Ahoj všem. Sám občas bojuji se změtí aplikací pro Garmin, některé programy se naistalují při aktualizacích, některé z CD a mám v tom bordel. Zejména začátečníky by určitě potěšil jakýsi stručný průvodce programy a postupy. Nejsem fundován sám to sem psát, ale rád bych položil alespoň dvě základní otázky, další mohou navazovat od dalších členů fóra, bylo by fajn to mít někde pohromadě. Jsem pro sem nevkládat vyjímečné problémy a konkrétní technické potíže, spíše obecné záležitosti. Jestli je to blbost, prosím o smazání, ale domvívám se, že pár lidí to jistě přivítá.
1 .
Aktualizace a instalace map.Existují mapudaterym, mapinstally, možnost kopírovat z Mapsource apod. Vím, že z Mapsource pak nefungují pruhy, rád bych tedy použil jíný soft,ale mám v PC Garmin Express ( ten mi nabízí aktualizaci stávající mapy ), mám v PC Map install ( ten nabízí zaškrtnutí libovolného regionu ), na webu my.garmin.com mě to přehodí na Garmin express. Ve kterém programu je to nejsnazší ? Ve kterém programu se dají vybírat celé regiony (Celá Evropa, jen západní apod. to je zas v jiném ? ) 2. Projeté trasy na trasy k navigování. Používám sám GPS Babel, ale vím, že existují i jiné a možná jednoduší. Jaké ?
Moc díky
Aleš
PS : Vím, že nahoře je Poradna pro Garmin, ale je zahlcena konkrétními dotazy na konkrétní věci
Upravil Ales dne 28.04.2013 14:55
Bmw GS ADV
alfa a omega pro PLANOVANI tras je pro mne Mapsource, jak jinak.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Jo tak to měl být asi bod 1 :-) To bylo moc obecné i na mě :-) Ale je fakt, že vzhledem k tomu, že existuje i Base camp, je fajn znát poznatky. Za mě též Map source
Bmw GS ADV
Jo tak to měl být asi bod 1 :-) To bylo moc obecné i na mě :-) Ale je fakt, že vzhledem k tomu, že existuje i Base camp, je fajn znát poznatky. Za mě též Map source
Basecamp po vetsinu casu nenavidim.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
A co je na tom Basecampu tak špatného? Furt ho někdo jenom haní ale neřekne proč. Zatím jsem ho nepoužíval ale při prvním seznámení se mi např. líbilo že i při větším oddálení mapy zůstanou viditelný menší a nezpevněný cesty. Napiš proč je blbej. Dík.
Některým stačí motocykl, jiní potřebují BMW
Eman_ napsal:
Alešku,měl si to dát sem - Obecné doplňky na motorku
Obecné vybavení a příslušenství společné pro všechny motorky.....
Usnadni pak hledání všem až si budou chtít něco najít......
Třeba by to šlo přesunout...
No přišlo mi, že nejvíce rad beztak budou schopni poskytnout kluci z Touratechu. Ale je mi to fuk, jen bych rád,aby existovalo jedno vlákno čistě jen o obených radách k navigaci. Vždy když něco hledám sám, je tam milión zpráv a vždy konkrétní problémy. Prtoto by bylo i fajn, kdyby moderátoři klidně příspěvky se nehodící přesouvali, aby zbylo fakt jen to gró. Ale samozřejmě chápu, že nikdo nemá hodiny času to prosévat a je to spíše na inteligenci diskutujících. Tak snad to k něčemu bude...
Bmw GS ADV
Eman_ napsal:
Jo tak kluci,ahá....to jsem nevěděl...a proč si tedy rovnou nevolal klukům,ty inženýre tříbarevnej....
Když zavoláš do Garmina,tak i ten největší podržtaška ti poradí,nehledě na to,že jejich rady jsou na 100% tutovka a když je technický problém,tak opravují na počkání......a néé marmeláda,jak se mapy nahrávají pul dne apod. .....
No treba proto ( jak jsem psal ), ze by bylo fajn mit obecne info na jednom miste. Zavolat na Garmin muzu a v minulosti jsem jiz tak nekolikrat cinil. Stejne tak mi vzdy poradili i v Touratechu. Mel jsem pocit, ze forum je o sdileni rad a poznatku at uz z hlediska technickych, vybaveni a cestovani. Takze rada zavolej si na Garmin je sice funkcni, ale k prdu. To stejne muzu shanet nekoho v Bmw, nekoho z Maroka, nekoho z Touratechu. Pak se muze forum zrusit a bude klid. To asi neni ucelem. Titulu inzenyr tribarevnej nerozumim...
