lidicky dneska jsem ucinil zvlasni zjisteni a nevim co si o tom myslet, bud je to jejich marketingovej tah nebo nevim.
Optimate pise ze na CAM bus je jedina nabijecka a to 4Dual ale dneska jsem byl svetkem kdy vpohode pres zasuvku na F800GS nabila Optimate 6 baterku co byla total vystavena pritom neni urcena na nabijeni vozidel s CAM
Nevim co si o tom myslet.
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Bohužel se mi nepodařilo zjistit detailní informace, co znamená "CAN" nabíječka.
Z dostupných informací soudím, že nabíjet bude CAN i neCAN nabíječka, rozdíl nastane v okamžiku, kdy přejdou do udržovacího režimu (typicky konzervátory, ty nic jiného neumí a ty řešíme kvůli zimní přestávce), kdy logika motorky (ono to myslím ani není CANem, ale jednotkou ZFE) neCAN nabíječku z důvodu malého proudu odpojí, neboť usoudí, že nabíjení skončilo.
Kdežto CAN nabíječka si umí vynutit "pozornost" a nenechá se odpojit.
no pozor zasuvka na 800 je celkem zradna poznal jsem to kdyz jsem k ni mel pripojenou GPS nekdy se proste za jizdy odpojila jindy byla i po vypnuti motoru pripojena takze mozna i tim to bude
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Já u Optimate 4 natvrdo dal ten jejich kabel s vodotěsnou koncovkou na baterku, a prostě DIN12 nepoužívám... Ta mi to odpojovala a nedělalo to dobrotu... přes toto je to bez problému...