Zdravim, nevim presne co znamena nepretrzite svitici cervenej vykricnik u 1150gsa pod cervenou vystrahou abs. Abs po rozjeti zhasne, vykricnik sviti porad. Dle manualu pro 1150 gs by se to melo take tykat abs ale 100
% si jistej nejsem, pac v manualu na obrazku neni vykricnik ale druhej symbol abs.
Ted uz si nejsem 100% jistej, ale mam pocit, ze tohle delala zadni brzdova zarovka. Casto ani nebyla prepalena,ale stejne to delala. Nova zarovka cca 7 Kc a je klid. Ale uz je to dlouho co se to me i kamaradovi stalo,tak jak pisu nejsem si jistej na 100% , ale rekl bych, ze je to ono.
Dik, vymenim. Jeste me napadlo, jestli to nemuze mit spojitost s vymenou zadnich brzdovych desticek, ktere jsem nechaval menit v patek. Vikend jsem nejezdil, ale pred tim nesvitilo nic.
www.kokiskashop.cz
Máš starší manuál, kde byly kontrolky ABS dvě a různé kombinace jejich blikání a svícení vždy něco znamenaly. Novější motorky (minimálně od 2003, možná i starší) mají jednu kontrolku ABS a pod ní vykřičník. Pokud svítí vykřičník, nemusí to nutně souviset s ABS ale i jinými funkcemi motorky, mně třeba svítil, když byla závada na patici žárovky zadního světla.
:-):-) - To byl jen příklad, závad, které kontrolka signalizuje, je asi víc. V mém případě to byla žárovka brzdového světla, svítila normálně, ale občas jsem zabrzdil, rozsvíil se vykřičník a světlo nesvítilo. Pak zase svítilo normálně dál a po dalším nastartování vykřičník zhasl. Než jsem se dostal k opravě, přestalo to blbnout a už přes rok svítí normálně. Tím se potvrzuje má teorie, že v mnoha případech je lepší dát stroji čas na uzdravení, než se zbrkle pouštět do oprav:-):-)
No tak jsem vymenil zarovku a je po vykricniku. Zarovka byla samozrejme v cajku - neposkozena - zajimave.
Obecne teda jenom pro sichr s touto kontrolkou se da normalne jezdit, aniz by se neco zasadniho posralo?
Upravil maxipes dne 15.07.2013 13:37
www.kokiskashop.cz
Měl jsem ten samý problém... Žárovka se jevila jako že je v pořádku,ale vyměněním byla závada odstraněna
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Já nepsal že byla vadná žárovka, problém byl v patici žárovky, resp. jejího uchycení. Sešel jsem se s tím u současného GSA a je to prý typická drobnost....
Jo, jo. Žárovka nebo špatný kontakt v patici dovede dobře pozlobit. Ale taky ta blikající kontrolka znamená třeba i malé množství brzd. kapaliny v nádobkách na modulátoru atd.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Fakt tomu nerozumím, žárovka po dni vypálená. Smirglem jsem pročistil kontakty, vyfoukal, nasadil novou žárovku, před zaklopením krytu jsem zkusmo nastartoval a kontrolka svítila, tak si říkám seru na to, zašrouboval jsem kryt a kontrolka nesvítí..
Kolega mi teď říká, že mám koupit lepší žárovky, že prej ty parády za 20kč z EMV maj nehorázně prasácky proletovaný kontakty, tak uvidíme zítra
www.kokiskashop.cz
Zdravím. Mám BMW R1200 GS r.v. 2005. Koukal se na tuto diskuzi ohledně červeného vykřičníku. Já sem vyměnil brzdovku a když sem to jel projed tak mi svítil trojúhelník žlutou ( oranžovou ) barvou. Ne víte někdo náhodou co to znamená. V manuálu píšou :spínač brzdového světla je nefunkční nebo je špatně seřízený. Se spínačema jsem nic nedělal.
Díky za rady