Bmw GS ADV
Aleš: myslím že jen na ty dvě témata by klidně mohlo být celý forum, protože toho je fakt hodně a mohl bys mít samostatný vlákno jen na aktualizace, dalších deset na používání jednotlivých programů atd.
Kdyby byl zájem, tak klidně můžeme udělat samostatné vlákno na dotazy ohledně aktualizací, to většina lidí řeší nejčastěji ale zatím to myslím šlo sledovat v tom na obecné garmin dotazy. Nic se v tom asi nedá zpětně vyhledat ale když to čteš pravidelně, tak je to celkem OK.
K té druhé části - víš, Eman (alias Emilio a další...) nás nenávidí tak, že i kdybych dělal cokoliv, tak to je prostě špatně. Pochopitelně že v Garminu ti poradí, musí poradit - jsou dovozci a ty máš navigaci potažmo od nich. Ale problém je, že se tam někdy nedá několik dnů dovolat. A pochopitelně informace o tom, že i "největší podržtaška" rozumí struktuře Zuma a přesně ví, co s tím, je pitomost - lidí, kteří Zumu rozumí tam je celkem jen pár a ostatní ti možná obecně poradí jak s registrací účtu ale že by věděli poradit s nějakým specifickým problémem, to je utopie. Netvrdím, že Zumo je tak strašně specifické ale u 99% autonavigací NIKDO nikdy neinstaluje SW do počítače a nepřipravuje si trasy offline atd. Majitelé Zuma jsou trošku specifická skupina (podobně jako majitelé turistických navigací) a využívají ty navigace jinak. Takže prodejce, který prodává od rána do večera autonavigace, sice ví že existují nějaké programy ale jeho zákazníci je nikdy instalovat nebudou a nemusí s nima řešit jak se to dělá. Maximálně jim řekne co zmáčknout aby jim to nainstalovalo mapy na kartu a hotovo. Ale už jim neporadí co udělat, když člověk chce přesunout ty mapy do vnitřní paměti a kartu používat na něco jiného.
Já se snažím radit všem kdo zavolají, myslím že jsem nikoho neposlal do háje i když se jednalo o nějakou pitomost a někdy to jsou desítky minut kdy vysvětluju lidem co je soubor a že má nějakou příponu která se musí nechat zobrazit a jak se přejmenovává název souboru atd. Ale pochopitelně je to špatně, protože jsem z Touratechu
a to já si nemyslím že touratech je vše špatně....není to o názvu firmy ale o lidech co tam dělají..tím samozřejmě nechci nic naznačit...nikdy jsem s touratechu neměl žádná problém,jen to vím z mé práce jak to je..lidi poserou celou firmu,nebo posranou firmu dokáží zvednout..je to o těch lidech
http://czunici.ra...
Tak tomu moc nerozumim. Pokud nejsem s nejakou firmou spokojen, tak tam nejezdim a basta. Do Tourtechu sam jezdim a pred kazdou dovolenou tam bohuzel pro me necham i dost penez. Nicmene az na par drobnosti jsem byl spokojen a zadne vaznejsi nedostatky jsem.neresil. Navic Tomas mi vzdy na dotaz odpovedel.
Ale k veci, ja jsem rozhodne pro zalozeni vlakna, ktere se bude venovat jen aktializacim a jedno doprovodnemu
.softwaru. Sam si myslim s drobnymi problemy poradit umim a navi fakt uzivam, ale i tak obcas bojuji. Naprosto pak chapu lidi mene technicky zdatne, ze jsou ztraceni. Tedy za me stopro ano. Sve prvni dva dotazy jsem.jiz polozil v prvnim prispevku :-)
Bmw GS ADV
Aleš: beru to jako podnět a založím samostatné vlákno na SW rady a zkušenosti a samostatné bych nechal na ostatní věci. To je myslím OK.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
myslel jsem ze si lidi všimnou ze pořádáme akci na které jsme od rana do rana a padame na hubu aby to všechno fungovalo a lidi byli spokojeni,fakt nemám čas jeste řešit něco na fóru
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...