dal jsem motorku na inspekci do servisu a po nem mi zacala svitit kontrolka prehrati, koukal jsem ze se netoci vetracek na chladici, je mozne ze odesel ? nebo muze byt zavada treba v tom, ze meli odpojenou ridici jednotku a ta ted dava spatne udaje ?
To bych jim omlátil o hlavu, jestli ti to vrátili v takovymdle stavu. Ale jinak zkus jen mrknout, jestli je ten větráček třeba zapojenej. V tom servisu ti něco i dělali?
Do it my way...
Jestli to neni ypatne odvzdusneny. Zkus povolit ten odvzdusnovaci sroubek co je u teplotniho cidla jestli tam nebude bublina
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Zkus se podívat na tohle: http://www.realoe...&fg=12 číslo 3. Pak by to mohl být ještě termostat. Sice tomu moc nerozumim ale jinou elektroniku kromě samotnýho ventilátoru jsem na chladícím systému nenašel.
po takových kouscích v servisu si vždycky říkám, že je lepší se v tom hrabat sám. Nicméně zkontrolovat všechny konektory co se týče chlazení (větrák, snímač teplota a tak)
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Brko napsal:
To bych jim omlátil o hlavu, jestli ti to vrátili v takovymdle stavu. Ale jinak zkus jen mrknout, jestli je ten větráček třeba zapojenej. V tom servisu ti něco i dělali?
delali zakladni veci jako vymena oleje, filtru, svicky atd., dal jsem to tam znovu a zjistili ze odesel vetracek, je to mozny ?
to mi připomíná standartní "nevíme co s tím je, tak to budeme zkoušet"...
kontola ti svítí hned nebo až po nějaký době co se ohřeje motor?
vyzkoušel bych větráček zvlášť a pak bych přistoupil k výměně...
Labus01 napsal:
to mi připomíná standartní "nevíme co s tím je, tak to budeme zkoušet"...
kontola ti svítí hned nebo až po nějaký době co se ohřeje motor?
vyzkoušel bych větráček zvlášť a pak bych přistoupil k výměně...
dela to az po jizde kdyz ji necham nastartovanou dele, pak se rosviti, kdyz jedu tak nesviti, vetrecek se netoci ani kdyz se kontrolka rosviti
Brko napsal:
delali zakladni veci jako vymena oleje, filtru, svicky atd., dal jsem to tam znovu a zjistili ze odesel vetracek, je to mozny ?
Jestli to byl servis něco jako Záhora u nás v Nymburce, tak to možný je, jelikož to některý servisy rádi dělaj naschvál, aby ses k nim vrátil. Jinak je to trošku divný, že hned po servisu něco nejde. Ale jestli ti řekli, že odešel větráček, tak to asi nebude vodní pumpou nebo tak něco, jak píše Ježek, i když je to větší kalibr než já Asi bych se zkusil chvíli hádat a reklamovat to, pokud ne, tak zkus sehnat aspoň na zkoušku jinej větráček ( třeba od práškina) a vyzkoušej, jestli je to tím nebo ne.
Jinak taky určitě mrkni, kde ti co teče, nebo není dotažený či zapojený.
Do it my way...
Brko napsal:
Jestli to byl servis něco jako Záhora u nás v Nymburce, tak to možný je, jelikož to některý servisy rádi dělaj naschvál, aby ses k nim vrátil. Jinak je to trošku divný, že hned po servisu něco nejde. Ale jestli ti řekli, že odešel větráček, tak to asi nebude vodní pumpou nebo tak něco, jak píše Ježek, i když je to větší kalibr než já Asi bych se zkusil chvíli hádat a reklamovat to, pokud ne, tak zkus sehnat aspoň na zkoušku jinej větráček ( třeba od práškina) a vyzkoušej, jestli je to tím nebo ne.
Jinak taky určitě mrkni, kde ti co teče, nebo není dotažený či zapojený.
Já bych začal takto:
zajd někam na diagnostiku. Diagnostika napíše vadný větrák a navíc jde diagnostikou udělat test větráku.. Dál se podívej jestli ti pod vodním čerpadlem nekape pumpa (to by bylo špatné vnější gufero) zkontroluj hladinu chladící kapaliny - ne v expanzní nádobě ale v chladiči!!! a uvidíš kolik tam chladící kapaliny je.. Kontroluj to u studený motorky.. no a pak dej vědět a půjdeme dál..
a napiš odkud jsi ať ti můžeme doporužit třeba i někoho, kdo ti v tvém okolí pomůže, o kom vímě, že tomu rozumí..
nejde o to jestli jsem kalibr nebo nejsem, ale zkontroluju prvních pár věcí a pak se teprve uvidí.. Takže: už jsi zkontroloval hladinu té kapaliny za studena???
Upravil jezek dne 17.06.2013 07:05
jezek napsal:
Já bych začal takto:
zajd někam na diagnostiku. Diagnostika napíše vadný větrák a navíc jde diagnostikou udělat test větráku.. Dál se podívej jestli ti pod vodním čerpadlem nekape pumpa (to by bylo špatné vnější gufero) zkontroluj hladinu chladící kapaliny - ne v expanzní nádobě ale v chladiči!!! a uvidíš kolik tam chladící kapaliny je.. Kontroluj to u studený motorky.. no a pak dej vědět a půjdeme dál..
a napiš odkud jsi ať ti můžeme doporužit třeba i někoho, kdo ti v tvém okolí pomůže, o kom vímě, že tomu rozumí..
nejde o to jestli jsem kalibr nebo nejsem, ale zkontroluju prvních pár věcí a pak se teprve uvidí.. Takže: už jsi zkontroloval hladinu té kapaliny za studena???
zatím to mam porad u nich, ze pry vymeni ten ventilator tak jsem zvedavej jak to dopadne, jsem z Tachova, je u mne někdo v dosahu kdo tomu rozumi ? diky Jarda
jezek napsal:
No jestli ti radsi nejdriv vymeni vetrak nez aby zkontrolovali zakladni veci, tak gratuluji k dobremu výběru servisu..
samozrejme, ze zakladni věci zkontrolovali a zjistili ze se proste netoci vetrak, nikde nic nekape, vse tesni dobře, ovzdusneno, konektory zkontrolovany, když nastartuju a jedu tak kontrolka zhasne, za chvili se rosviti a vetrak se netoci, tak to snad bude tim :-)
jezek napsal:
No jestli ti radsi nejdriv vymeni vetrak nez aby zkontrolovali zakladni veci, tak gratuluji k dobremu výběru servisu..
tak mam motorku doma a udajne to byla praskla pojistka kterou zrejme vyhodil ten vetrak kdyz se v tom ty "odbornici" hrabali
jel jsem to project a kolem 3000 ot to lehce skubne jako ubere, cim by to mohlo byt ? jaky benzin mam do toho tankovat ? natural 95 nebo 100 ? nekdo v mem okoli s diagnostikou ? Tachov