plech - určitě ano. Je to v pohodě - jak podle obj. čísla, tak podle toho, že není u homol. značky "E" na nalepeném štítku šipka - posílal jsem ti to i do e-mailu, co jsi mi psal.
Upravil Tonda dne 13.03.2013 21:01
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
ahoj,
nevím jestli zkoušíš nebo vlastně nevím co si o tom mám myslet.. Ptal jsi se i nás mailem jestli se jedná o evropské nebo anglické světlo. Mailem jsme ti ve 13:53 dnes odpověděli.. A to tak, že se jedná o anglické světlo.
viz zde: http://www.realoe...5&hl=5
kde je jasně napsáno podle čísla na světle RHD - Righ hand drive (znamená volant na pravé straně přeloženo pro laiky) - úplně pro hlupáky to znamená, že to je pro provoz naopak než u nás.. Proto myslím, že psát "důležité informace" jako že motorka byla dovezena z DE je zbytečný. Prostě je tam anglický světlo a jak se s tím na STK u nás poperou je věc jiná. Faktem zůstává to, že budeš oslňovat protijedoucí. Nakonec ale nejjednodušší způsob jak zjistit kam světlo svítí je zhasnout a posvítit si např. proti zdi..
Zase na druhou stranu všichni zde měli pravdu, světlo je evropské. protože Anglie je v Evropě... takže jistotu máš na 100% správnou a my jsme I.D.I.O.T.I.
není zač..
kdybys nám nevěřil tak si ověř číslo co je napsané na štítku 61127713388 třeba v Inveltu, renocaru, Stratosu, nebo třeba v Mnichově..
jedná se o výbavu X321A pro vozidla s levým asymetrickým světlometem - tzn. pro vozidla v prodeji v zemích s pravostraným řízením..
Pro vozidla s
Světlomet levý asymetrický X321A = Ano
01 Světlomet LV / RHD 1 63 12 7 713 388 AE
01 Světlomet LV / RHD 1 63 12 8 527 539
mám nejradši ty, co rozešlou na 20 míst mail s dotazem a když dostanou odpověď od někoho kdo tomu rozumí, zeptá se ostatních a kde se mu sejde víc názorů, tam se přikloní.. Tak příště nepiš mail a zeptej se rovnou tady.. Určitě najdeš správnou odpověď..
až na pár jedinců je to tu samej chytroprd..
Upravil jezek dne 13.03.2013 22:19
Nejlepší cesta je odkaz od Paulika78.Podíváš se na vnitřní stříbrnou parabolu a vidíš hned kam bude světlo svítit a nemusíš nikde nic zkoušet.Jinak na tom štítku nevidím nikde RHD a za druhé na světle nemusí být taky štítek žádný a nebo v anglickém světle může být už vyměněná jen parabola a zbytečně se bude zbavovat dobrého světla jen kvuli anglickému štítku.Dej sem fotku světla z čelního pohledu ať je jasno.
Tak v tom značení dělají němci trochu "binec" . Pokaždé, když jsem měl anglické světlo v ruce, tak mělo na štítku u homol. značky šipku (jako na přilož. fotce). To, které sem dal "plech" (fotka v ježkově příspěvku, kde ježek píše, že je anglické - a asi má tedy pravdu) je první anglické světlo které vidím, že tu šipku na štítku nemá.
Upravil Tonda dne 14.03.2013 07:42
ja se vzdy ridil parabolou na ktere je jasne videt kam se svetlo lame , je to porad stejny takze se staci podivat a vis
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
To je jasný schreku, ale z té fotky nahoře (co jsem dal plech) toho moc poznat nejde. Když máš to světlo fyzicky před sebou, tak koukneš a vidíš. Nebo když je na motorce, tak si posvítíš a vidíš, kam směřuje paprsek.
tak tak a bacha na tu šipku!! je na všech světlech doprava..
viz i šipka na parabole když klikneš na plechovu fotku a zvětšíš ji..
nejlepší je fakt na to světlo kouknout a nebo si posvítit.. že by někdo měnil parabolu uvnitř světla je tak malá pravděpodobnost, že se k tomu moc nepřikláním.. tím spíš v Německu že by se tím nějaký kutil zabýval..
Upravil jezek dne 14.03.2013 07:37
Jo, jo. Na skle je šipka na všech světlech u 1200. Ale na nalepovacím štítku u homol. značky "E" bývala na světlech pro Anglii. Pro světla určených pro "zbytek Evropy" na nalepovacím štítku nebyla. Teď vidím, že to asi není pravidlem.
Upravil Tonda dne 14.03.2013 07:50
Když už jsme u toho světla - je to těžké vyměnit? Podle schématu to vypadá, že stačí povolit jen dva šrouby... se mi to zdá nějak moc jednoduché :-)
Asi se bude muset sundat i tacháč, plexi apod, že?
Když je vůle, cesta se najde