Mám dotaz.....jezdil( jezdim) jsem e-09..predni i zadni....jak znamo predni se ojizdi hodne moc do rybiny a pak hrozne vrni po silnici a při vyssi rychlostech tancuje.....uz ma najeto skoro 20tkm :-)...a chci 07
Otazka je...co mam ocekavat po tomto prezuti z e 09 na 07??? ....teren je mi jasny podle vzorku....spis se mi jedna o chovani za mokra atd....jedna se mi hlavne o predni pneu,ale zvazuju i vymenu zadni......90% asfalt jezdim...jen občas potrebuji prujezd po mokre trave rozjezd nebo kousek polnacky...zadne blato a teren..neskotacim v terenu,
Dekuji předem vsem který mi budou doporučovat jiné gumy atd....debaty jsem procetl......v podstate ocekavam jednoduche odpovedi negativ i pozitiv na zminovany typ pneu :-):-)
jestli jezdis mimo asfalt fakt tak málo,asi bych je tam dal.jen pak bacha v terénu...kdysi jsem je jezdil a na mokré trávě letíš jak nic k zemi..v blate toho fakt moc nezmůžou,ale na asfaltu celkem cajk ani tak nehuci. já osobně jezdim na tkc80 a vzadu e09 dakar ,jsem s tím spokojený,jen mě při delším asfaltovem přesunu sere že ten zadek hučí jako kráva.
Mám teď najeto na E07 asi 6 tis km. Nejsou tak hlučné jako TKC, na suchu v pohodě, na mokru zatim taky. Terén, tráva, mokro = opatrně. Za mě zatím OK.
BMW GS = stroj na radost
byl sem na 07 v albanii, a celou dobu byly dobry, na sutry, na sotolinu v pohode, na asfaltu proti spuntum luxus, ale hodne spatny na trave, i na suchy, a do blata k prdu... ale do blata je k prdu vsechno... sou to dobry gumy jen na trave uplna tragedie...
najezd v pohode
trava se mi jedna jen o rozjezd u chalupy....proste potrebuju do mirneho kopecku asi jen 20 metru...klidne s nohama po zemi ...mel jsem kdysi nejake michelinky a ani jsem nerozjel a pak hned hup do e-09...a ted jezdim pracovne dalky na moto jen asfalt...proste chci na te trave abych jen podstate se pohyboval jde radoveo desitky metru jen ....diky za infa
spaca napsal:
a do blata k prdu... ale do blata je k prdu vsechno...
ostry Karoo by se mely jako jedine cistit.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
spaca napsal:
a do blata k prdu... ale do blata je k prdu vsechno...
ostry Karoo by se mely jako jedine cistit.
jo diky.....jedna se mi o konkretni odpověď.....na konkretni pneu:-)
na ostrejch karoo bude mit na silnici o dost mensi najezd nez na 07
cisteni pneu v blate u 300kg motorky bude asi lepsi nez nic, ale taky to neni zazrak
Najezd je samozrejme u kazdeho jiny, ale pokud jsi dal na E09 20 000km tak na 07 musis dat vice. Ale muze do toho mluvit jak treba ty 09 byly stare, protoze smes se stale vylepsuje, a drive byvala tvrdsi a teda se sjizdela pomaleji ale taky se hure chovalal za mokra. pokud jsi dal 14500 na Tournanckach tak se asi k gumam chovas rozume, ja nikdy na zadne gume tolik km neujel.
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz
...jo ja proste jezdim...60km/h, a uz si to bublam se zarazenou petkou...ta pneu ma mozna mnohem vic o 20tkm vim....je samozrejme prakticky po smrti...ta pricna rada sputnu uz není..ani naznak ze by tak byli a druha rada by na tom byla za chvili podobne...ja za to prakticky moc netaham...jezdim stále na moto když nemusim autem...tak nejak nemam potrebu...se kocham krajinou spis :-)
Po dvou telefonátech o dalsi informace a konzultace s Rudou......mam vybrano a myslim ze je to spravna volba...jdu do 07 .....objednano u Rudy :-)
Upravil munsterland dne 11.07.2013 08:46
Diky Rudovi..pneu dorazily a(i se samolepkami...dekuji ) včera nazuto...zatím spokojenost (250 km)...myslim z prvniho dojmu k memu ucelu spravna volba....jen jsem ted pre chvili koukal a jsem trochu zmaten...snad me někdo vyvede z omylu.....tam kde se pneumatiky dotykaji vozovky tak (pneumatiky mají sipovy vzorek- 07mitas) u zadni pneu sipy v u vozovky smeruji dozadu (coz je tak domnivam se spravne), ale u predni pneu sipy smeruji dopředu...docela mi to prekvapilo....(dle mého fyzikálního usudku...tak sipy dozadu vytlacuji vodu apod. do stran pneu...kdezto dopředu jakoby nabiraji vodu pod sebe. Samzrejme jsem dodrzel sipku rotace při obouvani pneu...obou pneu........nejsem z toho moc moudrej...JAK TO JE?
predni pneu...foceno od predu ...i s rotacni sipkou...neumim si nejak vysvětlit kam to vlastne tlaci vodu..kdyz u zadni je směr sipu obracene
munsterland přiložený následující obrázek:
predni před prezutim...ma přes 20 tkm :-)..porad jsem to odkladam poslední 2 tkm..az jsem zustal bez vzorku..skoro...ještě tak před 2-3tkm ty sputny ,které tam uz nejsou vypadali jako ty co tam ted jsou...velmi rychle se uplne ztratily..necekane :-)...ale porad držela jak komunismus:-)
munsterland přiložený následující obrázek:
Těma 07 chybu neuděláš, mám Africu, předek i zadek mitas 07, dával jsem je současně a teď mám na nich najeto cca 21 tkm, a ještě chvilku vydrží, jezdím 95% on, 5% light off
Vikec napsal:
Předním kolem brzdíš,zadním zrychluješ,tudíž na gumu působí opačná síla,proto sou vzorky vobráceně.
....o tom jsem taky premyslel....,ale i když brzdis...tak se proste ten vzorek otaci danym smerem...a ten vzorek proste nejakym urcitym smerem ma tendenci vodu nekam tlacit....nezavisle na tom jestli jestli brzdis nebo se kolo jen toci..eventulne by bylo jako hnaci kolo ....ciste teoreticky a pro priklad....pokud bych na hamstnul...a zablokoval kolo tak se urcite od stredu pneu (osu vertikalni) tlaci voda ven, ale to jen v pripade ze kolo bude zablokovane.....pokud se kolo toci.....hm...tak z toho nejsem moudrej...asi dal kolo do vanicky s vodou ..nasypu pilinu na hladinu..kolo roztocim.....a uvidim kam to bude hnat ty piliny...:-)..asi to fakt zkusim....nejsem z toho moudrej