Zdravím, študoval jsem štelování ventilů a zajímalo by mě jak utahujete kontramatky na předepsaný moment, když se musí ten šroubek zároveň držey imbusem..?
záleží jakí máš pazoury.já to dotahuju levů ruků dvůma prstama nebo tam nechat trošku víc a pak to doťuknůt momenťákem,na popáté se ti to musí podařit.
Upravil Bohumil dne 03.05.2012 06:04
Kupredu spatki ni krok...
Já to utahuju bez momenťáku. Mám ho v ruce.
Ne prostě to utáhnu,tak abych to pak povolil a aby se to samo nepovolilo. Prostě se u toho musí trochu přemejšlet,nekoukat pořád do manuálů a neutahovat to jako kámoš instalatér. Ten všechno utahuje tak,aby to neteklo... Pravda,že už pár šroubů urval,nebo strhnul.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Utáhnu to nejdřív rukou očkem s jištěním inbusem na cit
a pak
momenťákem dorazím bez jištění.
Nakonec skontroluji vůli.
Takhle mi to funguje bez rizika stržení závitu...
Pája
podla mna je to 8 alebo 10nm co staci jemne rukou. to je strasne mala hodnota.
inak ta redukcia sa mi nezda. podla mna to presne nebude. nezalezi kde sa to na ten kluc namontuje ta redikcia? a je to iny uhol toho momentaku? vlastne je otoceny o 90stupnov. nie som zdatny v mechanike preto a len pytam.
Ked niekto vyhrava neznamena to, ze je lepsi, ale ze podvadza
podle tohoto http://www.cncexp...apter.aspx
pokud je klic uchycen v pravem uhlu, tak vysledny moment by mel souhlasit s momentem nastavenym na mom_klici. pokud bude klic uchycen v primem smeru, je treba zmerit vzdalenost ocka a pak to nechat na vyse zminenem odkazu nechat prepocitat, kolik nastavit na mom_klici.
Upravil lebi dne 13.02.2014 10:28
Jj je to soucast sroubku. Cena neni nikterak zavratna a sehnatelne normalne v BMW. Akorat na vymenu musis povolit svorniky a vymenit staveci prvek.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
servisak napsal:
Jj je to soucast sroubku. Cena neni nikterak zavratna a sehnatelne normalne v BMW. Akorat na vymenu musis povolit svorniky a vymenit staveci prvek.
jj, je mi jasný, že se to musí celý dát ven abych to vyměnil.
Už jsi se s touto vadou někdy setkal? vrtá mi to hlavou... jestli nevyměnit všechny, abych až to otevřu příště, tak tam nebylo další překvapení. Nebo aby nebylo hůř.
Co mám rozumět pojmem stavěcí prvek? Dík