michal krtek napsal:
Mám najeto něco přes 45000km tak co mě ta sranda muže stát,když mi budou zabrušovat podložky napište budu rád.
Tak přemýšlím jestli se mám do toho vůbec pouštět,když jsem ti dal 2 varianty a ty sis vybral,abych se pak nedočet,že to někde dělaj o 5 kč levněji
Upravil motoblb dne 30.04.2012 21:23
motoblb napsal:
[quote]michal krtek napsal:
Mám najeto něco přes 45000km tak co mě ta sranda muže stát,když mi budou zabrušovat podložky napište budu rád.
Teď jsem to dělal po 40tis. a je to poměrně dost práce. Všechno kolem motoru odstrojit aby ses vůbec dostal k víku hlavy válce. Po proměření vůlí jsem zjistil , že sací ventily jsou ještě v tolerancí , ale u výfukových byla vůle pouze 0,1mm což již mohlo během sezony hrozit podpálení ventilů. Po dosti problematickém shození konzoly s vačkami / nezapomenout na zajištění řetězu proti přeskočení na řetězových kolech / a pak vytažení kalibračních podložek. Podložky bylo potřeba o 0.15 mm přebrousit. Nikdo v okolí neměl přesnou magnetickou brusku aby mi toto zbroušení garantovaně provedl. Navíc destičky jsou určitě povrchově kaleny nebo cementovány, a tato vrstvička ba se přebroušením odstranila. Proto jsem se rozhodl objednat nové u BMW Car-tec v Ostravě. na destičkách je uvedena tloušťka , tak jsem objednal o 0.15mm slabší. Na telefonickou objednávku byly do 3 dnů /přes víkend/ k dispozici.
Cena 124 kč/ks. Než jsem se do toho pustil / jsem motorář bez zkušenosti s BMW/ informoval jsem se v novém motoservisu v Těrlicku u Havířova co by tato operace stála, tak mi bylo sděleno
že cca 3 tis kč. Myslím , že na motoservis který má provozní režie je to částka odpovídající.
Czunik , nerozumím - zdá se Ti to drahé ? Nevím za kolik to třebas dělá značkový BMW servis, který má vše potřebné po ruce včetně přípravků a patřičných kalibračních podložek.
Upravil Olin dne 04.05.2012 12:18
Czunik , nerozumím - zdá se Ti to drahé ? Nevím za kolik to třebas dělá značkový BMW servis, který má vše potřebné po ruce včetně přípravků a patřičných kalibračních podložek.
to nebyla reakce na tvůj příspěvěk..dotyčný ví o čem to bylo
http://czunici.ra...
Tak to promiň nevím komu ta připomínka patřila a jaký byl důvod.
Olin napsal:
[quote]czunik napsal:
to není moc dobrá vizitka sorry...
Tak to promiň nevím komu ta připomínka patřila a jaký byl důvod.[/quote
MÁM POVOLENO TOTO NAPSAT,TAK SEŘÍZENÍ VENTILŮ U MOTOBLBA V SERVISU V HAVÍŘOVĚ MĚ PŘIŠLO NA 2200KČ MOC MU DĚKUJI ŽE MI TO OPRAVIL
Olin napsal:
[quote]czunik napsal:
to není moc dobrá vizitka sorry...
Tak to promiň nevím komu ta připomínka patřila a jaký byl důvod.[/quote
MÁM POVOLENO TOTO NAPSAT,TAK SEŘÍZENÍ VENTILŮ U MOTOBLBA V SERVISU V HAVÍŘOVĚ MĚ PŘIŠLO NA 2200KČ MOC MU DĚKUJI ŽE MI TO OPRAVIL