Vzhledem k tomu, že se mi přestalo tlačítko vracet do původní polohy, provedl jsem lehkou a i poměrně snadnou nápravu. Pokus se silikonovým olejem nepomohl a do servisu se mi nechtělo, když mě něco podobného živí.
Určitě nejsem sám, komu to zlobí, google o tom nic nenajde, tak toto třeba pomůže dalším.
Rozborka je poměrně snadná, foto napoví, jen to chce dodržet základní pravidla pro práci s citlivými obvody (statika)... Ideálně mít antistatic. pracoviště, ale při troše opatrnosti to jde i doma na stole, jen to nechce sahat zbytečně do desky apod.
!!!Vyndáme baterii a paměťovou kartu!!!
Spárovou měrku opatrně zasuneme mezi přední rámeček a tělo displeje a planžetu posuneme směrem k zadní části těla. Takto opatrně "obejdeme" celou navi.
TomVS přiložený následující obrázek:
Po sundání rámečku se odhalí šroubky po obvodu. Je to na nástroj PH-0, chce to přesně dodržet, jinak hrozí stržení šroubků. S tímto není na šroubech ani stopa po nástroji.
Po povolení všech šroubků na nás vykoukne plochý vodič. Opatrně nadzvedneme bílý svorník za rohy a tento vodič vysuneme. Nadzvednout západku jde poměrně ztuha.
Překlopíme display a opatrně vytáhneme mikrofon z gumového uložení. Při skládání to chce pečlivě zkontrolovat, aby sedl na své místo a guma těsnila, je to v podstatě gufero.
Odpojíme plochý vodič ze základní desky (nadzvednout hnědou pojistku nahoru), povolíme šrouby základní desky a matici na konektoru pro externí GPS anténu - oříšek 6mm...
Otočíme navi na břicho a opatrně zatlačíme do obvodu usb konektoru aby nám deska šla ven z těla. Jde to tak tak, tak opatrně, netahat za desku, hrozí utržení z desky.
Po vysazení desky odpojíme kabel k repro a vytáhneme konektor GPS antény z těla přístroje. Tím je vyrobený prostor pro práci s tlačítkem.
Já tam žádný nepořádek neměl, nicméně obvod tlačítka a i tělo přístroje je nastříkáno stříbrnou barvou, ta se po čase nepatrně poškrábala a už to nechodilo. Takže vyleštění obvodu tlačítka, nepatrné natažení pružinky, namazání gumového těsnění tlačítka silikonem a chodí to naprosto skvěle.
Přesně ten typ práce, na který nemám nervy. Je to jako rozebírat notebook apod
Každopádně skvělý a užitečný.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
tak jsem to právě absolvoval dle návodu. Šroubky po obvodu jsem měl mini torx T-5 ne PH-0. dále jsem to zvládl bez odpojení displeje, protože nešel rozpojit velký bílý konektor. Jinak vše ok.díky za názorný návod.
TomVS napsal:
Po sundání rámečku se odhalí šroubky po obvodu. Je to na nástroj PH-0, chce to přesně dodržet, jinak hrozí stržení šroubků. S tímto není na šroubech ani stopa po nástroji.