Vypovědělo mi službu ABS. Červený trojuhelník a ABS na palubce bliká. Brzdy jako fungují jak mají a to včetně integrálu.
Napadlo mě, že by mohl být znečistěný jeden ze senzorů. Oba jsem tedy odšrouboval a očistil. Nepomohlo to. Až bude čas, zkusím senzory otestovat, ale tím asi končím.
Má někdo podobnou zkušenost? Radu? Popřípadě tip na někoho s diagnostikou nejlépe na jih od prahy?
Ahoj mě se stalo včera to samé na GS 1200 r.v.2006.Včera po několika vypnutí klíčku a zapnutí se to chytlo.A dnes při off road cestě jsem si všiml,že mi svítí ABS,tak jsem vypnul motor a zas nastartoval a zas to šlapalo,ale taky nevím proč se to děje.
DavidGS napsal:
Ahoj mě se stalo včera to samé na GS 1200 r.v.2006.Včera po několika vypnutí klíčku a zapnutí se to chytlo.A dnes při off road cestě jsem si všiml,že mi svítí ABS,tak jsem vypnul motor a zas nastartoval a zas to šlapalo,ale taky nevím proč se to děje.
Všimnul jsem si toho úplně stejně. Při offroadu jsem měl vypnuté ABS a v jednu chvíli jsem si všimnul, že začal bylikat i červený trojuhelník. Vypnul jsem, nastartoval a bylo to zase ok. Druhý den už ABS vůbec nenaskočilo a restarty nepomohly. Dojel jsem do myčky umýt bahno a ejhle vše se zdálo být vyřešené, ale zdání klame. Po několika kilometrech se zase vypadlo . . .
Mr GS napsal:
a nemůže to být špatnou vzdáleností čidla?
To by problém být neměl. Vepředu je vzdálenost fixní, čidlo mechanicky poškozené není a kroužek na kole je také v pořádku. Vzadu v rozvodovce je poloha čidla také fixní.
častej problém je že se páčka přední brzdy nevrací až na konec svý dráhy. Stačí když máš pootčenej blaster a už se páčka dotýká. Zkus se na to mrknout
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
Zdravím tak jsem to dnes nechal připojit na diagnostiku a co to nepsalo:malá hladina brzd.kapaliny.Tak jsem jí dolil a uvidím.Ještě dodávám do ABS pod nádrží.
Novej napsal:
častej problém je že se páčka přední brzdy nevrací až na konec svý dráhy. Stačí když máš pootčenej blaster a už se páčka dotýká. Zkus se na to mrknout
Dík za radu. Problém bude v něčem jiném. Páčku i spínače jsem kontroloval a jsou ok.
DavidGS napsal:
Zdravím tak jsem to dnes nechal připojit na diagnostiku a co to nepsalo:malá hladina brzd.kapaliny.Tak jsem jí dolil a uvidím.Ještě dodávám do ABS pod nádrží.
Tak koukej dát vědět jestli si uspěl. Mrknu na stav kapaliny taky
DavidGS napsal:
To bejvá ale jen nato že to stále přibržduje nebo běží posilovač je tam na pístku dost málo místa a tak stačí málo aby se na 100% odbrzdilo.
A pokud jde tachometr tak zadní čidlo je ok
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Zdravím ohledně problému s ABS jsem měl také. Již jsem GSA/2006 takto koupil. Po výměně kompletní brzdové kapaliny a pořádného odvzdušnění vše absolutně ok.
BMW 1250 GSA - Hééééén vole hééééén
Tak konečně zkouška.pouze po dolití malého množství kapaliny bez ovzdušnění,taky na co ABS už ani nebliklo.V celku je to logické jak se sjíždějí více desky tak vyjíždějí pístky a tudíž dochází k úbytku kapaliny.
Ano, logické to samozřejmě je, ale na druhou stranu . . .
Blbost jako je prasklá žárovka je okamžitě signalizovaná na displeji sumárním alarmem a navíc nápisem LAMPF. Není k tomu třeba žádná diagnostika. Vyměníš žárovku a jedeš dál. Zatímco nedostatek brzdové kapaliny, který může mít vliv na bezpečnost, je signalizován jen sumárním alarmem a odpojením funkce ABS. Bez diagnostiky se nedozvíš co se děje a nemůžeš posoudit závažnost závady. Tak to už mi příliš logické nepřijde.
Po dnešní projížďce mi vypovědělo službu ABS a přestalo brzdit zadní kolo. Motorka mi na místě upadla sedlem z kopce a po té co jsem ji zvednul tak nefunguje zadní brzda a ani ABS. Hadice a vedení je v pořádku, brzdovka je taky dost, mám 1200GS rok 2006. Nevíte čím by to mohlo být? Mohla se motorka nějak zavzdušnit?
Foto jak na místě ležela moto.
LukyGs přiložený následující obrázek:
LukyGs napsal:
Po dnešní projížďce mi vypovědělo službu ABS a přestalo brzdit zadní kolo. Motorka mi na místě upadla sedlem z kopce a po té co jsem ji zvednul tak nefunguje zadní brzda a ani ABS. Hadice a vedení je v pořádku, brzdovka je taky dost, mám 1200GS rok 2006. Nevíte čím by to mohlo být? Mohla se motorka nějak zavzdušnit?
Foto jak na místě ležela moto.
Podívej se na páku zadní brzdy, zda není ohnutá a stále netlačí na spínač zadní brzdy, Stalo se mi to při pádu v RO,když mne vytahovali s koňma z bahna, jak jsem to srovnal, vše bylo OK.
R 1200 GS LC Adventure
To jsem skouknul hned na místě ale je v pořádku protože se páčka ani země nedotkla. Prostě jsme ji postavili na kola a najednou jde páčka mačkat jako by byl ten okruh zavzdušněnej
http://www.zednic... http://luky2.rajc...