Začal se mi špatně vracet plyn a důvodem je částečně rozpletené lanko u pravé klapky.Motorka má najeto přes 157tis. a plynové lanko měním poprvé.. Myslel jsem,že výměna bude snadná asi jako u spojkového bowdenu. Nechce se mi věřit,že budu muset vyndat ABS a snad i ještě něco jiného abych bowden uvolnil,ale zatím to jinak nevidím. Dotazem v Inveltu jsem se dozvěděl,že potřebný cca15cm dlouhý bowden mají skladem za 680,-. Takže dotaz:jak to dělají odborníci a co všechno musí ven?
nádrž dolu, odpojit lanko z heftu, odsponkovat bovden hlavního plynového lanka, odpojit lanka na klapkách a vytáhnout (vytlačit) rozdělovač z pod ABS. drží ho taková západka. Matně si vzpomínám, že ven jde na pravou stranu motorky. Zpátky obráceně - dobře si zapamatuj, kde bylo hlavní lanko chycené. Pohlídej si aby chodily klapky alespoň trochu stejně a dojeď s tím pak na synchro..
při nasazování nádrže pozor na vysazení lanek u klapek (jedna z nejčastějších závad)
možná ti dá někdo zkušenější lepší popis
Upravil JirkaVorel dne 27.10.2012 21:19
R1100GS
pravdu díž dva tisíce kilometrů jsem jezdil s povytaženým lankem... Pak si to sedlo, zrovna ve svatebním průvodu. Hádalo se to asi takhle
Upravil no_-_name dne 28.10.2012 22:34
~ R1100GS ~
Nechci nutně kvůli prkotině zakládat nové téma tak píšu sem jestli mi někdo poradíte: Chtěl bych si udělat náhradní lanko plunu (to dlouhé) pro 1100gs, mám původní bovden (dostal jsem ho), ale nemám k tomu původní lanko, tak jsem se chtěl zeptat zda by jste mi někdo neřekl jak přesně má lanko být dlouhé (vč. nyplů), abych si ho mohl naletovat a mít ho s sebou na cestách (krátká lanka mám-ty nepotřebuji vědět). Nebude mít někdo náhradní ve skříni k změření (nechci to rozebírat z motorky jen kvůli změření)? a případně i změření rozměru nyplů - předem díky moc.
Život je krátkej, je potřeba si ho užít naplno! - tak proto BMW GS
Zdravím ve spolek, možná banální dotaz, ale nejsem si jistý... Je nutné bowden s plynovým lankem na 1150 promazávat olejem, či už má teflonovou vložku, u které to není nutné, díky za info...
plesm napsal:
Zdravím ve spolek, možná banální dotaz, ale nejsem si jistý... Je nutné bowden s plynovým lankem na 1150 promazávat olejem, či už má teflonovou vložku, u které to není nutné, díky za info...
jednoznacne nemazat lanka jsou nerezova a jak je namazes nachyta se nane prach a je to konecna.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Pokud máš původní lanko tak se může stát jako mě,že u heftu je jiné uchycení.Musí se pak koupit jiný plast kam lanko pasuje.Stojí asi 500kč.Aha.je to u 1100.Myslel jsem,že je to 1150.Pardon.
Upravil Vencar1150r dne 15.10.2015 18:10
Ano musí se koupit opravná sada lanka na 1150 už se to hlavní lanko nedělá montuje se z 1200..Cena opravné sady 620kč
... servis a diagnostika BMW Motorrad
jeste bych dodal, ze 1100gs do roku 1997 maji jen jedno plynove lanko, ktere je vedene nejprve na levy a z neho pres kladku do praveho valce. Neni tam tedy pod ABS zadnej rozdelovaci blazinec se tremi lanky, ale zase se hur steluje synchro.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Hrabe_X napsal:
jeste bych dodal, ze 1100gs do roku 1997 maji jen jedno plynove lanko, ktere je vedene nejprve na levy a z neho pres kladku do praveho valce. Neni tam tedy pod ABS zadnej rozdelovaci blazinec se tremi lanky, ale zase se hur steluje synchro.
Mám treti mesiac ten isty ročnik a mam to na tri lanka!
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.