Po dnesni demontazi a montazi obou klapek na jedenactce jsem zjistil, ze obe tesneni (O krouzky) na strane k sani by zaslouzily vymenu, protoze uz jsou radne vytahany a jedna strana me uz nejde nasadit tak, aby to tesneni nelezlo ven. Podle katalogu by se melo jednat o rozmer 52x2. Dohledal jsem, ze podobne tesneni by melo byt na termostatu u Felicie a to 52x2,6. To by tam snad mohlo jit a mohly by ho mit u nas v autodilech. Nebo vas napada nejaka jina alternativa, co by bylo bezne v prodeji?
Upravil spea - ToM dne 27.05.2012 19:33
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
U nás v maloměstě máme obchůdek kde se prodávají ložiska,klínáky,lepidla atd. a mají tam O kroužky všech rozměrů.Stojí pár korun.Tak se mrkni po okolí,jestli tam nemáte prodejnu ložisek
skalda napsal:
U nás v maloměstě máme obchůdek kde se prodávají ložiska,klínáky,lepidla atd. a mají tam O kroužky všech rozměrů.Stojí pár korun.Tak se mrkni po okolí,jestli tam nemáte prodejnu ložisek
Vidis, to me nenapadlo. Za kopcem mame specialku na loziska. Tam by ho mohli mit.
Nasel jsem O-kroužek 52x 2 FPM80, Rubena Nachod - http://www.rubena...DPG=140333 odolny automobilovemu benzinu. Material FPM, coz je vlastne VITON, ktery uvadel Vondri. Cena cca 20,- Kc. Odpoledne si pro nej zajedu. Kdyby jste ho nekdo chtel koupit, staci se ozvat. V Nachode jsem denne, takze klidne i kdykoli v budoucnosti.
bodujes...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Přisadil bych si se svou troškou do mlýna... a sice s kulatým gumovým těsněním do airboxu, kterým prochází plastové sací roury. Podařilo se mi jedno bohužel drbnout. Poraďte Ježkové a spol. please, kde a za kolik by se to dalo pořídit. Díky, Mel.
No ja nevim, ale tady asi Jezek s cenou moc nenadela. Cenu vymysleli panove v Bavorsku. Na sacek s gumickou nalepili logo s modrobilou vrtuli a hned je cena nekde jinde. Nastesti je u tohoto dilu alternativa.
Upravil spea - ToM dne 29.05.2012 22:37
Já zase někdy přemýšlím nad lidma co si kopí motorku za 100 tisíc a víc a pak přemýšlí jak učetřit 70,- na zboží do 100,-to mi fakt hlava neberekolik času nad tím hledáním stráví provolaj a projezdí pak zjistí že to nakonec není to pravé ořechové no vysral bych se na to
Já zase někdy přemýšlím nad lidma co si kopí motorku za 100 tisíc a víc a pak přemýšlí jak učetřit 70,- na zboží do 100,-to mi fakt hlava neberekolik času nad tím hledáním stráví provolaj a projezdí pak zjistí že to nakonec není to pravé ořechové no vysral bych se na to
Pokud je to narazka na me, tak si ho tady "na venkove" nekoupim ani za tech 90,- Kc. Bohuzel, neni kde. Pokud si ho necham poslat, tak pri dvou kusech s dobirkou budu na cca 350,- Kc, coz tedy sorry, ale za dve gumovy tesneni v hodnote 20,- Kc ... A ma motorka stala 80tis, volat jsem nikam nemusel a prodejnu Rubena mam cca 300 m od zamestnani.
To není narážka na tebe to je myšleno všeobecně.Zdarný příklad toho je,že před cca 1,5 rokem si přišel zákazník objednat těsnění výfuku na virágo.Kdfyž zjistil kolik stojí,zajel si koupit těsnící kroužky do polska tam ho kroužek vyšel na 10,-zbylou netěsnost zamázl pastou.Ono to chvíli drželo než se ta pasta vydrolila začlo to podfukovat a dnes mi stojí virágo rozdělané.Výsledek = podpálené ventily a to se vyplatíJá tyhle lidi mám rád vydělávají mi penízeAž zjistíš že to těsnění stálo z prd tak si vzpomeň kolik času tě to stálo,protože si chtěl ušetřit
Proc by to tesneni melo stat za prd? Material mam v Rubene overen. Jedna se o material Rubenou oznacovan FPM, tedy Viton.
Pokud sedí rozměry, jedná se o viton, klidně to tam dej, při montáži poznáš, jestli to sedne nebo ne. Pamatuj, že viton je někdy tožší, než guma.
motoblb - jak se to může stát, že se podpálí ventily kvůli těsnění výfuku? to by nemělo souviset.
bobGS napsal:
Pokud sedí rozměry, jedná se o viton, klidně to tam dej, při montáži poznáš, jestli to sedne nebo ne. Pamatuj, že viton je někdy tožší, než guma.
Rubena nabizi dva druhy tvrdosti materialu. Vzal jsem tu mene tuhou.