
schrek napsal:
Ted sem.hledel.do.casopisu.motocykl 9/2011 a ty tourancky v testu maji 3. Misto ale km najezd nic moc. Jinak nazujte cesky mitasy za par kacek a nereste.
no ehm ehm mluvis o EXP, pocitam.
a kdyz uz jsme u toho, jakouze ma Mitas srovnatelnou alternativu k Touranckam?
Upravil hicks dne 04.04.2012 17:37
17 cm
Hanes napsal:
tak Varadero moc nejede, ze jo.. takze akcelerace nepripada v uvahu ... no a zbytek dokladuje, ze jsi ani moc nebrzdil
schrek napsal:
Testy vyjdou vždycky dobře pro toho,kdo se "dobře zapíše" u redakce...
Mitasky jsem měl na dvou motorkách a pokaždý klouzaly,protože jsou tvrdý. Ale zase proto vydržej. jak se říká vydržej,ale nedržej.
Vlastně teď jí mám vzadu na XRku,ale tam je to dobře,že je tvrdá a neubejvá.
Jinak na Touranckách najíždím tak 13 až 15 tis. km. Prostě jednu sezonu běžnýho ježdění.
Upravil BIGR dne 04.04.2012 20:09
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Hanes napsal:
Takovýhle keci nebudu komentovat. *pissed*
co bys dodaval, vzdyt je to pravda. Masakralni najezdy na pneumatikach jsou jasnej dukaz, ze nejen nepridavas plyn, ale ani nebrzdis.
Upravil hicks dne 04.04.2012 20:14
17 cm